Pematuhan Leader – ketidakpatuhan tidak bernilai akibat

Pematuhan Leader – ketidakpatuhan tidak bernilai akibat

Ia hanya akan menjadi sukar dalam pematuhan Leader. Pada asasnya, ia semua bermula apabila teknologi maklumat kesihatan bagi ekonomi dan Akta Kesihatan klinikal telah ditandatangani ke dalam undang-undang pada 2009 – namun HITECH Akta pula tidak berkesan sehingga 2010. HITECH bertujuan untuk menggalakkan penerimaan dan penggunaan teknologi maklumat kesihatan yang bermakna. Memang wajarlah bahawa AS manusia & Kesihatan Jabatan memperkenalkan undang-undang yang akan memastikan privasi maklumat kesihatan individu, memandangkan banyak kemudahan telah membuat rekod-rekod kertas satu perkara yang sebelum ini. Bagi mereka tidak berurusan dengan penghantaran elektronik maklumat kesihatan dengan betul, Akta HITECH membuka jalan bagi akibat yang serius; HITECH menyediakan peruntukan yang menguatkan penguatkuasaan peraturan Leader sivil dan jenayah.

Kewangan denda di bawah Akta HITECH boleh menjalankan mana sahaja daripada $100 setiap satu pelanggaran kepada $1,500,000 sebagai maksimum bagi tahun kalendar bernilai pelanggaran. Denda kewangan berdasarkan peringkat. Setiap peringkat escalates kadar pelanggaran oleh pesalah itu; penalti dinilai bergantung kepada tahap keterukan yang melanggar, bersama-sama dengan bahaya yang terhasil. Jika anda salah satu entiti (pakar-pakar perubatan iaitu Penjagaan Kesihatan, Perkhidmatan Penjagaan Kesihatan, perniagaan dengan rancangan penjagaan kesihatan, dan sebagainya) mandat untuk berada dalam pematuhan dengan Leader yang anda boleh dipertanggungjawabkan bagi penalti kewangan yang dikuatkuasakan oleh HHS bersama-sama dengan penalti jenayah, yang dikuatkuasakan oleh Jabatan Keadilan Amerika Syarikat.

Selain kemungkinan wang denda dan penjara itu, anda mungkin menganggap betapa pentingnya reputasi Syarikat anda adalah – itu sendiri harus insentif cukup nak Leader yang patuh. Tidak melupuskan rekod kesihatan boleh tanah anda pada muka depan berita, yang merupakan perkara terakhir sebuah syarikat atau amalan keperluan. Walau bagaimanapun, ia adalah denda tinggi orang-orang yang benar-benar mula membuat orang-orang kita diberi mandat untuk menjadi Leader berlandaskan peluh. Denda tinggi yang dikenakan ke atas mencabuli Leader menggambarkan kepentingan melindungi dilindungi maklumat kesihatan. Berhadapan dengan ancaman Walau denda curam dari gagal untuk memenuhi keperluan pelanggaran data Leader, industri perkhidmatan kesihatan adalah mencari cara-cara untuk memastikan mereka adalah Leader yang patuh.

Kemudahan yang boleh memastikan pematuhan dalam beberapa cara. Kaedah-kaedah pelbagai di mana-mana daripada mengupah peguam untuk membimbing anda melalui pematuhan, menghadiri seminar, mempunyai perunding melawat kemudahan anda, atau membeli perisian atau lain-lain pematuhan apa-apa alat untuk membimbing anda melalui proses. Ia akan menjadi satu tugas yang besar-besaran untuk menapis melalui Leader undang-undang dan pentadbiran pematuhan prosedur bagi mana-mana satu orang. Sudah tentu, saya nasihatkan menawar beberapa jenis bantuan. Tujuannya adalah untuk memastikan semua kakitangan terlatih dalam fesyen yang sama, program pematuhan Leader tertentu kemudahan. Manakala keseluruhan proses mungkin kelihatan rumit, mengambil masa dan membuat pelaburan untuk memastikan pematuhan Leader akan membayar jika kesihatan dan manusia Jabatan atau Jabatan Keadilan pernah memutuskan untuk dikunjungi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *