Pembedahan rahang pembetulan di Chicago, Bahagian 1: Apertognathia atau GIGITAN terbuka

Pembedahan rahang pembetulan di Chicago, Bahagian 1: Apertognathia atau GIGITAN terbuka

Jaw pembedahan di Chicago: Pengenalan

Ramai di antara kita, menggigit betul adalah sesuatu yang kita ambil untuk diberikan. Bagi beribu-ribu orang-orang yang dilahirkan dengan malocclusions, Makan, bercakap dan juga bersosial akan cabaran harian yang boleh membuktikan untuk menjadi melumpuhkan. Syukurlah, Terdapat satu bidang seluruh yang berdedikasi untuk pembetulan malformasi dan rahang misalignments yang boleh, dalam tempoh bulan, lihat simetri yang dipulihkan, yang mempunyai pelbagai manfaat untuk pesakit tersebut. Pembedahan rahang di Chicago bukanlah hanya kunci kepada pemulihan fungsi betul gigitan, membolehkan pesakit untuk mengunyah dengan selesa dan tanpa berlebihan pergigian-dan-kehausan, tetapi ia juga ambil jauh lebih semulajadi wajah dan senyuman estetika. Dalam siri lima bahagian artikel ini pada pembedahan rahang, pakar bedah mulut ini dwi-degreed di Chicago gelung akan memberikan gambaran keseluruhan pelbagai jenis malocclusions (betul gigitan) pesakit boleh hadir dengan dan apa beliau disyorkan pembedahan rawatan. Kita mula dalam artikel ini, Bahagian 1, dengan malocclusion yang dipanggil apertognathia, atau dikenali sebagai ‘gigitan terbuka’.

Tanya pakar bedah mulut di Chicago gelung: apa itu Apertognathia?

Takrifan kamus: Apertognathia adalah kecacatan gigitan terbuka, jenis malocclusion dicirikan oleh occlusion memberi pramatang dan ketiadaan anterior occlusion.

Dalam erti kata lain, pesakit dengan apertognathia tidak cukup untuk menutup mulut mereka sepenuhnya. Gigi posterior (balik) di dalam mulut datang bersama-sama biasanya, tetapi tidak gigi Penyambut (lihat gambar di bawah), mengakibatkan pemisahan menegak antara rahang atas dan bawah, akaun yang bagi nama; Membuka Bite’.

Apertognathia dan rawatan dengan pembedahan rahang di Chicago

Dengan apa-apa jenis pembedahan rahang di Chicago, hanya pesakit tulang rahang yang telah matang sepenuhnya, boleh menerima rawatan. Prosedur tertentu yang biasanya disyorkan untuk pesakit-pesakit yang membentangkan dengan apertognathia adalah untuk osteotomy maxillary (rahang atas). Untuk memahami pendekatan ini pakar bedah mulut yang dwi-degreed dalam gelung Chicago yang diperlukan untuk rawatan ini malocclusion tertentu, seseorang perlu memahami apa yang berlaku di bawah kulit. Sebagai kita matang, tisu tulang tambahan secara semulajadi akan tumbuh atas dan bawah gigi. Dalam pesakit yang membentangkan dengan apertognathia, Jilid tulang tambahan ini hanya tumbuh di atas gerahamnya, meninggalkan menegak jurang ketara antara atas dan bawah gigi depan. Jadi, daripada satu permukaan yang rata dan bahkan, kata pakar bedah mulut di Chicago gelung, gigitan adalah teruk angled disallowing gigi Penyambut daripada occluding apabila pesakit menggigit ke bawah.

Cabaran-cabaran yang timbul daripada keadaan ini termasuk kesukaran teruk makan, serta estetika pertuturan dan senyuman yang terjejas. Pembedahan rahang di Chicago digunakan untuk mengatasi masalah ini mencabar keadaan boleh melibatkan pembuangan tulang lebihan di atas gigi belakang, yang mengembalikan menggigit lurus dan bahkan, semasa mengalih keluar menegak jurang antara yang atas dan bawah gigi depan. Ia juga boleh melibatkan mempunyai kombinasi pembedahan dilakukan pada rahang atas dan bawah pada masa yang sama (lihat gambar di atas).

Beberapa Nota pembedahan rahang di Chicago

Walaupun pembedahan rahang di Chicago boleh mengambil masa beberapa jam, apabila ia datang untuk membetulkan malocclusions dan kecacatan tulang, penyembuhan adalah satu proses yang mengambil masa bulan. Pesakit boleh umumnya dijangka mempunyai fungsi penuh rahang mereka kembali selepas tempoh 18 hingga 24 bulan, walaupun keputusan yang luar biasa daripada pembedahan rahang di Chicago akan kelihatan serta-merta sebaik sahaja bengkak telah turun.

Sentiasa siap sedia untuk ansuran berikutnya siri lima bahagian artikel ini pada pembedahan rahang di Chicago. Dalam Bahagian 2, pakar bedah mulut ini dwi-degreed di Chicago gelung hendaklah menjelaskan ‘prognathism’ (di bawah menggigit) dan pilihan rawatan pembedahan yang ada.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *