Pemerintah tertinggi perubatan peralatan-Royal Philips

Pemerintah tertinggi perubatan peralatan-Royal Philips

Hampir satu dekad yang lalu, Royal Philips elektronik fathered perkhidmatan penjagaan kesihatan Philips dan muncul ditentukan bahawa anak-anak mereka tidak lama lagi akan menjadi Raja dalam industri peralatan perubatan. Nampaknya, langkah ini adalah sebagai tindak balas kepada pengumuman GE sistem perubatan yang dirancang pada menjadi Raja sendiri industri ultrasound sebelum tahun 2000. Tidak untuk menjadi outdone, Philips dari tahun pertama mula untuk pengambilalihan kegilaan untuk mengembangkan portfolio produk anak syarikatnya di luar dengan barisan produk yang awal, yang bermula pada tahun 1918 dengan tiub sinar-x perubatan.

Menamatkan Perkhidmatan penjagaan kesihatan Philips tahun pertama, Philips elektronik ditambah digital ultrasound sistem portfolio di PHS dengan mendapatkan Ultrasound ATL Washington. Hanya 2 tahun kemudian, pada lewat tahun 2000, Philips meningkat ke dalam Perubatan nuklear menyerap ADAC makmal of California.

Pada tahun 2001 merupakan tahun pemisahan seperti Philips berpindah ke gear tinggi dengan memperolehi dua banyak perniagaan dan barisan produk mereka – Agilent dan Marconi perubatan. Oleh sumbangan Agilent Technologies penyelesaian dalam Kumpulan Healthcare Massachusetts, Philips catapulted lepas GE perubatan sebagai Ketua sektor ultrasound. Philips telah di Agilent kepakaran di bidang kardiologi diagnostik, automatik defibrillators, pesakit pemantauan dan titik penjagaan sistem diagnostik.

Marconi perubatan sistem Ohio, dahulunya Picker antarabangsa, sudah sebahagian besar di antara pembekal utama global dengan CT sendiri. Dengan Marconi, Philips diperolehi canggih teknologi CT multi-slice kardiologi, onkologi dan aplikasi pengimejan PET/CT. Pengambilalihan ini 2 tahun satu mendarat Philips di atas 3 bagi industri peralatan perubatan seluruh bersama-sama dengan gergasi Siemens dan perubatan GE – ada yang mengatakan sebagai nombor 2.

Pada tahun 2005, perkembangan sentiasa berlaku seperti Philips dibeli Stentor, Inc California, pembekal terbaik dalam kelasnya gambar Arkib dan komunikasi sistem (PACS). Ini membolehkan Philips untuk membantu pelanggan berjaya menguruskan sejumlah banyak data yang dicipta oleh pengimbas dengan perubatan pengimejan. Kemudian, pada tahun berikutnya, pengembangan diteruskan sebagai Philips pakai Witt Bioperubatan Corporation, pembekal bebas terbesar akan menempatkan makmal kateter memantau dan melaporkan sistem.

Dalam mengejar untuk menjadi Raja dalam industri peralatan perubatan, Perkhidmatan penjagaan kesihatan Philips telah mengambilalih perniagaan 6 sejak penubuhannya pada tahun 1998. Setiap satu satu 6 melanjutkan tempoh persembahan Philips termasuk sejumlah sepuluh perubatan pengimejan modaliti, dari CT untuk MRI untuk x-ray, defibrillation dan jantung pemantauan peralatan selain daripada penyelesaian pengurusan imej dan maklumat.

Jadi, telah Philips tiba di istana diraja industri lagi? Ada yang percaya begitu. Sebagai hakikatnya, sebelum pengambilalihan tersebut buat 2, Palo Alto “pertumbuhan perundingan” perniagaan Frost & Sullivan seolah-olah berfikir begitu. Pada tahun 2004 Frost & Sullivan memberitahu semua orang mereka telah menganugerahkan Philips lima, mengira mereka, 5 Anugerah “teknologi dan perkhidmatan industri dan Inovasi kepimpinan”. Philips diiktiraf untuk memberi sumbangan yang cemerlang kepada pernafasan jantung dan industri pengimejan perubatan dan untuk memberi pimpinan dalam segmen pasaran ini.

Adalah Frost Sullivan & semata-mata mencari tempat di Mahkamah Diraja atau telah ini kudos tulen? Mungkin kemudian. F & menjalankan temu bual dengan pelbagai pemain pasaran bersama-sama dengan pelanggan dan pembekal mereka, dan dilaporkan pula banyak penyelidikan ke dalam bidang Teknologi peralatan perubatan.

Salah satu anugerah yang banyak melibatkan tajuk-tajuk seperti Pemangku Raja “Perubatan pengimejan Syarikat of the Year”, “Baru penjagaan persekitaran of the Year”, dan “Perubatan pengimejan teknologi of the Year”. 2 Lain-lain adalah untuk kepimpinan teknologi dan Inovasi Perkhidmatan kepimpinan.

Jawapan yang Jouko Karvinen, Presiden Philips sistem perubatan, untuk apa yang diterimanya sounded seperti yang tepat sama dengan industri Pertabalan ucapan. Dia menyatakan, “Kami bangga menerima Anugerah Frost Sullivan sebagai pengesahan untuk bebas daripada kepimpinan perniagaan dan teknologi Philips. Anugerah-anugerah yang lima adalah tambahan yang Philips terus menetapkan industri standard bagi membangunkan produk-produk inovatif yang membantu merawat pesakit dan menyelamatkan nyawa.”

Royal Philips. Hidup Raja kami!

Nota: Penggunaan artikel ini memerlukan pautan supaya tidak terjejas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *