Pembelajaran untuk menjadi seorang pemain bola sepak yang lebih baik

Pembelajaran untuk menjadi seorang pemain bola sepak yang lebih baik

Apabila anda latihan bola sepak yang anda mahu untuk memahami cara-cara anda boleh mempraktikkan dan memperbaiki kedua-dua di atas dan di luar bidang. Kerana anda mengambil masa untuk melatih diri anda untuk meningkatkan kemahiran anda anda perlu memahami cara paling berkesan amalan.

Pertama, pastikan anda mengambil masa untuk menjalankan dan mendapatkan tubuh yang biasa untuk menuntut senaman kardiovaskular. Anda akan mahu untuk pastikan anda boleh berjalan jauh dengan sekarang rehat, dan banyak lagi yang penting anda perlu Kereta Api tubuh untuk menjalankan walaupun anda merasa letih.

Terdapat banyak orang-orang yang tidak memahami sepenuhnya bagaimana untuk berjalan dengan berkesan. Anda mahu pastikan untuk melatih badan anda untuk membina stamina; bola sepak memerlukan anda akan sentiasa berjalan dari satu tempat yang lain dan boleh menyebabkan sesetengah orang kehilangan spunk mereka selepas separuh daripada permainan.

Walaupun anda adalah goalie yang anda mahu untuk memastikan bahawa tubuh anda dengan keadaan fizikal puncak sebanyak mungkin. Anda perlu sedar bahawa badan anda akan bergerak berterusan sepanjang tempoh permainan.

Kedua, anda perlu mengambil masa untuk mengambil bahagian dalam sekurang-kurangnya beberapa latihan ringan. Bekerja kumpulan otot tertentu dalam kaki akan jadi anda boleh meletup lebih cepat bola dan membuat sepakan anda kukuh dan kuat yang mungkin.

Sebagai masa menyala, kaki anda akan menjadi semakin kuat, anda akan perasan anda mempunyai lebih banyak kuasa dan kawalan apabila anda menendang bola. Beberapa pasukan, jurulatih dan pemain hanya tidak mencari angkat berat yang perlu dan memberi tumpuan sepenuhnya berjalan, ini adalah satu kesilapan kerana Bilakah berjalan anda menggunakan otot-otot yang berbeza daripada apa yang anda lakukan apabila anda akan menarik bola sepak.

Anda pasti ingin mengambil masa untuk menjalankan seberapa banyak yang boleh; menambahkan senaman anda dengan latihan berat badan akan bertambah secara mendadak baik anda kemahiran bola sepak. Peralihan tumpuan senaman anda dari berjalan mungkin kelihatan pelik bagi sesetengah orang tetapi kajian telah menunjukkan bahawa orang-orang yang juga menggunakan berat untuk bersenam kaki mereka akan bertambah baik dengan cara yang lebih banyak.

Ketiga, anda perlu pastikan untuk menjaga tubuh dan turun padang. Pastikan anda minum air yang cukup setiap hari dan anda mendapat jumlah tidur setiap malam yang mencukupi. Dua perkara ini akan memastikan anda mampu memberi seratus peratus apabila mengamalkan dan semasa permainan.

Kerana anda membuat perubahan kepada rutin harian anda untuk mengoptimumkan prestasi anda, ia akan menjadi lebih mudah kerana anda akan melihat hasil yang dramatik. Anda perlu mengambil masa untuk badan anda mengetahui dan memahami Apakah senaman khusus bekerja terbaik untuk anda, ini akan membuat ia lebih mudah untuk anda mendekati kecergasan maksima yang mungkin.

Akhir sekali, anda perlu memahami bahawa bola sepak ialah sejenis sukan berpasukan dan berkomunikasi yang berkesan dengan pasukan anda adalah sangat penting. Cuba untuk memeriksa cara anda berkomunikasi dengan pasukan anda dan membina sebagai hubungan yang kukuh dengan rakan-rakan anda yang mungkin.

Jika anda mempunyai cadangan atau Petua untuk membantu meningkatkan kemahiran yang rakan sepasukan, pastikan anda bercakap dengan mereka dengan cara yang positif dan menawarkan kritikan membina. Lebih baik kemahiran komunikasi anda akan dan mematikan bidang kejayaan lebih banyak yang anda perlu sebagai satu pasukan.

Bola sepak adalah menyeronokkan dan mencabar sukan yang memerlukan kerja keras dan keazaman untuk meningkatkan kemahiran anda. Dengan sikap yang betul dan motivasi yang betul anda boleh meningkatkan kemahiran anda dan mendapat lebih banyak keseronokan pada masa yang sama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *