Pematuhan dengan faktor Meds-an lisan dalam payudara kebanyakan ubat kanser tidak lukisan dalam pesakit yang mengambil mereka

Pematuhan dengan faktor Meds-an lisan dalam payudara kebanyakan ubat kanser tidak lukisan dalam pesakit yang mengambil mereka

Dalam perjuangan ke arah kanser payudara, pesakit semakin yang ditetapkan ubat-ubatan oral, bersamaan dengan ubat hormon untuk menghadkan risiko penyakit berulang. Analisis telah menunjukkan bahawa pesakit harus terus ubat ini selama 5 tahun untuk mencapai kebanyakan faedah.

Walau bagaimanapun sejak kebelakangan ini, Kawasan kejiranan penjagaan kesihatan telah mula bertanya pertanyaan sebaik sahaja terhad untuk berurusan dengan selsema biasa, tidak lagi Kanser: payudara kebanyakan kanser pesakit mengambil ubat-ubatan mereka seperti yang telah ditetapkan?

Dalam langkah dengan American Tempahan barah masyarakat, lebih daripada seratus 2, 000 contoh baru payudara kanser disahkan setiap tahun di Amerika Syarikat Orang yang ada di sini, kira-kira 100, 000 mempunyai jenis-jenis kanser yang mungkin menjawab terapi hormon.
Mengambil ubat seperti yang ditetapkan bagi lima tahun yang penuh boleh mengurangkan risiko mereka berulang.

Said yang lebih mudah daripada dilakukan

Menurut penemuan dari Simposium kontemporari pematuhan ubat di kalangan pesakit kanser payudara, pemohon untuk rawatan hormon-sesetengah 500,000 wanita di U.S.-wasiat tidak boleh reaping kelebihan seluruh di sembuh dadah mereka.
Mengikut beberapa kajian analisis, caj ketidakpatuhan telah mencapai seperti atas sebagai empat puluh peratus.

Simposium, dirujuk sebagai dalam pematuhan strategik inisiatif (CSI), perhatian isu-isu yang menyebabkan perubatan ketidakpatuhan antara penghidap kanser payudara, dan ia dikenal pasti boleh dipikirkan jawapan kepada isu-isu ini. Wakil-wakil dari perniagaan sokongan pesakit yang terkemuka dan institusi penjagaan kesihatan profesional, pakar-pakar onkologi dan terselamat dari seluruh negara, yang terakru kepada peratusan perspektif mereka.
CSI yang dipimpin melalui sebuah Jawatankuasa Pemandu yang ditubuhkan wakil-wakil dari Persatuan Kanser Amerika, CancerCare, negara menormalkan pembedahan payudara dan usus aku janji (NSABP) dan Y-ME payudara di seluruh negara Tempahan barah organisasi.

“Melalui penyelidikan, kita semua tahu bahawa lima tahun menormalkan ubat hormon pada wanita dengan estrogen kanser payudara pasti penerima memanjangkan kelangsungan hidup dan mengurangkan berulang,” kata D. Lawrence Wickerham, MD, gabungan Pengerusi projek usus dan payudara menormalkan pembedahan di seluruh negara. “Dan tetapi, kajian juga memaparkan yang kini tidak semua pesakit yang menyimpan pada terapi hormon seperti yang telah ditetapkan.
Ia adalah penting bahawa pembekal penjagaan kesihatan sedar mengapa wanita membuat panggilan, jadi kami akan menangani isu dengan garis panduan, alat-alat dan mengukuhkan terpaksa menghulurkan bantuan mereka melalui ini sebahagian daripada rawatan mereka. ”

Berdasarkan keputusan Dewan, peserta mendapat kefahaman yang lebih tentang kriteria yang menyumbang kepada ketidakpatuhan. Antara faktor yang: penghidap berterusan tidak merasa kuasa untuk bercakap dengan mereka doktor kira-kira rumit isu serupa kesan negatif; dokumen dan lain-lain profesional penjagaan kesihatan tidak dibekalkan dengan sumber-sumber untuk meminjamkan tangan pesakit dalam menghadapi atau menghapuskan kesan-kesan sampingan; dan selepas mereka fasa akut ubat, kanak-kanak perempuan mungkin kerap benar-benar berasa mereka dibiarkan mengawal ubat sendiri.
Pakar-pakar perubatan di bawah tekanan masa dan prestasi berkembang dan tidak sepanjang masa mempunyai bakat yang ditetapkan untuk mendengar dengan pesakit, atau mereka, hanya sekarang tidak notis pesakit-pesakit mereka akan tidak boleh mengambil ubat-ubatan mereka. Faktor-faktor ini campuran untuk mewujudkan jurang Pertukaran lisan yang mana isu-isu pematuhan boleh jatuh.

Kesimpulannya, menyokong payudara onkologi dan mavens yang telah menghadiri Simposium ini bersetuju bahawa mekanisme sokongan orang terjejas boleh dan perlu dipertingkatkan. Pengamal perubatan dan pesakit setiap manusia memainkan peranan yang penting. Melalui pendidikan dan komunikasi, mereka boleh mula mengambil tangga supaya ia akan membantu sesetengah pesakit kanser payudara yang mengurangkan peluang mereka untuk berulang.

Dua dalam 5 payudara paling ramai pesakit kanser tidak mengambil ubat-ubatan mereka dengan betul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *