Pembalut Gunting

Pembalut Gunting

Apabila perlu, pengamal perubatan membuat menggunakan pembalut gambarkan di hospital. Digunakan diperbuat daripada jenis ini gambarkan semasa menghadiri untuk pesakit-pesakit mereka di hospital luka yang perlu cenderung dengan penuh cermat dan ketepatan. Mereka adalah Gunting yang direka khas dengan mencondong tips dan petua yang tumpul pada bahagian bawah. Banyak kes telah dilaporkan luka yang membuka lagi Bilakah mereka sedang didandan rapi oleh Medik yang menyebabkan lebih banyak kesakitan dan kesusahan kepada pesakit. Reka bentuk yang diberikan kepada bandage Gunting membuat ia mungkin untuk Medik untuk memberi perhatian yang mencukupi kepada luka pesakit-pesakit mereka dengan memotong bandages mereka tanpa sengaja gouging kulit badan mereka.

Dalam mana-mana kemudahan jagaan kesihatan, anda boleh pergi, anda pasti akan menemui sekurang-kurangnya sepasang pembalut gambarkan kerana ia adalah salah satu daripada alat-alat asas yang memerlukan Kemudahan tersebut. Sejak masa yang diperkenalkan telah dicatat untuk membawa selamat pengalihan bandages dari permukaan kulit apabila bandages untuk dipotong, ia telah menjadi sebahagian daripada mana-mana peti alat perubatan di mana-mana kemudahan jagaan kesihatan. Bilah bawah gambarkan pembalut yang dibuat lebih panjang daripada bilah atas dan ini menjadikan ia mungkin untuk pasangan gambarkan untuk pergi di bawah pembalut untuk membawa dipotong halus. Ia adalah adat perlu Gunting yang tumpul di hujung. Dengan cara ini, risiko kecederaan akibat kemalangan adalah dikurangkan apabila membuat pantas dan mudah luka pada pembalut di.

Pembalut Gunting dengan selamat boleh mengangkat pembalut di atas kulit pesakit untuk Keratan-Keratan yang mudah untuk dibuat. Semua pengamal perubatan yang keselamatan yang sedar tahu ini dan fakta penting. Selain daripada faktor ini penting, Gunting ini boleh digunakan untuk memotong melalui gauze perubatan. Bila-bila masa-bandages dan gauzes yang telah dilaksanakan pada kulit pesakit. Kerana pembalut menggunakan Gunting adalah, mereka yang terdapat dalam Kit pertolongan cemas dan mereka boleh dilihat dalam kemudahan-kemudahan perubatan yang berbeza.

Biasanya, pembalut Gunting diperbuat daripada keluli tahan karat seperti penggunaan logam ini memastikan ketahanan yang lebih baik dan digunakan lebih lama. Anda boleh mencari jenis yang mempunyai serrated bilah dengan petua untuk mencondong dibuat tumpul di hujung. Dengan reka bentuk ini, anda boleh meletakkan pasangan Gunting ini untuk beberapa kegunaan yang berbeza. Walau bagaimanapun tiga kegunaan penting yang bandage Gunting dimasukkan ke mana, bagi mengurangkan bandages saiz custom, pemotongan melalui pakaian atau gauze dan juga untuk proffering bantuan untuk bandages yang dipakai oleh pesakit.

Mungkin kerana bandages ini datang dalam pelbagai saiz, Gunting ini datang dalam pelbagai saiz terlalu dan bergantung kepada apa medic yang mungkin mahu lakukan, saiz sesuai gambarkan perlu dicari. Contohnya Bilakah kecederaan terletak di tempat-tempat yang sukar, ia memerlukan bahawa penjagaan dan perhatian yang mencukupi akan diberikan kepada pesakit. Medic yang akan menggunakan satu Gunting kecil pembalut atau Gunting besar pembalut yang bergantung kepada keperluan di tangan. Ada kalanya manicuring Gunting yang digunakan Gunting pembalut tetapi ini akan dilakukan perubatan untuk mengingati risiko di tepi yang tajam dan kemungkinan dijangkiti jika Gunting itu akan betul disteril.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *