Pemakanan dan Diet yang sihat: Nasihat Swiss Sains

Pemakanan dan Diet yang sihat: Nasihat Swiss Sains

Swiss Sains Pemakanan dan Diet yang sihat.

Perbincangan ini dari Swiss Sains Pemakanan adalah mengenai kepentingan pemakanan yang betul dan diet yang sihat.

Pemakanan dalam makanan adalah bahawa yang perlu untuk mengekalkan fungsi badan dan mengekalkan kehidupan. Sains Pemakanan melihat tindakbalas metabolisme badan anda dengan makanan tertentu yang anda makan. Kefahaman tentang pemakanan menunjukkan bahawa banyak masalah kesihatan yang berlaku kita hari boleh dielakkan dengan diet yang sihat. Sains Pemakanan melibatkan menyiasat langkah-langkah yang sel-sel badan kita mengambil masa selepas pencernaan. Perubahan dalam makanan yang kita makan melalui daripada satu bentuk kepada yang lain. Ini adalah satu proses metabolisme.

Sains Pemakanan manusia telah telah perlahan-lahan berubah. Ia adalah penting untuk mengekalkan diet yang sihat bagi meningkatkan kesihatan. Pada asasnya, diet yang sihat telah telah menunjukkan acheivable dengan makan makanan yang segar dan belum diproses dan mengelakkan makanan diproses. Maintaing diet yang sihat anda mesti makan dalam kuantiti yang mencukupi bagi semua nutrien dan mengambil air yang cukup. Anda perlu seimbang karbohidrat, protein, lemak, dan vitamin dan mineral.

Pentingnya diet sihat kesihatan kita tidak overestimated. Mengekalkan diet yang sihat adalah sangat penting. Ia boleh pergi jauh dalam pencegahan penyakit-penyakit seperti penyakit jantung, kanser dan kencing manis. Diet yang sihat adalah penting dalam mengekalkan kesihatan mental. Banyak penyelidikan telah menunjukkan bahawa makan makanan berkhasiat yang sihat mempunyai kesan positif kepada ingatan dan fungsi otak lain. Swiss Sains Pemakanan menyediakan pelbagai maklumat mengenai Diet yang sihat.

Diet yang sihat:

Mulakan dengan asas makanan berkanji seperti nasi. Termasuk banyak buah-buahan dan sayur-sayuran. Dengan penambahan protein seperti daging, ikan, dan ayam – dan sesetengah susu dan makanan berasaskan tenusu, anda perlu mendapatkan jumlah pemakanan yang mencukupi. Kunci kepada pengambilan diet yang sihat mengekalkan imbangan yang betul nutrien ini: pilihan makanan yang berbeza-beza mengikut peratusan yang betul yang baik.Mengelakkan terlalu banyak gula, lemak dan garam adalah juga penting.

Terdapat pada dasarnya lima Kumpulan makanan yang berbeza. Makan baki makanan dari Kumpulan ini yang sepatutnya setiap hari adalah asas penting diet yang sihat. Ia adalah saranan Swiss Sains Pemakanan bahawa semua orang menerima imbangan yang betul daripada kumpulan-kumpulan asas yang lima ini.Lima Kumpulan adalah: bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran, daging dan kekacang (termasuk telur dan ikan), susu dan tenusu dan makanan yang mengandungi lemak dan gula.

Buah-buahan dan sayur-sayuran: sayur-sayuran: 2.5 cups setiap hari, buah-buahan: 2 cawan setiap hari

Adalah disyorkan untuk mengambil lima bahagian setiap hari buah-buahan dan sayur-sayuran. . Ini harus lebih rendah risiko penyakit-penyakit seperti penyakit jantung, strok dan kanser.

Bijirin: kira-kira satu pertiga daripada pengambilan jumlah makanan

Kemasukan makanan seperti roti, kentang, beras, jagung dan pasta adalah makanan yang bahagian terbesar daripada diet harian anda perlu terdiri daripada. Bijirin IConsume. Mereka mempunyai gentian yang badan kita perlukan untuk membantu penghadaman dan penyerapan nutrien. Ini adalah sumber tenaga dan bahan api yang diperlukan untuk tubuh yang besar.

Daging dan kekacang: kira-kira 15%-20% pengambilan harian

Kacang dan daging adalah sumber protein yang baik, dan menyediakan beberapa vitamin dan mineral seperti besi, zink dan vitamin B.Protein adalah perlu untuk pertumbuhan sel-sel dan pembaikan.

Susu dan makanan berasaskan tenusu: 3 cawan setiap hari

Produk-produk susu dan hasil tenusu yang termasuk keju dan yogurt adalah sumber-sumber protein yang hebat.Makanan berasaskan tenusu merupakan sumber kalsium yang utama.

Lemak dan gula

Lemak dan gula perlu diambil dalam kuantiti yang kecil. Makan terlalu banyak menyebabkan badan kita untuk mengambil lebih banyak tenaga daripada membakar membawa kepada kegemukan dan meningkatkan risiko kencing manis, penyakit jantung dan kanser. Penggunaan lemak hendaklah dihadkan kepada lemak yang kebanyakannya satu-tidaktepu dan poly-unsaturated. Jumlah yang lebih kecil daripada lemak tepu ini juga boleh diterima. Lemak Trans harus dihapuskan daripada diet anda.

Kesihatan merupakan salah satu possesions kami yang paling berharga. Kita perlu mengambil seriousely sangat. Swiss Sains Pemakanan didedikasikan untuk menyediakan maklumat yang diperlukan di atas kesihatan. Swiss Sains Pemakanan membekalkan bahan-bahan bertulis dan buku-buku yang menyediakan manfaat tambahan bahan pendidikan untuk membantu dalam usaha untuk penurunan berat badan yang sihat.

Swiss Sains Pemakanan pejabat terletak di Clearwater, FL, Amerika Syarikat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *