Pemulihan dan selebihnya 6 Tips untuk pembinaan otot

Pemulihan dan selebihnya 6 Tips untuk pembinaan otot

Dalam kes anda tidak tahu, mendapat rehat yang cukup adalah hanya sebagai penting dalam bangunan sebagai mempunyai diet yang betul dan mengikuti sebuah perigi yang memikirkan program senaman otot.

Anda lihat, otot berkembang apabila mereka diberi peluang untuk pulih dari tekanan yang mereka telah tertakluk kepada semasa bersenam. Izinkan saya untuk menghuraikan yang sedikit lebih. Apa yang berlaku secara asasnya seperti ini…

Apabila anda bersenam anda berada sebenarnya mengenakan kecederaan otot-otot anda. Dalam erti kata lain, otot-otot anda rosak. Sekarang, kerosakan ini akan dibaiki hanya apabila anda sedang berehat (atau apabila Kumpulan otot yang disyaki mendapat berehat). Ya, itu adalah apabila anda mula berasa sakit.

Untuk memotong cerita panjang pendek, proses pembaikan menyebabkan otot dalam menyemarakkan atau membengkak dan ia adalah keradangan ini yang menyumbang kepada perkembangan otot dan kekuatan. Jika anda tidak mendapat rehat yang cukup, otot-otot anda tidak akan mempunyai masa yang cukup untuk memulihkan, oleh itu mereka tidak akan dapat berkembang.

Jadi anda lihat, mendapat rehat yang cukup adalah sangat penting apabila anda cuba untuk membina otot. Berikut adalah enam tips berehat dan pemulihan untuk memaksimumkan otot badan anda yang membina potensi.

Mendapat sekurang-kurangnya lapan jam tidur setiap malam

Mana-mana kurang adalah tidak baik. Jadi Dapatkan your life yang menganjurkan, menguruskan masa anda, mendapatkan perkara-perkara di atas dengan sebaik sahaja anda boleh, dan mendapatkan orang-orang minimum lapan jam tidur. Ya, ia mungkin tidak mudah, terutamanya jika anda mempunyai jadual harian yang ketat. Tetapi jika anda benar-benar mahu berkembang otot-otot anda, anda telah berpeluang untuk membuat beberapa pengorbanan.

Mengelakkan perkara-perkara yang meningkatkan adrenalin anda

Sebab mudah… bila badan anda adalah memompa adrenalin, anda akan bertenaga. Dan ketika anda sedang bertenaga, sukar untuk tidur. Cuba untuk beberapa jam sebelum tidur berehat dan mengelakkan sebarang aktiviti yang boleh menyukarkan anda untuk tidur. Yang membawa kita ke Petua seterusnya kami…

Elakkan aktiviti fizikal yang sengit dengan masa katil anda

Melakukan sebarang aktiviti yang meningkatkan denyutan jantung anda berhampiran dengan katil masa bukanlah satu idea yang baik jika anda cuba untuk tidur cepat. Pergi ke katil dengan kadar nadi yang tinggi boleh (dan mungkin akan) menyukarkan anda untuk tidur.

Menghadkan jumlah makanan yang anda ambil Majlis Makan malam dan mengelakkan karbohidrat

Mempunyai perut yang penuh akan membuat sistem penghadaman anda bekerja keras ketika anda sedang tidur. Ini dapat menghalang tubuh daripada masuk ke dalam keadaan tidur yang mendalam yang otot anda perlu membaiki diri. Jika anda benar-benar perlu makan sesuatu sebelum pergi tidur, hanya makan sesuatu kecil, sebaik-baiknya sesuatu yang tinggi protein (yang badan anda boleh mencerna dengan mudah).

Pastikan jadual tidur yang konsisten

Pergi ke katil dan bangun pada masa yang sama setiap hari. Mempunyai jadual tidur yang konsisten akan meningkatkan kualiti tidur anda. Jadi, sekali lagi, Uruskan masa anda dengan betul.

Berat Kereta Api pada hari-hari berturut-turut

Ia akan lebih baik jika anda memberi tubuh anda rehat sepanjang hari selepas bersenam. Ya, walaupun anda sedang bekerja kumpulan otot yang berbeza setiap kali anda pergi ke gimnasium. Terdapat tiada titik dalam tergesa-gesa itu. Perlu diingat bahawa anda akan melakukan kurang dengan melakukan lebih. Jadi, sentiasa ingat untuk berehat sebentar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *