Pemulihan dadah benar-benar berfungsi?

Pemulihan dadah benar-benar berfungsi?

Pernah ada telah begitu banyak pendedahan pemulihan dadah dan alkohol. Pelakon seperti Stephen Baldwin, Brigitte Nielsen dan Jeff Conaway muncul di rancangan VH1 Dr. Drew Pinsky, “Celebrity pemulihan dengan Dr. Drew.” Campur tangan akan subjek untuk menunjukkan hour-long A&E. Saluran Discovery Kesihatan yang disiarkan satu siri yang dipanggil “28 hari di pemulihan.” Dan paparazzi patah atau sekah tembakan selebriti seperti Paris Hilton dan Mawi dalam semua kesusahan mereka.

Ia akan menjadi mudah untuk mendapatkan kesan dadah itu pemulihan tidak berjaya kerana angka-angka beberapa selebriti atau sukan masukkan pemulihan lagi dan lagi, hanya untuk menurunkan ketenangan pertempuran apabila mereka meninggalkan.

Jika yang tidak adalah mengelirukan cukup, berbeza Kumpulan menggalakkan falsafah yang berbeza-beza secara meluas dalam rawatan. Penyokong-penyokong untuk program dua belas langkah menggesa satu untuk Pusingkan kehidupan seseorang kepada satu kuasa yang lebih tinggi manakala orang lain menggalakkan ubat-dibantu rawatan ketagihan. Pada rawatan kedua ini menggunakan ubat-ubatan seperti metadon atau buprenorfin, diri opioids menyebabkan ketagihan, untuk gejala yang telah ditentukan. Akhirnya, ubat-ubatan ini mesti dikeluarkan, walaupun beberapa pengamal mungkin Menyimpan penagih ubat selama bertahun-tahun.

Pemulihan boleh kelihatan mengelirukan maze pilihan dan kontradiksi 470jenis keberkesanan.

“Bertentangan dengan kekeliruan yang mungkin salah satu meningkat dari media, rawatan ketagihan boleh berkesan dan kaedah-kaedah yang digunakan boleh berterus-terang,” ulas Derry Hallmark, kaunselor pergantungan kimia disahkan dan Pengarah kemasukan Narconon Arrowhead. Narconon Arrowhead merupakan salah satu dadah yang terkemuka negara dan pusat-pusat pemulihan alkohol, terletak di Kanada, Oklahoma. “Pada Narconon Arrowhead, kami membantu orang ramai mengeluarkan dari ubat-ubatan yang menggunakan sokongan sahaja pemakanan dan senaman yang lembut untuk membantu orang ramai berehat dan mendapatkan berorientasikan persekitaran mereka. Langkah-langkah yang menyeluruh ini adalah sangat berkesan.”

Seseorang yang melengkapkan Fasa pengeluaran Narconon berkata, “saya adalah sangat ragu-ragu apabila datang ke sini, tetapi saya kini berasa lebih baik daripada yang saya telah 20 tahun. Saya sangat teruja dan tidak sabar-sabar untuk memulakan program ini kerana saya tahu saya akan berasa lebih baik kemudian. Kakitangan di Unit pengeluaran membantu saya begitu banyak; Terdapat kata-kata tidak untuk menyatakan bagaimana saya rasa. Aku kini tahu bahawa hidup saya akan jadi jauh lebih bersih dan tenang.” C.B. Orang lain yang melengkapkan fasa ini menulis, “ini adalah kali pertama pernah saya telah dapat membuat ia ke ‘sisi lain.’ Saya telah tinggi ‘sampingan’ hidup sejak berusia 11 tahun. Sejak itu, aku tidak pernah sudah lebih daripada satu atau dua hari tanpa menggunakan. Program ini telah mengubah hidup saya dalam kurang daripada seminggu. Anda boleh mengatakan saya melihat hidup melalui sepasang mata yang baru.” C.N.

“Penyata ini menunjukkan bahawa bermula ketenangan berpanjangan terbaik dengan atur cara rawatan tanpa ubat-ubatan yang pertama membantu seseorang yang mengeluarkan dari ubat-ubatan tolerably tanpa pengganti ubat, dan menyala untuk menunjukkan kepada seseorang bagaimana untuk membangunkan kemahiran hidup untuk kekal bebas daripada dadah sepanjang hidup mereka,” Tambah Encik Hallmark. “Ini adalah bagaimana kita mencapai kadar kejayaan 70 peratus antara graduan kami.”

Narconon program telah ditubuhkan pada tahun 1966 oleh William Benitez penjara Negeri Arizona, dan adalah berdasarkan kerja-kerja kemanusiaan L. Ron Hubbard. Dalam lebih daripada 120 Pusat di seluruh dunia, Narconon program memulihkan penagih dadah dan alkohol dan penagih kepada kehidupan yang bersih dan tenang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *