Pemakanan untuk berat badan

Pemakanan untuk berat badan

Orang-orang yang kurus boleh pergi melalui berat mendapat pelan diet untuk kelihatan lebih baik dengan menambah secara pukal lebih banyak kepada badan mereka. Yang nipis tidak sentiasa bertukar besar terutamanya jika anda adalah seorang dude. Mencari starved dan uzur adalah jauh dari mencari bintang.

Bagi orang-orang yang berada di bawah julat berat badan yang sesuai, mempunyai berat badan mendapat diet program boleh membantu mereka mencapai berat badan normal mereka. Ada ini standard untuk menentukan berat ideal bagi seseorang pada umur tertentu dan pada ketinggian tertentu. Oleh itu, jika berat badan anda adalah lebih rendah bahawa apa yang diharapkan daripada umur dan ketinggian anda, anda tergolong dalam kelas kurang berat badan. Dan yang membayangkan bahawa anda perlu mendapatkan berat badan yang lebih bagi mengimbangi perkara-perkara yang.

Jika anda pergi ke berat badan yang mendapat tabiat pemakanan, anda perlu pastikan bahawa anda songket makanan berkhasiat, yang tinggi kalori. Pada masa ini, apa yang penting ialah keuntungan paun boleh ia lemak atau otot. Anda tidak perlu mengira kalori yang anda makan kerana itu adalah lebih baik kiri di tangan orang-orang yang mahu untuk menumpahkan berat. Bagi gainers berat, kiraan kalori tidak amat disyorkan. Mencipta Pelan makan yang mengandungi cukup kalori yang anda perlukan untuk mengekalkan tubuh yang sihat adalah mencukupi untuk memulakan program anda.

Maka, ia adalah masa untuk makan makanan yang kaya dengan protein yang diperlukan. Berat badan yang baik, mendapat tabiat makan adalah tinggi dalam protein untuk membina otot dan memberi tenaga yang lebih banyak. Makanan yang kaya dengan protein termasuk ikan, bahagian lemaknya daging merah, ayam, susu rendah lemak dan yogurt. Di samping itu, produk soya dan whey powder merupakan sumber protein yang sangat baik.

Selain protin, makanan yang sumber karbohidrat yang baik perlu juga dimasukkan dalam berat yang mendapat tabiat makan. Karbohidrat yang dikenali untuk menyediakan badan dengan sumber tenaga yang diperlukan untuk apa-apa senaman atau latihan yang serta-merta. Sesetengah makanan yang penuh dengan karbohidrat adalah roti gandum, kentang dan beras perang.

Berat badan yang baik, mendapat tabiat makan yang tidak sesuai kerana ia sepatutnya jika anda meninggalkan lemak baik di belakang. Pemakanan lemak akan unsur-unsur yang penting untuk kesihatan yang baik. Pemakanan lemak yang datang daripada sumber makanan semula jadi seperti buah-buahan dan kekacang adalah tidak ternilai untuk kesihatan optimum. Sebagai contoh, satu sudu besar minyak flaxseed adalah bersamaan dengan jumlah kalori yang pisang yang menyediakan. Oleh itu, adalah penting untuk menambah lemak baik dalam berat badan anda mendapat diet.

Akhir sekali, dalam usaha anda untuk mendapatkan paun dengan cepat, anda perlu makan tiga kali makan besar dan 3 hidangan kecil setiap hari. Itu adalah sama dengan enam hidangan sehari dengan sela 180 minit. Pendekatan ini adalah bercorak untuk jumlah masa yang perlu perut untuk mencernakan makanan yang benar-benar. Ingat sentiasa bahawa makan buah-buahan yang mentah dan sayur-sayuran adalah sangat penting untuk berat badan. Untuk menjadi sihat, anda perlukan bekalan vitamin dan mineral dan buah-buahan dan sayur-sayuran boleh menyediakan keperluan.

Anda kini sedar tentang bagaimana untuk menambah berat badan dengan selamat dan secara semulajadi supaya bersenang-senang bulking sehingga dengan makan makanan yang betul supaya anda boleh mencapai berat badan ideal anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *