Pencegahan kecederaan eskalator…Adakah penting Kasut?

Pencegahan kecederaan eskalator…Adakah penting Kasut?

Apakah kebenaran tentang risiko-risiko yang melibatkan kanak-kanak dan tangga bergerak kami? Sebagai doktor dan seorang ibu tiga kanak-kanak perempuan yang kecil, beberapa soalan yang datang ke fikiran. Selipar flip flop dan Buaya telah lumped bersama-sama seperti meningkatkan risiko, tetapi Adakah ini satu penilaian yang adil? Adalah kesedaran yang cukup untuk melindungi anak-anak kita? Adakah Kasut anak-anak kita memakai hal Saud?

Mari kita mulakan dengan melihat nombor-nombor. 245 juta orang naik tangga bergerak 35,000 untuk anggaran setiap hari di Amerika Syarikat. Suruhanjaya Keselamatan produk pengguna menganggarkan bahawa kira-kira 10,000 orang pergi ke dalam Bilik kecemasan setiap tahun selepas kemalangan di Saud dan 20 peratus kecederaan ini melibatkan pemerangkapan kaki, tangan, atau Kasut. Itulah kira-kira 2,000 bilik kecemasan Lawatan setahun bagi entrapments tersebut, yang biasanya melibatkan lebih lembut Kasut atau kaki yang terdedah. Angka-angka ini telah agak malar sepanjang tempoh 15 tahun yang lalu, lama sebelum kemunculan buaya, jadi ini seolah-olah membatalkan idea buaya itu entah bagaimana meningkatkan risiko entrapments berbanding dengan lain-lain kasut yang lembut. Bilangan kanak-kanak yang memakai buaya hari diberikan, ia hanya berdiri dengan alasan bahawa akhirnya pemerangkapan yang akan berlaku, kerana buaya tidak kebal missteps rider yang mengakibatkan sedang meraih oleh Saud, apa-apa lebih daripada flip flops, Jeli Kasut, sandal atau Kasut berjalan yang lembut.

Apa meletakkan anak-anak kita berisiko? Hakikat bahawa Saud adalah merbahaya kepada kanak-kanak kecil telah dikenali selama bertahun-tahun. Malah, pada tahun 1997, dalam jurnal Akademi Amerika Pediatrik, dilaporkan oleh sekumpulan pakar-pakar perubatan dari Jabatan Pediatrik, New York University School of Medicine dan perkhidmatan kecemasan Pediatrik, “kanak-kanak yang berisiko untuk mengekalkan kecederaan teruk pada Saud. Meningkat risiko kecederaan termasuk usia muda, penyeliaan orang dewasa tidak mencukupi, tidak wajar aktiviti semasa menunggang atas eskalator, dan masalah mekanikal dengan eskalator itu. Kecederaan eskalator yang berkaitan boleh dikurangkan dengan fokus kepada pendidikan yang lebih menjurus kepada ibu bapa dan orang awam mengenai isu-isu keselamatan yang membawa kepada kecederaan ini.Purata umur kanak-kanak cedera pada usia 6 tahun, tetapi Kumpulan terbesar yang terlibat adalah kanak-kanak antara 2 dan 4 tahun (50%). Perlu juga dinyatakan bahawa 60% kanak-kanak jatuh terlebih dahulu menyebabkan kecederaan mereka.

Tindakan melangkah keluar eskalator yang telah dikaitkan dengan peningkatan risiko kecederaan. Kanak-kanak kecil boleh kekal berdiri atas eskalator itu dan membenarkan kaki mereka ke slaid pada akhir, bukan benar-benar melangkah keluar. Saiz yang kecil daripada kaki seorang kanak-kanak boleh meningkatkan risiko ia tergelincir ke dalam jurang di mana langkah terakhir slaid ke dalam plat com. Semasa melangkah keluar eskalator yang mungkin kelihatan seperti satu tugas yang mudah dan semulajadi untuk orang dewasa, tahap perkembangan kanak-kanak kecil menghadkan keupayaan mereka menjangka dan menyelaras tindakan ini. Selain kaki yang menjadi entrapped semasa proses melangkah keluar, kanak-kanak kecil extremities mungkin menjadi dilaporkan antara dua langkah atau antara langkah dan sampingan-rel.

Kita boleh terus Menunggang Saud dengan anak-anak kita jika kita ikuti beberapa tips mudah keselamatan daripada Suruhanjaya Keselamatan produk pengguna:
1. Longgar shoelaces, drawstrings, tudung dan mittens boleh menjadi entrapped. Pastikan pakaian kanak-kanak yang meletakkan mereka pada risiko.
2. Sentiasa memegang tangan kanak-kanak, seperti melintas jalan!
3. Bermain atau duduk di atas langkah-langkah yang harus tidak dibenarkan.
4. Tidak membawa anak-anak dalam kereta sorong, walkers, atau kereta sorong. Menggunakan lif.
5. Memegang handrail dan sentiasa muka ke hadapan. Jika anda jatuh, anda meletakkan anak anda pada risiko yang meningkat!
6. Elakkan tepi langkah-langkah yang di mana pemerangkapan boleh berlaku.
7. Sentiasa memberi perhatian dan berwaspada semasa menunggang bersama anak-anak anda, nota di mana kecemasan di matikan adalah.

Pencegahan kecederaan berkaitan eskalator adalah kunci dan usaha perlu diberi tumpuan dalam dua arah. Pendidikan Keselamatan bagi ibu bapa yang perlu termasuk dan memberi bimbingan yang khusus mengenai pencegahan kecederaan mengenai Menunggang Saud. Penyeliaan ibu bapa meningkat hendaklah digalakkan, seperti tangan-pegangan atau bahkan membawa kanak-kanak semasa menunggang dan terutamanya semasa melangkah keluar Saud. Kanak-kanak perlu diajar untuk tidak berjalan, bermain atau duduk ketika Menunggang satu eskalator dan sudah tentu, kanak-kanak harus menghadapi ke hadapan dan tahan handrails dalam.

Intinya tentang kecederaan eskalator adalah bahawa tidak kira apa Kasut kanak-kanak memakai, jika ibu bapa tidak menyelia mereka rapat, kecederaan boleh berlaku. Terdapat tiada korelasi yang khusus antara Kasut dan kecederaan; ia berlaku walaupun dalam sebaik-baik keadaan biasanya disebabkan inattention dan kanak-kanak kelakuan yang tidak selamat. Ibu bapa perlu rajin tentang anak-anak mereka menonton dan mengikuti garis panduan untuk menyediakan perjalanan yang selamat bagi Semua kanak-kanak di Saud.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *