Pemasaran rangkaian: Penipuan atau peluang perniagaan yang berdaya maju?

Pemasaran rangkaian: Penipuan atau peluang perniagaan yang berdaya maju?

Pemasaran berangkaian ialah kiropraktik di dunia perniagaan. Saya katakan ini dengan kuasa dan keyakinan kerana aku kiropraktor. Selama bertahun-tahun kita telah melihat sebagai penipu dalam penjagaan kesihatan. Dalam dekad kebelakangan, walaupun, profesion ini telah mencapai kemajuan besar dalam membuktikan nilai dan kesahan, kedua-dua melalui bukti-bukti anekdot serta penyelidikan yang kukuh. Walau bagaimanapun, walaupun, saya masih mendengar komen yang berprasangka bahawa kita tidak “sebenar doktor.” Kami telah datang jauh, tetapi kita masih mempunyai cara yang panjang untuk pergi.

Kepada sesiapa sahaja di dunia pemasaran rangkaian, cerita ini mesti bunyi sangat akrab. Hanya lakukan carian internet untuk “Rangkaian pemasaran penipuan” dan lihat pelbagai maklumat yang datang. Walaupun anda melakukan carian sah pemasaran rangkaian, hasil carian diletakkan dengan naysayers.

Saya akan memberitahu anda sesuatu yang ramai tidak menyedari. Ia akan membuka mata anda sehingga kesahihan dalam industri pemasaran rangkaian dengan segera. Semasa zaman, paling terkenal (kita berbicara syarikat-syarikat Fortune 500) tradisional Syarikat terlibat dalam, atau dan/memandangkan sekurang-kurangnya, bagaimana untuk menjual produk mereka melalui rangkaian atau pemasaran affiliate. Sebagai contoh, Penemuan permainan pasaran produk mereka semata-mata melalui pemasaran rangkaian ‘ dengan jualan angka excceed yang $100 juta. Sprint’ MCI dan AT&T menyediakan perkhidmatan telefon jarak jauh mereka melalui rangkaian pemasaran Syarikat. Rantai-rantai yang besar seperti penggunaan Best Buy dan sasaran affiliate marketer untuk pasaran Kedai-kedai dan produk mereka.

Jadi, kerana tudung gelap daripada penipuan telah ditarik balik dari rangkaian pemasaran hanya sedikit dengan berita gembira yang berair maklumat, mari kita meletakkan imej negatif ini untuk berehat sekali dan untuk semua, hendaklah kita?

Di sini adalah yang fakta:

MLM, atau apa yang lebih biasa disebut sebagai rangkaian pemasaran hari ini, telah wujud sejak tahun 1940-an, dengan Syarikat vitamin Nutrilite.
Pada tahun 1959, Amway telah dilahirkan. Mereka akhirnya mengambil alih Nutrilite, dan MLM menampilkan kembali.
Kejayaan Amway menarik perhatian; oleh itu syarikat pemasaran rangkaian yang pelbagai telah dilahirkan.
Orang-orang yang merosakkan itu untuk semua orang datang bersama-sama. Mereka melihat potensi ganjaran yang lumayan, dibuat versi palsu MLM, dan skim-skim Ponzi, piramid telah dibangunkan. Ini disebabkan rangkaian pemasaran perniagaan akan dikaitkan dengan perkataan “penipuan”.
Digalakkan melalui petisyen oleh Syarikat-syarikat MLM yang beretika, kerajaan menubuhkan amalan etika bagi sebuah syarikat MLM yang terkenal dan jelas Apakah MLM.
Syarikat-syarikat MLM yang benar-benar hanya pyramid skim mendapatkan ditutup agak cepat disebabkan oleh undang-undang yang telah dimasukkan ke dalam tempat.
Sejak MLM bersesuian, industri ini telah berkembang menjadi pelbagai syarikat dengan pelbagai produk untuk menjual, pelan pampasan yang baik, dan alat-alat untuk membantu mereka pemasar yang membina perniagaan mereka sendiri. Walaupun semua yang lebam di jalan raya, MLM adalah satu industri yang berkembang dan cara yang sangat baik untuk membina perniagaan sendiri.

Jika perkara di atas adalah benar, mengapa tidak imej negatif berterusan?

Isu-isu yang meningkatkan imej “Rangkaian pemasaran penipuan” adalah seperti berikut:

Terdapat lebih daripada kadar kegagalan 90 peratus dalam industri kerana orang-orang yang mendaftar tidak mengambil tindakan. Kemudian, mereka menyalahkan model perniagaan dan mengekalkan imej “penipuan”.
Seperti mana-mana permulaan Perniagaan, ia mengambil masa dan usaha untuk membina perniagaan pemasaran rangkaian anda. Jika orang tidak mula mendapat cek pendapatan baki bulanan Rajah 4 selepas mendaftar beberapa orang, mereka fikir ia adalah satu “penipuan.”
Berkaitan dengan point nombor 2, taktik pemasaran oleh orang-orang yang sudah ada dalam perniagaan adalah tidak kukuh. Pemasaran yang betul mesti dilakukan untuk mencipta dan salinan kejayaan. Jika tidak, rangkaian pemasaran penipuan imej perpetuated apabila janji-janji yang dibuat kekayaan dan masa yang terluang dalam minggu menyertai, tetapi hakikatnya janji-janji tersebut tidak dapat disimpan.
Undang-undang yang bertujuan melindungi MLM juga menjejaskan imej MLM, malangnya. Idea jualan piramid ini juga mentaliti, tidak semestinya hanya satu struktur perniagaan. Jadi, dengan mana-mana MLM pelan pampasan, sikap skim piramid mendapat mudah digunakan ia, dan orang-orang dengan serta-merta berfikir “pemasaran rangkaian penipuan.”
Kebanyakan orang yang anda bercakap tentang perniagaan pemasaran rangkaian anda tidak akan menyertai anda kerana ianya bukan untuk mereka. Ia memerlukan ketabahan, ketabahan dan pendedahan yang maksimum perniagaan anda melalui teknik-teknik pemasaran yang kukuh untuk mencari orang-orang yang akan dipotong bagi pemasaran rangkaian.
Pemasaran rangkaian orang memberikan kesan yang sangat mudah untuk membuat duit; kebenaran sebenar adalah, rangkaian pemasaran adalah keras.

Jadi, dengan segala-galanya saya hanya memberitahu anda, di mana berita yang baik dalam semua ini? Kami mempunyai model perniagaan yang mempunyai reputasi yang baik yang mempunyai reputasi yang agak rosak. Ia bukanlah mudah kerana ia pernah dijadikan. Anda perlu tanya diri anda soalan ini, maka: Adakah anda benar-benar potong untuk perniagaan ini?

Mempertimbangkan perkara-perkara berikut apabila anda cuba untuk menjawab soalan itu.

Adakah anda mahu terus bekerja dalam pekerjaan Syarikat kebanyakan hidup anda dengan kesedaran bahawa anda tidak boleh bersara awal dan menghabiskan masa dengan keluarga anda? Bagi sesetengah orang ini adalah laluan yang lebih mudah kerana pada J-O-B anda hanya muncul, meletakkan masa anda, mendapat cek anda dan tinggalkan. Tidak banyak usaha selain apa pekerjaan anda memerlukan, dan ada pendapatan yang terjamin, walaupun ia bukanlah jumlah yang anda perlu. ATAU…
Adakah anda mempunyai semangat keusahawanan? Sebagai seorang usahawan tidak bermakna anda perlu datang dengan idea dari awal. Anda akan hanya keusahawanan jika anda melihat peluang dan mencipta takdir sendiri berdasarkan bagaimana anda membentangkan peluang itu untuk dunia.

Penilaian saya penuh dan muktamad pemasaran rangkaian ini: Jika anda telah pernah ingin memiliki perniagaan sendiri, jadi boss anda sendiri, bekerja dari rumah, setkan jam anda sendiri, dan tidak mempunyai topi gaji pada berapa banyak yang anda boleh peroleh, maka anda harus mempertimbangkan pemasaran rangkaian. Anda mesti tidak menjalankan perniagaan ini, walaupun, jika anda fikir ia akan menjadi mudah, dan anda tidak bersedia untuk dimasukkan ke dalam kerja.

Adakah wajar anda; Kajian Syarikat (atau Syarikat) anda akan terlibat dalam-selain daripada bahan-bahan yang mereka berikan anda, Terdapat juga laman web yang menyenaraikan rangkaian tertinggi syarikat pemasaran. Belajar tentang produk mereka. Memahami bagaimana anda akan dibayar. Bertanya soalan. Bercakap dengan pengedar lain. Menilai sama ada atau tidak anda sendiri boleh duplikasikan model perniagaan yang berjaya dalam syarikat itu.

Ambil masa anda dengan keputusan ini. Anda akan ke dalam perniagaan untuk diri sendiri. Sebaik sahaja anda mengetahui jika anda sudah bersedia untuk mengambil kerjaya anda ke tangan sendiri, bergerak ke hadapan dengan lebih yakin dan kukuh perniagaan dan pelan pemasaran.

Jika saya boleh membantu anda dalam proses ini dalam apa jua cara, sila mendekati saya. E-mel saya di

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *