Pembelian Mephedrone: Untuk keseronokan, trend atau terpesona

Pembelian Mephedrone: Untuk keseronokan, trend atau terpesona

Apa itu mephedrone?

Mephedrone (2-Methylamino-1-p-tolypropan-1-one) yang juga dirujuk sebagai 4-MMC, Mohd, M-kucing, atau buih putih kompaun kimia dijual terutamanya serbuk atau jenis Kristal. Ia juga mungkin boleh diperolehi dalam pil atau kapsul yang bergantung kepada ketersediaan pasaran. Tiruan bau vanilla dan peluntur, bau yang hanyir, elektrik litar untuk stale-air kencing adalah antara bau unik yang berkaitan dengan sebatian ini.

Pada tahun 1929, mephedrone mula diperkenalkan oleh Saem de Burnaga Sanchez. Berdasarkan Pemantauan Pusat Eropah untuk ubat-ubatan dan ubat ketagihan (EMCDDA) ketika itu tidak pernah di dengari yang dikenali sebagai “toluyl-alpha-monomethylaminoethylcetone” till sahaja sepanjang 2003 bahawa ia dijumpai semula dan dicetak oleh seorang ahli kimia bawah tanah yang disebut sebagai kinetik sarang di laman web. Digambarkan sebagai ubat-ubatan euphoric yang serupa terhadap kesan khayal, ia mula-mula dilancarkan di Israel, kemudian ke arah negara Timur Tengah yang sepanjang Europe. Bertukar menjadi rave dengan adegan club dan Parti; Ia menjadi pengganti ubat Kelab untuk kokain kerana keputusan euphoric yang setanding. Pada tahun 2008, mephedrone akan menjadi nama yang merujuk bahan buat pertama kalinya sebagai ubat jenama baru.

Hari ini mephedrone membeli adalah begitu sangat disukai bahawa kerajaan adalah menyekat pasaran kerana masalah yang dilaksanakan berkaitan dengan overusing bahan. Bagi sesetengah negara, kerajaan adalah apprehending orang yang terperangkap dalam pemilikan dengan lebih daripada 15 gram. Penguatkuasaan garis panduan undang-undang yang berkaitan dengan penyalahgunaan dadah Akta boleh menjadikannya haram.

Kesan mephedrone

Majoriti pengguna membeli bahan mephedrone untuk kesan menyenangkan. Keghairahan, ketinggian mood, semangat, affability, meningkatkan mental receptivity dan penentuan seksual adalah antara kesan biasa yang berkaitan dengan penggunaannya sama seperti keputusan-keputusan lain perangsangan yang majmuk seperti kokain, amfetamin dan MDMA.

Kesan ke atas penggunaan yang berbeza-beza selaras dengan itu pengambilan dan juga kepekatan dos seluruh pengguna. Lisan pengambilan pil atau kapsul biasanya memerlukan kesan dalam 15-45 minit. Manakala snorting mephedrone serbuk mengambil merta di dalam minit dan puncak dalam tiga puluh minit. Kesan buat antara 2-3 jam pada lisan atau insufflated pentadbiran tetapi dengan aplikasi pemakanan, keputusan hanya akan berlangsung selama 30 minit.

Pada masa ini, tiada dokumentasi tuntutan atau rasmi bercetak sekitar keputusan buruk mephedrone pada manusia dan haiwan, berkaitan dengan kesan-kesan psikologi dan tingkah laku mungkin penentuluaran untuk. Hasilnya, info dan maklumat yang berkaitan dengan kesannya adalah ini pertemuan rawak yang dituntut daripada pengguna sahaja dan beberapa perdebatan pada Kesihatan Ulasan berkaitan dengan keracunan akut.

Membeli mephedrone

Dengan keperluan ketara pada pengguna, perdagangan mephedrone benar-benar merupakan sebuah syarikat yang berkembang juga di negara-negara seperti Australia, Jerman, Uk, Israel, Norway, Estonia, Sweden dan beberapa negara-negara lain dengan penguatkuasaan undang-undang yang melarang penggunaan atau pemilikan mephedrone. Pada bulan Januari 2010 Druglink, UK yang terutamanya berdasarkan penjual majalah mephedrone terutama di Britain mencapai sebanyak tiga kali kepada modal yang dilaburkan. Kilogram yang dihantar dari china kos kira-kira £2,500. Beli di jalan-jalan untuk £10 gram yang ternyata dibuat peniaga-peniaga keuntungan sebanyak £7500 dalam perdagangan 1-kilogram daripada mephedrone. Pada November 2010, laporan dari tulis Nobel internet, kaji selidik memaparkan meningkatkan untuk £ 16 per gram kerana kos pembelian mephedrone di pasaran sekarang, meningkatkan yang hampir dua kali ganda kuantiti pampasan sebanyak £10 sebelum larangan yang.

Kaedah bagaimana anda boleh membeli mephedrone tersebar luas di internet dan dagangan bawah tanah tetapi kerana larangan yang di sesetengah negara, serta-merta penawaran kompaun itu sering mencetuskan yang maklum harga cepat. Dengan permintaan yang semakin besar, terdapat kecenderungan untuk presuppose bahawa orang-orang yang memperoleh pada peniaga jalanan mungkin boleh mempunyai kekotoran heightening bahaya pada bahaya kepada kesihatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *