Pembedahan plastik untuk dalam menetapkan mata

Pembedahan plastik untuk dalam menetapkan mata

Dalam dunia hari ini, ia kelihatan seolah-olah terdapat pembedahan plastik atau kosmetik prosedur yang akan merawat hanya kira-kira setiap jenis kecacatan muka. Walau bagaimanapun, hal ini tidak semestinya berlaku. Prosedur pembedahan plastik sering dipersembahkan untuk menambah atau mengalih keluar kulit dan tisu-tisu dalam badan (seperti pembesaran payudara atau liposuction). Dalam sesetengah kes, prosedur-prosedur pembedahan plastik boleh melibatkan pembuangan dan reshaping bahan tulang (seperti dengan pengurangan pembedahan rhinoplasty atau chin). Terdapat prosedur-prosedur pembedahan plastik sudah tentu kurang yang melibatkan tulang reshaping, kerana pendekatan ini lebih invasif dan dikaitkan dengan peningkatan risiko komplikasi. Jadi, dalam kes-kes di mana tulang penghapusan yang diperlukan untuk mengurangkan penampilan menyerlah wajah atau ciri-ciri badan, pilihan pesakit adalah jauh lebih terhad.

Apabila ia datang kepada mata yang benar-benar deep-set, pemindahan tulang diperlukan untuk membentuk asas struktur tulang yang menghasilkan penampilan ini. Secara teorinya, glabella, zygomatic tulang dan Permatang supraorbital perlu dicukur turun untuk membawa mata ke hadapan dan menghilangkan penampilan dalam set. Oleh kerana jenis pembedahan elektif ini adalah merbahaya dan nisbah manfaat-ke-risiko adalah miskin, ia jarang dilakukan.

Dalam beberapa kes, mata mungkin kelihatan deep-set kerana lebihan kulit atau lemak pada dahi, kelopak mata atas atau kelopak mata lebih rendah. Dalam kes ini, berikut penyingkiran lemak dan kulit yang mengetatkan pembedahan boleh dilakukan:

Browlift: Jika kening yang mempunyai keturunan, menyebabkan penampilan yang terus menerus marah atau sedih, browlift pembedahan boleh dilakukan untuk mengangkat kulit kendur, membuang lebihan kulit dan mengetatkan otot dahi asas. Semasa pembedahan ini, berlebihan lemak, jika ada, boleh juga dikeluarkan atau tersebar untuk menghasilkan penampilan yang licin dan menarik.

Pembedahan atas kelopak mata: pembedahan kelopak mata atas ditunjukkan apabila lebihan lemak berkumpul di kelopak mata di atas atau kelopak mata kulit menjadi jadi lax bahawa ia tergantung ke bawah. Dalam kes-kes kulit yang teruk meningkat, kulit gantung malah mungkin menghalang penglihatan pesakit (dalam kes ini, insurans kesihatan mungkin sepenuhnya atau separa menampung kos pembedahan). Semasa pembedahan kelopak mata, boleh dibuat di atas kelopak mata lipatan; lemak adalah sekata diedarkan atau dialih keluar dan kulit memperketatkan.

Pembedahan kelopak mata yang lebih rendah: calon-calon yang sesuai untuk pembedahan kelopak mata mempunyai lebihan lemak dalam poket hanya di bawah mata. Ini boleh membuat di bawah bulatan mata lebih menonjol dan menyumbang kepada penampilan penuaan. Bawah kelopak mata pembedahan boleh dilakukan untuk membuang lemak tambahan dan kulit pada tudung lebih rendah.

Satu lagi rawatan yang sering dilakukan untuk mengurangkan satu gaunt atau dironggakan penampilan untuk mata penggunaan pengisi derma atau suntikan pemindahan lemak di bawah mata. Jika penampilan gaunt yang membuat mata anda kelihatan seperti mereka akan menetapkan semula terlalu jauh di muka, suntikan boleh digunakan untuk menambah jumlah yang lebih banyak ke kawasan tersebut. Walau bagaimanapun, bagi sesetengah pesakit, ini boleh membuat mata kelihatan lebih deep-set.

Satu-satunya cara untuk mengetahui yang rawatan ini, jika mana-mana, adalah sesuai untuk anda adalah untuk menghubungi seorang pakar bedah plastik yang mempunyai reputasi yang baik di kawasan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *