Pemeriksaan lori baldi – membuat pasti mereka akan lakukan!

Pemeriksaan lori baldi – membuat pasti mereka akan lakukan!

Pemeriksaan secara berkala adalah salah satu syarikat terbaik kursus tindakan memulakan program penyelenggaraan trak baldi mereka. Syarikat-syarikat yang memiliki kenderaan serba boleh ini boleh mempertimbangkan program penyelenggaraan sebagai bayaran tambahan yang tidak perlu. Dalam masa, perniagaan-perniagaan ini sama boleh datang untuk mengetahui program penyelenggaraan termasuk pemeriksaan berkala yang sebenarnya satu cara untuk menjimatkan wang. Program tersebut membolehkan masalah untuk dapat dikesan pada peringkat awal; ini akan barang ganti sebuah syarikat kos yang besar kepada pembaikan dan menggantikan bahagian yang rosak.

Terdapat tiga agensi yang menjalankan pemeriksaan Tahunan trak baldi untuk memastikan bahawa alat ini adalah bebas daripada kecacatan dan ancaman keselamatan. Keselamatan dan pentadbiran Kesihatan (OSHA), Jabatan Pengangkutan (DOT) dan Institut Standard Nasional Amerika (ANSI) melaksanakan standard yang ditetapkan bagi: well-functioning peralatan; tapak kerja keselamatan di tempat kerja; dan perlindungan pekerja. Berikut adalah beberapa contoh pemeriksaan kenderaan yang dijalankan oleh tiga badan kerajaan perundangan agensi ini yang mesti dilakukan.

•DOT keperluan struktur – baldi trak harus mempunyai struktur badan yang well-functioning pada setiap masa. Pemeriksaan struktur kenderaan ini adalah keperluan yang diberikan sangat penting. Ujian ini perlu dilakukan pada semua 13 bidang peralatan termasuk: casis, kekaki, outriggers, giliran galas, piring putar, suntikan yang lebih rendah dan tinggi, digger, dan baldi atau platform. Bahagian-bahagian lain am yang disediakan di dalam struktur peperiksaan adalah beban yang rating plakad Carta dan operasi. DOT juga memerlukan bahawa pemeriksaan struktur hanya boleh dilakukan oleh mereka profesional yang diluluskan dan berlesen.
•OSHA akustik keperluan – peperiksaan standard industri yang dijalankan untuk struktur keluli dan kaca trak baldi dirujuk sebagai pemeriksaan akustik; ini adalah satu keperluan OSHA. Peperiksaan jenis ini dilakukan untuk mengesan sebarang bunyi yang luar biasa dalam struktur keluli dan serat trak. Sensor dipasang dari letupan ke outriggers; baldi kemudian dimuatkan dengan 100 hingga 150 peratus lebih daripada had beban spesifikasi pengilang. Komputer di mana sensor disambungkan akan mentafsir bunyi data yang telah dikumpulkan dan menggunakan maklumat ini untuk mengesahkan penilaian, yang dijana secara automatik oleh komputer.
•ANSI AC atau DC ujian – dielectric AC atau DC adalah pemeriksaan Tahunan ke atas trak untuk menguji menjalankan fungsi dan operasi yang dikehendaki oleh ANSI. Keperluan ini merangkumi pemeriksaan di DOT kerana ia dianggap sebagai satu ujian AC atau DC. ANSI juga menjalankan ujian lain seperti ketebalan dan bahagian-bahagian mekanikal, peperiksaan kestabilan minyak spectro-analisis.

Syarat-syarat pengeluar

Menjadi biasa dengan arahan pengilang untuk operasi dan kawalan trak juga sangat penting. Sebagai contoh, merujuk kepada manual tentang jenis yang betul minyak enjin menggunakan akan membantu memanjangkan hayat enjin. Pengusaha juga akan dapat membiasakan diri dengan di mana aksesori lain, seperti kon kecemasan, Kit pertolongan cemas, alat pemadam kebakaran, diletakkan di dalam kenderaan.

Profesional berlesen yang diluluskan

Syarikat hendaklah memastikan bahawa semua pemeriksaan dikawal kerajaan dikehendaki dijalankan oleh profesional berlesen yang telah diluluskan oleh agensi kawal selia. Setelah analisis dijalankan oleh Pusat-Pusat bertauliah yang mempunyai reputasi yang baik adalah satu idea yang bijak kerana mereka mengupah juruteknik Bertauliah; mereka adalah pusat yang diiktiraf oleh OSHA, DOT dan ANSI untuk mengekalkan standard yang diperlukan dalam Keselamatan dan prestasi kenderaan ini.

Pengusaha-pengusaha lori baldi memainkan peranan yang besar dalam mengikuti piawaian keselamatan ini. Meningkatkan kesedaran kakitangan tentang kepentingan penyelenggaraan kenderaan akan membantu mereka menyedari bahawa mereka tidak hanya membantu untuk memastikan bahawa mereka mempunyai sebuah kenderaan yang berfungsi sepenuhnya, bersedia untuk operasi; mereka akan turut mengikuti piawaian agensi-agensi kawalselia. Mereka adalah penting – Pastikan ujian ini akan dilakukan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *