Pencegahan jerawat-besar cara-cara untuk mengelakkan jerawat

Pencegahan jerawat-besar cara-cara untuk mengelakkan jerawat

Jika anda, atau seseorang yang anda tahu, mengalami jerawat maka anda mungkin sudah tahu bagaimana dahsyat ia boleh.

Kes mudah jerawat boleh usang jauhnya pada seseorang diri keyakinan, meninggalkan parut yang seterusnya menyebabkan masalah, dan juga boleh membawa kepada kes-kes kemurungan dan banyak lagi. Dengan hampir 90% daripada remaja, dan kebanyakan orang dewasa, bergelut dengan bala ini pada beberapa titik dalam kehidupan mereka adalah keperluan untuk kaedah-kaedah Pencegahan jerawat yang sebenar. Nasib baik ada cara yang boleh membantu anda untuk mengelakkan jerawat.

Dalam artikel ini kita akan merangkumi cara-cara yang mudah untuk mendapatkan kawalan ke atas jerawat anda.

Kawalan jerawat ini tidak sukar dan ia tidak kos yang banyak wang. Bagi kebanyakan orang, Pencegahan jerawat terbaik bermula dengan produk-produk semulajadi, dan kaedah-kaedah Pencegahan jerawat semulajadi. Dengan itu berkata, mari kita bermula.

Berikut adalah beberapa tips yang hebat untuk membantu anda belajar bagaimana untuk mengelakkan jerawat.
Mencegah jerawat dengan Diet yang betul

Sebelum kita bercakap mengenai penjagaan kulit, mencegah jerawat atau apa-apa lagi, mari kita mula merangkumi makanan untuk mengelakkan jerawat. Jerawat tidak disebabkan oleh apa yang anda makan. Ia terjejas olehnya untuk Ijazah besar walaupun. Jerawat bermula dengan satu ketidakseimbangan hormon, dan diet merupakan sebahagian utama daripada mengambil semula baki itu. Tanpa diet yang sihat anda hanya memburukkan lagi ketidakseimbangan hormon anda, yang boleh membawa kepada lebih banyak jerawat.

Dengan memastikan tubuh anda mempunyai semua vitamin yang betul, anda akan membolehkan badan anda untuk lebih baik mengawal hormon anda dan seterusnya ini berfungsi untuk mengelakkan jerawat. Dengan diet yang betul, anda boleh membantu untuk mengurangkan kecacatan. Hanya belajar tentang makanan untuk mengelakkan jerawat adalah langkah pertama anda dalam mendapat kawalan ke atas masalah jerawat anda.

Apa yang tidak makan untuk Pencegahan jerawat
Apabila ia datang untuk jerawat, tempoh, anda adalah apa yang anda makan, benar-benar memohon. Jika anda makan makanan yang berminyak, gris yang keluar pada kulit dan ia hanya membuat jerawat lebih teruk. Terdapat dua kumpulan utama makanan yang anda patut Elakkan semasa cubaan untuk kawalan jerawat yang bekerja mencari.

1. Makanan berminyak: Elakkan makanan segera yang dimasak dalam minyak sayur-sayuran. Jenis makanan, selain secara amnya baik untuk kesihatan anda, bekerja melawan anda mengawal jerawat. Langkau burger dan kentang goreng itu dan cuba dengan lobak merah atau epal.

2. Makanan: makan banyak gula perubahan tahap gula dalam darah anda yang menjejaskan paras androgen anda (hormon bertanggungjawab untuk jerawat) negatif. Elakkan coklat bar atau lain-lain makanan tinggi gula. Ia mungkin kelihatan seperti sebuah pengorbanan, tetapi berterusan tanpa gula-gula sebenarnya akan membuat anda berasa lebih baik dalam jangka panjang, serta membantu mencegah jerawat.

Apa yang perlu dimakan untuk mengelakkan jerawat
1. Sayur-sayuran hijau: bersama-sama dengan mempunyai kandungan vitamin yang sangat baik, sayur-sayuran hijau mempunyai kandungan serat yang tinggi. Serat adalah bertanggungjawab untuk menguruskan sisa dalam badan. Apabila badan anda lebih mampu untuk menghilangkan hal-hal yang tidak perlu, seluruh tubuh anda adalah lebih baik dapat sembuh dari, dan menangani masalah. Sayur-sayuran hijau yang pertama makanan untuk mengelakkan jerawat.

2. Makanan dengan Vitamin A: kulit yang sihat adalah penting dalam Pencegahan jerawat. Oleh kerana vitamin A adalah bertanggungjawab untuk menjaga kulit anda sihat, makan makanan yang tinggi kandungan yang akan bekerja sebagai satu kawalan jerawat. Lobak merah, bayam, kale dan Tempahan hijau sayur-sayuran mengandungi vitamin ini.

3. Pengambilan protein: protin adalah penting kawalan jerawat. Dalam kes ini, anda akan mahu untuk mendapatkan lebih banyak protin dari ikan, dan daging putih daripada daripada daging merah.

Inilah salah satu tip yang terakhir untuk mengelakkan jerawat sebelum kita meneruskan: Jangan makan terlalu banyak! Selain berpotensi menyebabkan masalah berat badan, lebih makan meningkatkan tahap testosteron, dan akan menjadikan jerawat anda lebih teruk!

Pencegahan jerawat semulajadi
Sekarang bahawa anda makan betul-betul Mari kita bercakap tentang Pencegahan jerawat semulajadi. Terlalu ramai orang yang berjalan ke kedai ubat dan mengambil tempahan rawatan kimia; satu yang beberapa syarikat yang dibayar berjuta-juta untuk mengiklan di TV untuk memberitahu anda bahawa mereka bekerja. Hakikatnya bahawa jerawat Tempahan komersial produk tidak berfungsi.
Cara terbaik untuk mencegah jerawat menggunakan kaedah semulajadi. Kami telah pun berbincang tentang diet; Mari kita meliputi beberapa idea yang boleh membantu.

Stay Fit
Senaman adalah bahagian yang penting dalam mengekalkan tubuh yang sihat, dan dikawal hormon anda. Dengan rejim senaman harian akan membantu untuk mengurangkan masa depan wabak. Pastikan anda mencuci muka anda selepas anda berpeluh untuk mengelakkan liang dari mendapatkan tersumbat dengan kotoran, tetapi kerap bersenam.

Pilih produk kulit dengan berhati-hati
Untuk Pencegahan jerawat yang betul, anda akan memerlukan produk penjagaan kulit yang berkualiti tinggi. Alkohol berasaskan pembersih, atau scrub kasar boleh merengsakan kulit anda dan seterusnya memburukkan lagi jerawat anda. Produk terbaik untuk Pencegahan jerawat semulajadi termasuk sabun berkualiti dan pelembap berkualiti tinggi (tidak berminyak). Memilih produk yang lebih baik akan membantu kulit anda untuk kekal sihat. Ini adalah sebenarnya satu langkah yang sangat penting dalam Pencegahan jerawat.

Mencari rawatan yang melekat dengan ia
Ramai orang mempunyai masalah yang lain adalah bahawa mereka cuba beratus-ratus rawatan yang berbeza. Apabila seseorang yang tidak bekerja, mereka beralih ke lain keesokan harinya. Ada ada perkara yang seperti menetapkan cepat untuk jerawat!

Daripada membuang-buang masa dan wang anda dengan kaedah rawatan yang berbeza, pilih salah satu dan melekat dengannya. Memantau diet anda, kerap bersenam dan menggunakan kaedah-kaedah Pencegahan jerawat semulajadi. Dalam masa beberapa minggu anda akan mula melihat hasilnya, tetapi ia tidak akan berlaku semalaman.

Mengelakkan berterusan menyentuh atau memilih pada muka anda
Perkara terakhir yang lagi menyentuh atau memilih pada muka anda. Tangan anda dipenuhi bakteria, dan apabila anda sentiasa anda menyentuh wajah anda yang mendapat bakteria ke dalam liang-liang anda. Ini akan menyebabkan lebih banyak zits. Kenalan zits juga boleh menyebabkan parut serius.

Jerawat mungkin kelihatan seperti satu isu utama, tetapi ia tidak perlu untuk saya. Jika anda mengikuti panduan kami untuk Pencegahan jerawat anda tidak lama lagi akan menemui kecacatan tersebut bermula untuk membersihkan. Dengan anda lebih bersih, segar melihat anda boleh kembali keyakinan anda dan menghilangkan masalah jerawat anda untuk selama-lamanya!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *