Pemakanan sekolah mengajar tabiat makan yang sihat

Pemakanan sekolah mengajar tabiat makan yang sihat

Pemakanan sekolah, kolej, dan Universiti menyediakan program-program pengajian dalam Sains makanan dan pemakanan untuk membina kefahaman tentang pemakanan dan menggalakkan gaya hidup yang merangkumi kesihatan yang baik. Pelajar boleh mendapat Sarjana Muda Sains (BS), Master of Science (MS) atau ijazah Doktor Falsafah (PhD); atau menggabungkan kajian pemakanan ke dalam beberapa program Ijazah lain-lain.

Pemakanan sekolah dan program-program pengajian termasuk pendekatan falsafah untuk kesihatan yang baik dan pemakanan yang baik. Program juga mungkin alamat aplikasi amalan kesihatan semulajadi, promosi kesihatan yang baik untuk mengurangkan kekerapan penyakit, mengekalkan stamina dan mengambil keseronokan dalam aktiviti. Pemakanan sekolah menyediakan peluang untuk belajar bagaimana untuk menjalani kehidupan yang baik.

Sesetengah pemakanan sekolah menawarkan kursus-kursus yang khusus menangani pemakanan Kesihatan kardiovaskular, kitaran keperluan pemakanan, penyakit berjangkit, dan kesan daripada bahan-bahan ketagihan. Kursus pengajian yang boleh menyediakan graduan untuk pekerjaan dalam menggalakkan kesihatan yang baik, kaunseling pemakanan, mengawal gangguan makan dan profesional perancangan kerjaya.

Terdapat banyak kursus-kursus yang menawarkan pemakanan sekolah yang bertujuan untuk memenuhi kepentingan peribadi dalam pemakanan, serta memenuhi keperluan pensijilan bagi pelatih peribadi, pengajar, guru-guru dan pakar-pakar dalam bidang Sains makanan. Ramai pelajar memilih pendekatan penyembuhan semulajadi pemakanan, yang bukan sahaja tabiat pemakanan pesakit, tetapi beliau kesihatan keseluruhan rohani, emosi dan fizikal.

Pelajar mungkin menjangka kelas dalam konsep-konsep asas sistem penghadaman dan penyerapan prinsip, fungsi vitamin dan mineral dalam badan, mencegah penyakit, menyepadukan pemakanan yang lebih baik ke dalam gaya hidup semasa, dan cara-cara untuk mengubah suai Diet untuk peningkatan kesihatan dan kawalan berat badan.

Pemakanan sekolah menawarkan program-program yang berfokus pada makanan semulajadi dan organik berbanding makanan yang dihasilkan dengan racun makhluk perosak dan baja. Pelajar belajar untuk mengambil kira sumber-sumber air, Pengambilan suplemen vitamin dan mineral, senaman dan kecergasan fizikal, gaya hidup, pertambahan berat badan dan kehilangan, dan banyak lagi. Pemakanan sukan bagi pelatih peribadi dan kecergasan pengajar boleh juga ditangani.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang pemakanan sekolah, anda boleh mencari lebih banyak maklumat yang mendalam dan sumber di laman web kami.

Penafian: Di atas adalah gambaran umum dan mungkin atau mungkin tidak menggambarkan amalan-amalan tertentu, kursus dan/atau perkhidmatan yang berkaitan dengan mana-mana satu dilakukan tertentu yang tidak diiklankan pada SchoolsGalore.com atau

Hakcipta Terpelihara 2006 – Hakcipta Terpelihara
Michael Bustamante, dalam Persatuan dengan komunikasi positif Media, Inc. bagi SchoolsGalore.com

Notis kepada penerbit: Sila berasa bebas untuk menggunakan artikel ini di Ezine anda atau laman web anda; Walau bagaimanapun, Semua link harus tetap utuh dan aktif.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *