Pemikiran positif – cara yang anda fikirkan boleh menjejaskan kesihatan anda secara fizikal?

Pemikiran positif – cara yang anda fikirkan boleh menjejaskan kesihatan anda secara fizikal?

Berfikir positif kadang-kadang boleh dianggap sebagai pelbagai “bulu-bulu”, tetapi Sains telah berjaya membuktikan bahawa terdapat lebih daripada hanya “plasebo kesan.” Malah, artikel ini menjawab soalan, “Bagaimana untuk menjadi positif automatik” kerana ia membincangkan salah satu manfaat terbaik pemikiran positif yang mengekalkan sikap positif rutin.

MENJADI ADDICTED TO positif fikiran: Ingat ketika anda bersedih kerana kanak-kanak yang pasti Mama akan cuba untuk ubah sikap anda dengan berkata, “segala-galanya akan menjadi baik-baik saja?” Sama ada ibu tahu tentang kuasa pemikiran positif atau tidak, kata-kata itu adalah perkara yang terbaik untuk dia berkata pada masa ini. Hari ini, jika kita boleh “ibu angka itu” kepada diri kita sendiri dan gunakan fikiran yang positif dan frasa-frasa positif seperti, “Segala-galanya akan menjadi baik-baik saja”, maka kita sebenarnya menggunakan sangat lama “remedi rumah” untuk terbakar tindak balas biologi yang berbeza dalam badan kita.

Jadi, apakah sebenarnya yang bermakna? Ini bermakna bahawa Sains telah menemui bahawa anda boleh menggunakan kuasa pemikiran positif untuk mengekalkan sikap yang positif dan benar-benar mendapatkan “ketagih” atau “ketagih” untuk ia pada tahap biologi.

Salah satu cara yang berlaku ini adalah bahawa fikiran anda meletakkan keluar bahan kimia yang bertepatan dengan emosi anda. Jadi, apabila anda menggunakan pemikiran yang positif untuk kekal gembira, otak anda benar-benar banjir tubuh anda dengan bahan kimia “gembira”. Perkara yang menarik yang berlaku dalam hal ini, walaupun, adalah bahawa badan anda mungkin tidak dilengkapi untuk menangani semua kimia gembira “datang turun melalui paip” Jika anda sudah tertekan untuk masa yang lama dan baru untuk menggunakan kuasa pemikiran positif untuk keuntungan anda. Jadi, badan anda telah membuat perubahan fizikal untuk menyesuaikan diri dengan aliran baru bahan-bahan kimia yang gembira. Ia boleh lakukan ini? Ya!

Malah, salah satu manfaat terbaik pemikiran positif adalah bahawa anda menjadi lebih baik dan lebih baik mengekalkan sikap yang positif, anda akan sentiasa meletakkan keluar bahan kimia “gembira” dan badan anda menghasilkan lebih dan lebih banyak sel reseptor – atau Portal – menerima banjir baru bahan kimia, dan ini adalah cukup menarik berita jika anda perlukan motivasi untuk mengubah sikap anda. Mengapa? Kerana yang positif lebih banyak yang anda menjadi mental, lebih banyak “gembira kimia” badan anda bersedia untuk menerima dan harapkan, supaya badan anda membantu anda kekal bahagia untuk mendapatkan yang “menetapkan” bahan kimia yang gembira. Ini adalah di mana anda boleh mengatakan sikap adalah berjangkit kerana badan anda mahu lebih banyak “jus gembira” jadi fikiran anda meletakkan keluar lebih banyak “gembira kimia” untuk memenuhi dalam “keinginan” badan anda untuk “jus gembira” jadi anda tidak perlu berfikir tentang “bagaimana untuk menjadi positif” lagi. Anda pada auto pilot!

OTAK “SMARTER” A mewujudkan pemikiran positif: Berfikir positif juga mempunyai kesan yang positif kepada bagaimana fungsi otak itu sendiri. Kajian dalam bidang psikologi yang positif menunjukkan bahawa apabila otak sentiasa positif dengan mengekalkan sikap yang positif, ia sebenarnya mencipta laluan neural lebih cepat dan mempunyai keupayaan untuk meningkat kepada masalah menyelesaikan dan “fikir lebih baik.” Dalam erti kata lain, mengamalkan kuasa pemikiran positif dan mengekalkan sikap yang positif seperti memberi makan otak anda “super makanan” untuk membantu ia berkembang.

Jadi, pemikiran positif boleh menjejaskan kesihatan anda dengan cara yang positif? Ya. Malah, apabila anda sedang menggunakan otak anda super dengan fikiran-fikiran yang positif, ia akan berjalan lebih baik dan kerana ia adalah pusat komputer untuk badan anda, ia banjir tubuh anda dengan bahan kimia yang positif yang memastikan anda sihat dan gembira.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *