Penawar vena varikos selamat menggunakan lintah perubatan

Penawar vena varikos selamat menggunakan lintah perubatan

Keberkesanan saintifik lintah untuk rawatan-rawatan untuk menghasilkan decongestion urat, mengurangkan edema, kesakitan dan penyembuhan ulser vena Tempahan telah dinilai dalam kajian saintifik. Sama ada atau tidak memilih lintah yang menghisap darah (RCMO) dalam telah kini telah benar-benar disiasat. Hirudo m., spesis lintah perubatan digunakan, yang telah diletakkan secukupnya pada kawasan sekitar ulser vena di 20 pesakit dengan buasir dan pesakit telah dipantau untuk ulser peningkatan dan penurunan dalam berjeragat Hiper, penyakit edema serta ukur lilit kawasan ditimpa badan.

Dalam kajian ini, sebahagian kuasa oxid darah (RCMO) dalam 6 pesakit benar-benar meletakkan dalam perbandingan darah yang disedut melalui lintah yang. Selepas ulser vena menunjukkan Penyembuhan, pada masa yang sama sembilan puluh peratus pesakit menunjukkan berlaku pengurangan ukur lilit kesakitan dan anggota badan. Sembilan puluh lima peratus penghidap menunjukkan pengurangan hyper berjeragat.

Oleh itu ia telah membuat kesimpulan dari pemerhatian ini bahawa lintah klinikal berkesan menghisap (RCMO) dalam darah dan membantu penyembuhan ulser dan kemungkinan besar oleh itu digunakan sebagai tambahan yang berkesan untuk rawatan rumit vena varikos. Lintah yang digunakan setiap hari. Sebaik sahaja kenyang, lintah yang jatuh, tempoh permohonan antara 12 hingga 19 minit. Erti setiap lebih kurang 20 hingga 40 ml darah disedut, dengan lembut tambahan cecair berlaku untuk satu atau dua jam selepas lintah yang jatuh dengan sendirinya. Kajian sekali telah dicetak dalam majalah Jepun penyelidikan saintifik dan berita.

Terapi lintah telah disahkan untuk membantu pesakit yang terkena gangguan (RCMO) dalam. Ia mungkin dapat membantu mengurangkan keadaan sakit dan bengkak dan haba sering dirasai kerana vena dan urat-urat labah-labah, dan dapat bantuan mengurangkan darah beku yang telah terbentuk sebelum. Tetapi terapi lintah adalah tidak berkesan untuk penghidap gangguan (RCMO) dalam yang berpunca dari injap yang tidak mencukupi dan dilasi pembuluh darah yang tidak mencukupi.

Air liur lintah yang difahami mengandungi jenis enzim yang berguna. Mereka mempunyai sifat-sifat anti-coagulation yang menghalang darah daripada coagulating dan penebalan. Kecuali ini, mungkin terdapat satu enzim yang boleh memecahkan membentuk darah beku yang mampu occlude urat ini.

-Kesan-kesan dua fungsi untuk membuat darah nipis supaya ia mengalir dengan bebas dalam saluran darah. Di samping itu membantu dengan fungsi ini, enzim yang lain boleh bertindak sebagai vasodilator yang berkesan untuk membenarkan aliran darah yang lebih tinggi.

Air liur lintah yang juga mempunyai sifat-sifat anti-bakteria yang membantu pesakit yang mempunyai kudis yang terbuka disebabkan dengan penyakit (RCMO) dalam. Terapi lintah yang sebaik-baiknya digunakan bersama-sama sisi baik mampatan stoking, kawalan berat badan, diet yang baik dan senaman yang mencukupi.

Pada tahun 1993, Meslo et al. pertama disiasat menggunakan lintah perubatan dalam mengubati buasir rumit dan urat-urat labah-labah dan mendapati bahawa spesies lintah perubatan dibantu ulser penyembuhan secara berkesan dan boleh juga digunakan sebagai satu prosedur terapi tambahan dalam rawatan penyakit urat yang sukar kerana darah mereka cekap menghisap keupayaan.

Dalam suatu perbicaraan yang dikawal pada tahun 2006, Wilson et al. mendapati bahawa terapi lintah perubatan adalah berkesan dalam mengurangkan gejala-gejala pesakit-pesakit yang mempunyai artritis reumatoid lutut. Mengikut saintifik digunakan, lintah yang juga mungkin bernilai bagi doktor yang melakukan pembedahan yang berhadapan dengan masalah yang reattaching urat minit. Penggunaan lintah kepada pihak yang terlibat adalah agak mudah, namun memerlukan operasi oleh disahkan penjagaan kesihatan profesional.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *