Pembantu Pejabat perubatan dan farmasi juruteknik kursus kerjaya cepat penjagaan kesihatan

Pembantu Pejabat perubatan dan farmasi juruteknik kursus kerjaya cepat penjagaan kesihatan

Menjadi ahli farmasi atau doktor adalah satu komitmen yang serius pendidikan yang mengambil masa beberapa tahun. Terutamanya memandangkan hampir dekad panjang, proses yang amat mahal untuk menjadi seorang doktor, kesihatan kerjaya dapat merasakan daripada sampai ke untuk ramai orang. Tetapi menjadi seorang doktor bukan satu-satunya pilihan untuk ditampilkan penjagaan kesihatan. Selain kejururawatan, dua terkemuka penjagaan kesihatan profesion lain adalah Juruteknik perubatan Pembantu dan farmasi. Mari kita telah lihat dengan lebih dekat.

Juruteknik farmasi

Juruteknik farmasi latihan perlu menyediakan pelajar untuk peranan penting membantu ahli farmasi menjalankan tugas mereka. Kebanyakan orang tahu tentang dispensari ubat yang ditemui di kedai-kedai komersial dan hospital, tetapi terdapat juga peranan juruteknik farmasi dalam penyelidikan perubatan, syarikat insurans pihak ketiga dan pengilangan ubat. Tidak kira di mana juruteknik mengambil pekerjaan, latihan anda akan menumpukan kepada pemahaman yang tegas dan tepat ukuran, Pendispensan sistem dan kesan-kesan dadah. Walaupun anda akan mempunyai pengawasan ahli farmasi, keselamatan pesakit bergantung kepada keupayaan anda memberi dos tepat yang ditetapkan, dan anda juga akan mempunyai peluang untuk memastikan mereka menerima ubat-ubatan yang betul dan dapat bekerja secara langsung dengan pelanggan, termasuk memanggil mereka untuk memastikan ubat-ubatan yang diambil seperti yang diarahkan.

Program-program biasanya disediakan melalui sekolah-sekolah vokasional dan Kolej, dengan purata sekitar setahun, tetapi sesetengah atur cara yang membolehkan siap dalam masa yang lebih panjang. Seperti mana-mana profesional kesihatan, anda akan mempunyai liabiliti insurans dan akreditasi program ditawarkan di kebanyakan wilayah di Amerika Syarikat. 43% adalah mereka yang bekerja di hospital atau kemudahan yang serupa, dan kekurangan ahli farmasi telah melihat ledakan hari permintaan untuk orang dengan juruteknik farmasi latihan, menjadikan ia pilihan yang boleh dipercayai untuk kerja-kerja yang stabil dan memberi ganjaran.

Pembantu Perubatan

Di Kanada, peranan Pembantu Perubatan adalah agak lebih pendek daripada sepupu anda Amerika, Medicare provincially terkawal daripada rangkaian byzantine penanggung insurans peribadi, tetapi masih terdapat permintaan yang kukuh bagi orang-orang dengan Pembantu Perubatan latihan. Serta kerja-kerja Perkeranian, termasuk bekerja dengan rekod perubatan yang sulit dan sensitif dan memanggil pesakit untuk mengingatkan mereka dijadualkan pelantikan, Pembantu Perubatan menerima beberapa barisan latihan perubatan untuk membantu mereka memahami selok-belok keperluan pesakit-pesakit mereka.

Satu bahagian kesetiausahaan dan penyambut tetamu, latihan, dan satu bahagian anatomi dan Kesihatan pelajaran, Pembantu Perubatan latihan juga kebanyakannya didapati melalui kerjaya atau sekolah-sekolah vokasional dan Kolej komuniti. Seperti program-program juruteknik farmasi masa pengajian yang pendek. Tertentu untuk program Bahagian Pentadbiran latihan juga menjadikan graduan fleksibel, dengan pilihan untuk bekerja di luar industri penjagaan kesihatan. Jika anda memutuskan untuk melekat dengan penjagaan kesihatan anda mungkin mendapati diri anda di kaunter penyambut tetamu amalan persendirian atau sebahagian daripada satu pasukan di Arkib Rekod Perubatan di hospital besar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *