Pembelajaran kebaikan dan keburukan Barefoot berjalan

Pembelajaran kebaikan dan keburukan Barefoot berjalan

Barefoot berjalan adalah satu trend senaman yang banyak bersumpah oleh. Ada kebaikan dan kelemahan untuk bersenam dan berlari tanpa memakai Kasut.

Ada gerakan antara sebahagian kecil daripada pelari untuk melakukan senaman kardiovaskular manakala barefoot. Ramai pelari percaya bahawa ia adalah lebih baik untuk kaki dan badan menjalankan, walaupun di luar, sambil tidak memakai Kasut.

Di zaman purba, atlet dan acara-acara pelari yang dilaksanakan dan senaman ketika tidak memakai Kasut. Hari ini, di negara-negara di mana memakai penutup pada kaki bukanlah amalan biasa atau tidak mungkin kerana kemiskinan, suku kaum dan budaya melaksanakan segala macam tugas, seperti berlari, memburu, bermain dan bekerja, cara ini.

Ia adalah kepercayaan orang-orang yang lebih suka bersenam tanpa kasut yang menjalankan cara ini mengurangkan kecederaan, memperbaik biometrik kaki, dan meningkatkan kelajuan dan kecekapan. Ada pakar bersetuju dengan peminat ini, mendakwa bahawa memasukkan menyokong Menggilap dan tapak membuang badan dan penjajaran semula jadi kaki dan mencipta lebih banyak masalah dengan lutut, sendi dan otot.

Mereka juga percaya bahawa memakai pelindung Kasut menyebabkan otot-otot dan ligamen dalam kaki untuk melemahkan, kehilangan keanjalan, dan berhenti melakukan apa yang mereka pada asalnya adalah bertujuan untuk lakukan. Purists ini merasakan bahawa manusia mampu melakukan semua jenis aktiviti fizikal dahulu tanpa memakai sebarang jenis alas atas kaki sendiri, jadi kita tidak perlu bimbang tentang kaki-gear menyokong.

Pakar-pakar lain berasa bahawa cara yang optimum untuk bersenam dengan berpad dan sokongan pada kaki anda. Pakar percaya bahawa memakai kasut yang betul dengan berpad tetulang boleh benar-benar membantu atau benar-benar membetulkan masalah mekanikal dalam pergelangan kaki, kaki, dan kaki.

Terdapat beberapa faedah untuk barefoot berjalan. Satu perkara yang baik mengenai senaman jenis ini adalah bahawa anda akan meningkatkan kekuatan dan tendon, otot, ligamen kaki dan kaki anda.

Ada kemungkinan juga bahawa ia mungkin mengurangkan kecederaan yang berkaitan dengan berbalas tendinitis atau anak lembu, kerana ia lengthens otot. Mendapat yang terbaik daripada menjalankan benar-benar bergantung pada kaki penempatan dan kawasan yang kaki mencecah tanah apabila anda melakukan demikian.

Cara yang paling berkesan untuk jalankan adalah dengan mendarat di mid-foot, bahagian bawah bola dan gerbang. Apabila berjalan memakai Kasut, anda akan lebih cenderung untuk tanah atas tumit anda, bergantung kepada Reka bentuk dan keluasan pad pada mereka.

Apabila berjoging barefoot, anda akan lebih cenderung kepada tanah di the ball kaki anda dan meletakkan mereka dengan betul ke dalam tanah. Membuat hubungan dengan kaki depan lebih mudah pada badan dan mengakibatkan kurang kecederaan lutut dan pergelangan kaki.

Bersenam barefoot juga boleh membantu meningkatkan postur dan baki, menguatkan otot-otot dan tendon di kaki anda. Ia meningkatkan baki anda dengan membuat ia lebih mudah untuk jari kaki dan bebola kaki untuk meregangkan dan tanah sendiri terhadap aras berjalan.

Namun, pasti ada kelemahan untuk bersenam dengan cara ini. Kasut memberikan anda perlindungan daripada kaca, batu, keras turapan, dan perkara-perkara yang lain ditemui apabila melakukan senaman di luar.

Mereka juga melindungi anda daripada mendapat lepuh, bunions, callouses, dan banyak lain kaki yang berkaitan penyakit. Akan barefoot boleh menjadi kejutan kepada badan dan otot-otot anda.

Kerana kita menghabiskan kebanyakan masa dalam Kasut, tidak memakai mereka semasa melakukan senaman boleh memberikan kejutan cukup kaki dan sendi. Barefoot berjalan adalah satu trend baru, dan lebih banyak penyelidikan mesti dilakukan mengenai sama ada atau tidak ianya bermanfaat atau memudaratkan kepada badan.

Jika anda berminat dengan senaman jenis ini, Terdapat cara yang anda boleh mencubanya tanpa menyebabkan kecederaan atau kesakitan untuk kaki anda. Mula keluar perlahan-lahan dengan menggunakan sebuah treadmill.

Menjalankan barefoot pada sebuah treadmill akan lebih mudah pada kaki anda. Anda akan kurang berkemungkinan untuk menerima potongan atau lepuh kerana permukaan adalah licin dan lebih terkawal.

Anda juga akan dapat melihat bagaimana tubuh anda bertindak untuk tidak memakai pelindung Kasut dalam tempoh masa yang berpanjangan. Jika anda telah berjoging di treadmill yang tanpa Kasut setiap hari untuk beberapa minggu dan tidak melihat apa-apa sakit sendi atau tendon, anda akan mungkin selamat untuk cuba berbuat demikian di luar.

Terdapat juga jenis kasut yang direka untuk meniru rupa dan rasa menjalankan barefoot baru. Kasut ini tutup kaki dan melindunginya daripada kaca atau batu.

Ia adalah benar-benar tidak diketahui berapa bermanfaat barefoot berjalan ke badan. Ia adalah penting bagi anda untuk penyelidikan semua Pro dan kontra sebelum serius persembahan ini jenis senaman.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *