Pembaharuan penjagaan kesihatan dan kemurungan pada 4 Julai

Pembaharuan penjagaan kesihatan dan kemurungan pada 4 Julai

Kami berada di tengah-tengah penggearan 2010 untuk Bunga Api; menunggu hukum pembaharuan penjagaan kesihatan baru berkesan. Sebelas Negeri peguam Agung berkata mereka mahu mencabar undang-undang sebagai tidak mengikut Perlembagaan dan Parti Demokrat masih bercakap tentang lulus pindaan. Selain itu, Terdapat banyak soalan yang masih tidak terjawab; terbesar yang adalah, “Ia menjadikan kesihatan lebih berkesan?” Jelas jawapannya tiada. Senario seluruh ini adalah satu permainan shell yang besar. Terdapat beribu-ribu muka surat di dalam undang-undang baru dan kebanyakan pembuat undang-undang yang tahu.

Cek realiti adalah bahawa Kongres telah lulus Rang undang-undang ini dengan kelewatan tiga tahun dalam pelaksanaan, jadi ia telah direka untuk mengubah apa-apa untuk masa depan yang terdekat dengan harapan bahawa selepas tiga tahun, dengan tidak memberikan perhatian lagi, pentadbiran boleh menyelinap sedikit perubahan dalam melaksanakan agenda Sosialis yang. Sementara itu, kita sebagai masyarakat yang masih mempunyai isu-isu kesihatan yang sama dalam satu sistem yang terus berkembang maju pada rawatan daripada pencegahan. Satu contoh yang utama ialah kemurungan dan kebimbangan. Orang secara semula jadi menjadi tertekan dalam jenis kegawatan ekonomi yang teruk yang kita akan alami dengan peningkatan kebimbangan tentang masa depan yang kelihatan suram. Insurans Kesihatan, insurans kesihatan atau beberapa jenis pelan kesihatan penjagaan terurus seolah tidak relevan apabila menghadapi pengangguran. Dalam ekonomi yang merosot, dengan besar-besaran kebimbangan dan kemurungan yang melanda penduduk terdapat masalah kesihatan awam yang serius. Ini jenis huru-hara hari berbahaya yang membawa kepada penyakit-penyakit kronik yang lain seperti, diabete3s, darah tinggi, serangan jantung dan sebagainya.

Diterima umum “rawatan” Walau bagaimanapun, adalah untuk syarikat-syarikat farmaseutikal untuk membuat berbilion-bilion dolar yang menjual anti-depressants dan tranquilizers. Selain itu, selain pengewangan maklum-balas manusia terhadap rangsangan tekanan, ada manfaat politik untuk mempunyai nombor besar-besaran rakyat yang hidup dalam realiti diubahsuai kimia teraruh. Orang terakhir Prozac adalah kurang berkemungkinan untuk membantah terhadap agenda-agenda politik yang gerun. Oleh itu, motivasi apa Adakah kerajaan perlu pembaharuan penjagaan kesihatan ke tahap di mana orang akan mempunyai akses yang lebih baik kepada profesional kaunseling untuk menangani dan menyelesaikan perjuangan mereka?

Kesimpulannya, kita membuang beberapa kepingan daging pada barbeku di grill dan menghirup bir beberapa pada 4hb ini kita perlu sedar bahawa terdapat beberapa peluang ke arah merampas kuasa dan kawalan yang pengasas tidak dapat menjangkakan Julai. Perlembagaan adalah satu dokumen yang indah dan telah menyelamatkan Republik kami dari ancaman enumerable masa dalam sejarah tahun 214 kita. Walau bagaimanapun, ia tertakluk kepada tafsiran dan kita tahu dari pengalaman bahawa Mahkamah Agung Pendamai mengambil pandangan yang bertentangan daripada apa atau tidak Perlembagaan bergantung sama ada mereka adalah konservatif atau liberal. Oleh itu, kita perlu rajin Penyewaan yang pemimpin-pemimpin politik yang kami tahu bahawa kami tidak bodoh seperti yang mereka fikirkan. Kita perlu sentiasa mengingatkan mereka bahawa mereka bekerja untuk kita. Itulah kebebasan bersuara adalah masih yang paling penting pindaan Perlembagaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *