Penapisan melalui pembohongan gosip selebriti dan kebenaran

Penapisan melalui pembohongan gosip selebriti dan kebenaran

Setiap hari cerita gosip selebriti yang baru melanda halaman Penyambut Laman hiburan tetapi bagaimana satu tidak memisahkan kebenaran dari fiksyen? Kedai popular berita media beberapa ditubuhkan seperti majalah orang, lebih cenderung untuk sumber-sumber yang lebih dipercayai, mengesahkan cerita-cerita yang sebanyak mungkin sebelum penerbitan. Ini cenderung untuk menjadikan sumber-sumber dipercayai yang kedai ini tetapi pada masa yang sama sering lambat datang dengan berita kontroversi yang lebih sukar untuk mengesahkan dan yang mungkin menyebabkan backlash. Lagipun jika cerita yang mencerminkan buruk pada seorang selebriti, mereka dan wakil mereka tidak mungkin untuk mengesahkan dan mungkin malah terang-terangan menolak sehingga benar-benar rahsianya. Mereka juga mungkin enggan bekerjasama dengan bahawa saluran media pada masa akan datang.

Terdapat juga kedai-kedai media banyak yang lebih berani dan akan pergi ke hadapan dengan menerbitkan sebuah cerita yang cukup mudah jika mereka percaya bahawa ia adalah berdasarkan kepada kebenaran, bahkan jika gossip ini adalah berdasarkan bukti. Cerita-cerita jenis ini memerlukan kerja-kerja Tempahan Detektif untuk menimbang kesahihan cerita ini. Amaran kepada pasangan yang baru adalah contoh yang baik. Selebriti yang sering dikesan ‘mencari selesa’ bersama-sama sepanjang masa. Kadang-kadang cerita-cerita jenis ini mempunyai beberapa bukti foto sokongan, masa yang lain ia adalah berasaskan kepada saksi-saksi pihak ketiga desas-desus. Banyak kali cerita ini hanya ditanam oleh reps. dan selebriti diri mereka untuk tujuan publisiti. Jennifer Aniston adalah selama-lamanya dikaitkan kepada setiap manusia yang utama dia bekerja, terutamanya sejak beliau membahagikan dari Brad Pitt. Peminat mahu melihat Jen mencari cinta lagi dan tabloid tidak sabar untuk menyampaikan untuk menjual majalah. Dua pertiga daripada cerita-cerita orang-orang atau lebih adalah palsu tentu saja. Bila Jen pada mulanya dikaitkan dengan John Mayer, terus terang saya sangsi. Perkara yang lucu dan menyedihkan adalah, apabila Jen berpecah dengan Mayer, dia segera dikaitkan dengan Jejaka baru panas yang lain. Desas-desus ini yang sepatutnya telah sesiapa yang sangat ragu-ragu akan terbukti palsu tetapi itulah sifat perniagaan ini. Tanpa pergi ke satu manifesto sepanjang di sini, satu lagi jenis contoh cerita yang biasanya sukar untuk mendapatkan pengesahan adalah selebriti yang dilanda dengan isu-isu kesihatan. Ia adalah ‘The National Enquirer’ yang pecah berita cerita kanser Patrick Swayze, yang telah disahkan oleh Rep beliau selepas pelakon itu adalah ‘outed’. Sementara itu seperti kisah-kisah, Paul Newman yang dikatakan pertempuran dengan kanser tidak pernah secara rasmi disahkan.
Banyak gosip berita kedai jatuh ke dalam kategori yang ketiga. Seolah-olah di bawah meriam ke crank keluar artikel baru, mereka membuang beberapa cerita-cerita ‘gosip sampah’ dalam campuran setiap penerbitan. Kebanyakan cerita-cerita fiksyen yang berasaskan ini tidak malicous, dan berdasarkan kepada beberapa cincang kebenaran, yang saya panggil ‘perkembangan cerita’. Seorang selebriti yang dating orang yang sama untuk beberapa ketika, dilaporkan, breaking up, menipu atau merancang perkahwinan mereka. Seorang selebriti yang dikenali untuk minum, akan pemulihan. Selebriti gambar dengan cincin baru, tiada terlibat. Beberapa minggu sebelum Jennifer Aniston berpecah dengan John Mayer dia muncul dua majalah meliputi pada minggu yang sama. Satu laporan beliau adalah perancangan perkahwinannya, kata-kata yang kedua dia sudah membuat rancangan untuk mempunyai bayi.

Binatang peliharaan saya terbesar peeves kepada kebenaran dan pembohongan permainan adalah dua kali ganda:

Cawangan media dan laman web yang menyiarkan sengaja berniat jahat ‘cerita palsu’ demi publisiti. Banyak cerita-cerita ini bersandarkan selebriti kesusahan dan akan perhatian meraih tetapi sering mengikut apa-apa yang lebih banyak maka sangkaan atau hanya imaginasi. Cerita sampah yang baru, yang telah mendidih darah saya, mendakwa bahawa Christina Applegate akan menunda rawatan untuk kanser payudara supaya dia boleh mempunyai bayi! Tabloid yang memilih sehingga pada fakta bahawa: ‘Christina memberitahu penemuduga yang bahawa dia tidak mahu menunggu sehingga empat beliau pertengahan-puluhan untuk mempunyai bayi, dan bahawa beliau biologi ticking.’ kami belajar 5 hari kemudian bahawa Christina Applegate telah mastectomy yang berganda dilakukan untuk membuang kanser tersebut.

Begitu juga kedai-kedai media yang menghidupkan kembali mereka cerita jenis tertentu kerana mereka tidak mahu mendapatkan tangan mereka kotor atau menyinggung perasaan penonton. Tempahan NY Post terkenal laman enam diterbitkan di bawah mereka ‘buta ‘item:
‘ Hunk yang dalam filem musim panas adalah seorang homoseksual yang ganas, terkurung? Pelakon yang snuck ke dalam pangsapuri beliau bekas beberapa bulan yang lalu dan dirogol dia jadi airnya, bekas yang berakhir di hospital – dan pelakon membayar $500,000 untuk memastikan beliau tertutup mulut.’
Baik, saya rasa anda boleh melihat mengapa mereka mungkin sedikit keberatan untuk nama, nama. Adalah satu perkara biasa bagi salah satu item ini buta, yang kerap tertera akhirnya hendaklah dilaporkan dengan nama oleh penerbit yang lebih berani.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *