Pemindahan eyebrow: Semua yang anda perlu tahu

Pemindahan eyebrow: Semua yang anda perlu tahu

Saya gazed sehingga pada lukisan terkenal “Mona Lisa” malam tadi untuk melihat mengapa orang berkata dia menyerupai wajah wanita yang sempurna. Pada pendapat saya benar-benar, saya tidak mendapati dia menarik sekali. Saya rasa senyuman itu adalah palsu dan malah lebih teruk, dia tidak mempunyai kening. Saya berfikir bahawa eyebrow yang berbentuk sempurna adalah salah satu ciri-ciri penentu muka seseorang. Untuk membuktikan bahawa wanita menghabiskan jam dan dolar untuk memetik, lilin, dan benang kening mereka. Di samping itu, wanita juga melabur dalam mahal eyebrow pensel dan kosmetik lain untuk mencapai yang sempurna, membentuk kening.

Walau bagaimanapun, dengan semua orang ketidakmatangan dan re-growing dari kening, folikel rambut boleh rosak menyebabkan ia berhenti daripada tumbuh kembali. Walaupun eyebrow pensel boleh membantu menyembunyikan yang botak, rambut sebenar di atas mata anda setelah membuat banyak perbezaan. Oleh sebab itu, pakar bedah kosmetik telah datang dengan idea untuk pemindahan eyebrow.

Apakah untuk pemindahan eyebrow?

Seperti pemindahan rambut, eyebrow pemindahan adalah satu prosedur pembedahan yang dilakukan oleh doktor rambut yang bertauliah untuk merawat keguguran rambut atau botak di kening. Walau bagaimanapun, walaupun konsep pemindahan eyebrow yang agak serupa dengan pemindahan rambut yang biasa, ia adalah sangat penting untuk mendapatkan doktor rambut yang mengkhusus dalam prosedur tersebut. Ia adalah kerana, tidak seperti kulit kepala rambut yang tumbuh di sudut 45 darjah (antara kulit kepala dan rambut), eyebrow yang Tukang harus muncul dari folikel rambut pada sudut yang akut (kira-kira 10 hingga 15 darjah) supaya tempat tumbuh rambut leper ke permukaan kulit.

Tambahan pula, arah pertumbuhan rambut eyebrow yang berbeza dengan ketara daripada rambut kulit kepala. Di kawasan eyebrow berhampiran hidung, pertumbuhan rambut perlu menghala ke atas; rambut di bahagian paling atas eyebrow yang perlu menghala ke arah luar dan ke bawah; dan rambut di hujung atau bahagian bawah eyebrow yang tumbuh satu arah keluar dan menaik. Seperti yang anda lihat, tidak seperti rambut biasa, eyebrow rambut tumbuh di corak garisan yang membolehkan pertengahan eyebrow untuk membentuk ketinggian halus yang semulajadi.

Bagaimana pemindahan eyebrow yang dilakukan?

Seperti pemindahan rambut kulit kepala, rambut penderma yang dituai dari belakang dan kulit kepala yang dipindahkan ke kening botak. Pertimbangan penting apabila penuaian rambut penderma adalah untuk memastikan bahawa hanya individu folikel rambut hendaklah digunakan. Ini adalah kerana kulit kepala secara semulajadi terdiri daripada unit-unit folikel rambut 1 hingga 4. Ini bermakna, Tukang yang diambil dari kawasan ini harus dibahagikan cantuman rambut 1 dengan menggunakan stereo-mikroskop. Bercakap begitu teknikal, untuk eyebrow pemindahan adalah satu bentuk ultra-refined micrografting, bukan hanya sekadar pemindahan unit folikel.

Seterusnya, doktor anda akan kemudian payah menanam rambut setiap ke dalam kawasan dengan amat tepat untuk meniru hala-tuju yang tepat dan sudut pertumbuhan semulajadi eyebrow anda. Ini adalah di mana kemahiran doktor yang terpakai. Ini juga benar jika pesakit rambut semulajadi kerinting atau kecoklatannya. Apabila ini berlaku, doktor mesti putar rambut kerana beliau pemindahan mereka supaya the curve aci Tukang akan mengikut lengkung semulajadi kening anda.

Adakah pemindahan eyebrow suatu yang menyakitkan?

Kebanyakan masa, untuk eyebrow pemindahan dilakukan dengan ringan lisan ubat pelali. Prosedur akan hanya buat selama 2 jam dan kebanyakan pesakit melaporkan bahawa ia adalah hampir-hampir tidak menyakitkan apabila mereka bangun. Eyebrow pemindahan adalah pembedahan hari, bermakna anda tidak boleh dikurung dalam satu kemudahan perubatan melainkan ianya perlu dari segi perubatan.

Berapa kos untuk pemindahan eyebrow?

Kos pemindahan eyebrow yang berbeza-beza disebabkan oleh faktor-faktor yang berikut: kemahiran pakar bedah, jumlah Tukang grafts untuk digunakan, kos kemudahan dan peralatan, dan negara yang anda berada dalam.

Kemahiran • doktor – lebih terkenal dan berkemahiran doktor, semakin mahal kos. Walau bagaimanapun, seperti yang disebutkan tadi, eyebrow pemindahan memerlukan banyak kemahiran, oleh itu ia adalah penting untuk mendapatkan khidmat seorang doktor yang mempunyai pengkhususan dalam prosedur tersebut.

• Rambut grafts-pemindahan eyebrow tipikal biasanya menggunakan 200 hingga 300 cantuman satu eyebrow. Harga rasuah yang ketara berbeza-beza setiap negara/rantau.

• Kemudahan dan peralatan – klinik biasanya bayaran lebih rendah berbanding dengan prosedur yang dilakukan di hospital atau mana-mana kemudahan perubatan yang lebih besar.

• Negara – di Amerika Syarikat, pemindahan eyebrow biasanya kos kira-kira $3000 hingga $5000, namun jika anda mahu ia dilakukan di Hollywood dan dilakukan oleh doktor yang pelanggan yang kebanyakannya selebriti, harga boleh terdiri daripada $6000 ke $8000 atau bahkan lebih. Di Australia, kami sedang mencari sekitar $3600 untuk $5600. Di sesetengah rantau Asia namun seperti Thailand, Filipina dan Korea, anda boleh mendapatkan pemindahan eyebrow yang murah di sekitar $2000 untuk $4000.

Jika anda bimbang dengan kos, jangan bimbang walaupun kerana kebanyakan kemudahan perubatan menawarkan pembiayaan pemindahan eyebrow. Anda hanya perlu bertanya kepada doktor anda mengenainya jika mereka menawarkan pilihan tersebut.

Bagi kebanyakan orang, eyebrow botak adalah lebih memalukan berbanding kulit kepala rambut botak. Ini adalah kerana, keguguran rambut di kulit kepala dianggap agak semula jadi; Botak eyebrow namun bukanlah. Malah, sesetengah orang shaves botak kepala mereka kerana sesetengah menganggapnya sebagai sebahagian daripada fesyen. Cuba berfikir Vin Diesel “Pengangkut”, Natalie Portman dalam “V untuk dendam” dan Demi Moore di “G.I Jane”, mereka masih kelihatan baik semasa sukan kepala botak, betul-betul? Sekarang, fikir mereka tanpa kening, mereka sedang menghadapi pasti akan kelihatan berbeza. Ini adalah kerana eyebrow yang merupakan salah satu tumpuan mata di muka anda.

Jadi, jika anda ingin mengembalikan lush pada kening anda, mengapa tidak mempertimbangkan untuk mendapatkan satu pemindahan eyebrow? Ya, ia datang dengan harga, tetapi mendapat keputusan yang luar biasa pasti akan berbaloi. Hubungi doktor anda dan mempunyai dia dinilai jika anda layak untuk prosedur tersebut. Untuk pemindahan eyebrow adalah selamat, berkesan, dan boleh membuat banyak perbezaan untuk melihat keseluruhan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *