Pembersihan dapur 10 Tips oleh Akta yang bersih

Pembersihan dapur 10 Tips oleh Akta yang bersih

Dapur yang boleh dikatakan satu rumah. Ia adalah di mana makanan disediakan dan kerap juga dimakan. Jadi, kebersihan adalah penting dalam mana-mana dapur, tetapi untuk sibuk dapur komersial seperti di atas restoran dan Hotel ia adalah benar-benar penting kering yang menyeluruh, tetap dan merupakan standard yang sangat tinggi.

BERTINDAK terus bersih terbaik Hotel bertaraf lima bintang dan restoran-restoran berbintang Michelin di London hygienically bersih dan mencari yang terbaik. Ia menawarkan hotel pembersihan, Perkhidmatan pembersihan, belakang dan depan rumah Kering, pakar tingkat dan upholsteri kering dan tetingkap Perkhidmatan pembersihan. Lengan pembersihan domestik bersih Akta, Akta rumah, juga menawarkan pembersihan rumah mewah, kering ketuhar dan menggosok di London.

Lukisan pada kekayaan pengalaman, di sini Akta bersih saham beberapa atasnya kering tips dengan anda:-

1. Untuk membersihkan kerosakan dapur sink dan lubang-lubang pasang hanya tuangkan satu sudu peluntur turun plughole, pop dalam plag, kemudian masukkan sink, sehingga melimpah, dengan air suam dan tambah satu lagi sudu peluntur. Biarkan selama 20 minit, kemudian kosongkan. Satu cara yang terpantas dan paling mudah untuk singki bersih berkilau.

2. Pastikan semua bahan kimia pembersihan anda dalam baldi bersih. Ini adalah kerana apabila anda sedang mencurah atau menyembur kimia, sesetengah akan berjalan ke bawah botol. Jika anda meletakkan yang ke permukaan kerja atau tingkat, anda boleh meninggalkan dengan noda yang hodoh yang mungkin sangat mahal atau mustahil untuk mengalih keluar.

3. Bersihkan hob anda selepas setiap penggunaan. Kemudian anda hanya perlu menggunakan basuh cecair dan air. Markah yang degil akan memerlukan pre-soak yang sedikit dengan penyelesaian yang sama. Kemudian Lap dengan tuala bersih teh.

4. Hijau scouring tuala wanita hanya boleh digunakan untuk membersihkan bahagian dalam ketuhar anda. Ia akan merosakkan dan mencalarkan hob keluli tahan karat yang indah anda.

5. Baldi-baldi kimia harus merangkumi sejumlah tuala gentian mikro. Ini bukan sahaja meninggalkan anda dengan permukaan bebas-memburuk-burukkan, mereka secara drastik akan mengurangkan jumlah bahan kimia yang anda gunakan, bermakna mereka menjimatkan wang anda dan adalah lebih baik untuk alam sekitar. Lap yang lembap diikuti buff yang dengan kain kering akan membersihkan permukaan kebanyakan.

6. Apabila menyembur ketuhar pencuci ke dalam ketuhar anda, cuba Elakkan bidang reka. Bahan kimia itu boleh menyebabkan kerosakan besar kepada filaments yang dan apabila menggunakan ketuhar untuk anda panggang Ahad depan dapur anda boleh diisi dengan bau bahan kimia tidak anda makanan yang lazat!

7. Menggunakan kaca bersih dan kain gentian mikro untuk mengalih keluar satu smears dan jari cetak daripada jubin, kerja unit, pintu almari, pintu peti sejuk dan mengendalikan, batu puncak kerja, paip – dan sudah tentu tingkap dapur.

8. Menggunakan satu semburan anti-bakteria pada papan chopping anda akan membunuh 99.9% bakteria semua dan akan mengelakkan Pencemaran silang. Tetapi lebih baik masih mempunyai berasingan Mencincang Lembaga ikan, daging (mentah dan makanan sudah dimasak) dan sayur-sayuran.

9. Mesin cuci pinggan mangkuk dan mesin basuh yang sering mendapat diabaikan dalam membersihkan “itulah apa yang mereka lakukan”. Tetapi untuk mendapatkan yang terbaik daripada mereka dan memanjangkan jangka hayat mereka, mereka perlu kering di dalam juga. Serpihan, lendir & bakteria akan membentuk meterai, sudut dan sekitar pintu – ini boleh dikeluarkan dengan air sabun dan kain gentian mikro.

10. Jangan lupa untuk keluarkan plat sepakan unit dapur anda secara berkala, ia amat menakjubkan borang berapa banyak kotoran dan habuk di belakang mereka. Remah dan serpihan makanan yang membina di sini adalah sumber makanan bagi tikus dan serangga.

Dengan tips yang berguna pasukan berharap anda menikmati dapur anda cantik bersih.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *