Penapisan nasihat tentang Usenet

Penapisan nasihat tentang Usenet

Menurut kajian, masyarakat terakhir kumpulan berita Usenet melakukan kerja dengan baik bagi menapis maklumat yang buruk. Walaupun ini adalah kes, anda perlu melakukan beberapa penapisan anda sendiri untuk membuat keputusan sama ada maklumat yang baik atau buruk. Salah satu contoh yang paling mudah untuk digunakan untuk menggambarkan titik ini adalah topik kesihatan. Sewajarnya, ini juga adalah subjek yang dibincangkan di dalam laporan yang dikeluarkan oleh ekonomi dan sosial Majlis penyelidikan yang mempunyai banyak perkara-perkara yang baik untuk mengatakan tentang Usenet.

Soalan 1: Apakah anda menjual?

Apabila seseorang memberi anda nasihat kesihatan dalam talian, pastikan anda menyimpan mata untuk pemasaran yang licik. Tanda nombor satu ini adalah apabila setiap simptom yang anda menerangkan sesuatu poster yang mempunyai produk untuk. Usenet yang sangat bagus pada menapis spam posting, tetapi anda perlu menjaga mata.

Soalan 2: Apakah kelayakan anda?

Usenet adalah penuh dengan orang yang sangat layak untuk bercakap mengenai subjek tertentu. Ianya juga penuh dengan orang yang tidak dan yang bercakap pada subjek tersebut, juga. Mujurlah, ini biasanya tidak kekal lama. Jika anda lihat balasan kepada jawatan yang pada dasarnya eviscerates yang sebelumnya, mencari balasan lain oleh ahli kumpulan berita yang sama. Anda boleh mendapatkan idea sama ada mereka sedang berdiri untuk maklumat yang tepat atau jika mereka hanya suka berdiri banyak secara umum.

Soalan 3: Apakah kumpulan berita yang anda?

Terdapat pelbagai maklumat mengenai Kumpulan berita Usenet yang luar biasa. Sistem ini adalah sangat baik mengekalkan artikel dalam kumpulan-kumpulan berita yang sesuai. Jika anda mendapat nasihat yang mencurigakan kepada kumpulan berita, pastikan anda sedang menghantar salah satu yang benar. Biasanya terdapat orang-orang yang menjalankan Kumpulan-kumpulan berita yang akan menjadi lebih daripada gembira untuk memberitahu anda jika anda posting pada topik dan yang akan memberitahu anda tahu Kumpulan yang baik untuk memeriksa jika ianya tidak.

Soalan 4: sumber-sumber

Usenet pengguna tidak bertolak ansur kosong ceramah sangat baik. Poster yang kebanyakan akan memberikan anda tempat-tempat lain untuk mencari lebih banyak maklumat dan sumber-sumber untuk apa yang mereka katakan. Jika sumber terus membawa anda kepada tempat-tempat yang seolah-olah tidak berkaitan, anda boleh mengambil ia sebagai alasan untuk tidak mendengar terlalu rapat dengan nasihat yang diberikan.

Usenet merupakan salah satu bentuk tertua berinteraksi secara online. Oleh sebab itu, ia juga mempunyai beberapa prosedur-prosedur yang paling mantap bagi mengendalikan masyarakat. Jika seseorang yang benar-benar stereng anda salah, hubungi moderator kumpulan berita atau pos mengenainya pada kumpulan berita di sendiri. Jika ia bertukar menjadi hujah, Jangan biarkan ia memacu anda. Kumpulan berita admin biasanya mengambil peduli masalah untuk anda dan disediakan anda sopan, anda tidak akan yang ditendang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *