Pembedahan kosmetik kaki dan prosedur estetik – transformasi kaki untuk Kesihatan, kecergasan dan fesyen

Pembedahan kosmetik kaki dan prosedur estetik – transformasi kaki untuk Kesihatan, kecergasan dan fesyen

Kaki manusia adalah salah satu organ-organ luaran yang paling vital dalam tubuh manusia, dan memainkan peranan yang aktif dalam memastikan badan yang sihat. Senaman seperti berjalan, berlari dan berbasikal tidak dapat dilaksanakan dengan berkesan jika salah satu kaki anda dari segi perubatan tidak mampu berbuat demikian. Anda kini boleh menikmati pelepasan daripada keadaan kaki yang sakit, semasa menerima keputusan kosmetik. Rayuan estetik kaki sihat dan Well-formed enjin tidak akan terlepas pandang. Oleh itu anda podiatrist di Memphis kini membekalkan pembedahan kosmetik kaki untuk memberikan kelegaan sementara mengekalkan estetika.

Apa itu kosmetik kaki?

Pembedahan kosmetik kaki adalah salah satu mencari kebanyakan selepas pembedahan dalam dunia pembedahan kosmetik dan berbeza-beza dengan setiap keadaan kaki. Pembedahan kosmetik kaki yang ditawarkan di podiatrist anda di Memphis’ pejabat termasuk:

* Rawatan untuk warna jari kaki yang tidak sekata pada kulit gelap – Post keradangan Hyperpigmentation (PIH)
* Melaksanakan bantal dalam rawatan kaki anda
* Menggunakan bantal untuk kaki anda untuk merawat heel spurs
* Panduan langkah demi langkah untuk melaksanakan muka kaki
* Membetulkan asimetri jari kaki yang menggunakan injectable implan
* Pudar-N-Cover kaki solek
* Kosmetik depigmentation untuk hypotrophic kulit di kaki
* Antioksida rawatan untuk mencergaskan semula kulit
* Merawat vena varikos labah-labah dengan laser dan terapi suntikan
* Carboxy terapi untuk parut
* Fokus kepada pengurangan lemak untuk langsing pergelangan kaki
* Terapi kaki penuaan – bagaimana untuk menjadikan kaki anda kelihatan 10 tahun lebih muda
* Laser bagi kulat kuku jari kaki
* Jari kaki lengthening
* Bunion pembedahan
* Pembedahan pemindahan jagung

Bunion pembedahan dengan “Incisi yang tersembunyi”

Bunion yang merupakan kecacatan tulang yang disebabkan oleh pembesaran untuk bersama pada pangkal jari kaki besar yang membentuk apabila kaki yang bergerak daripada tempat. Pembesaran dan protuberance yang menyebabkan geseran dan tekanan yang mereka rub terhadap Kasut. Lama-kelamaan, pergerakan sudut ibu jari dalam ke arah jari lain kaki, yang kadang-kadang bertindih ketiga toe. Ramai orang dengan bunions mengalami ketidakselesaan dan kesakitan dari kerengsaan berterusan, rubbing, dan geseran pembesaran terhadap Kasut. Kulit atas jari kaki itu menjadi merah dan tender kerana flexes bersama dengan setiap langkah yang lebih besar bunion yang mendapat, lebih banyak ia menyakitkan untuk berjalan.

Kerana bunions kecacatan tulang, mereka tidak selesaikan sendiri. Bergantung kepada saiz pembesaran, juling dan jari kaki, kesakitan yang dialami, rawatan konservatif mungkin tidak mencukupi untuk mencegah kerosakan yang progresif dari bunions. Dalam kes ini, bunion pembedahan, juga dikenali sebagai bunionectomy, mungkin disyorkan untuk membuang bunion dalam dan membaikkan jajaran kaki ini. Dr. Lucas menggunakan pendekatan “Tersembunyi Incisional” apabila melakukan pembedahan bunion untuk mengekalkan estetika kaki seseorang. Beliau menyedari bahawa estetika yang hanya seperti penting, selain keselesaan dan struktur penjajaran bunion kecacatan.

Jari kaki Lengthening

Jari kaki lengthening sering digunakan bagi mereka yang mengalami keadaan yang dipanggil, brachymetatarsia (jari kaki pendek). Brachymetatarsia adalah keadaan di mana salah satu daripada tulang-tulang panjang lima kaki adalah luar biasa pendek, mengakibatkan jari kaki dipendekkan. Keadaan ini biasanya berlaku dalam kedua-dua kaki dan jari kaki yang keempat. Jika ia memberi kesan kepada lebih daripada satu jari kaki, keadaan yang dipanggil brachymetapody.

Dipendekkan jari kaki boleh menyebabkan beberapa masalah. Sambil berjalan, berat badan biasanya dipindahkan dari jari kaki kelima dalam untuk keempat, kemudian ke ketiga, dan sebagainya sehingga ia mencapai pertama jari kaki (hallux). Ini berlaku kerana jari kaki akan beransur-ansur lebih lama dan seperti berat badan dipindahkan kepada kaki depan, jari kaki yang seterusnya menganggap berat. Brachymetatarsia mengganggu proses ini.

Pada dasarnya jari kaki lengthening straightens keluar jari kaki untuk memberikan penampilan yang lebih semula jadi dan tempat ia betul sejajar dengan lain-lain jari kaki. Jika boleh dilakukan semata-mata atau bersama-sama dengan prosedur lain seperti prosedur bunion.

Pembedahan kosmetik kaki melayan semua keadaan kaki semasa menyediakan satu keputusan estetik. Hubungi podiatrist Memphis, TN anda hari ini untuk maklumat lanjut tentang bagaimana beliau boleh memberikan hasil estetik yang betul semasa merawat keadaan kaki anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *