Pemakanan Apakah keperluan pemakanan?

Pemakanan Apakah keperluan pemakanan?

Pemakanan yang terpakai kepada kami cara kehidupan harian yang kita ambil dalam apa yang kita perlu untuk mengekalkan keadaan kesihatan badan kita. Pemakanan telah menjadi perkataan yang penting penglibatan USDA keperluan makanan harian kita, dan di FDA penglibatan dalam menentukan apa dan tidak berbahaya untuk kita mengambil.

Tetapi Apakah tanggungjawab kami dalam permainan pemakanan? Adakah kita memahami Apakah keperluan pemakanan kami, bagaimana untuk memenuhi keperluan tersebut, dan bagaimana untuk mencari nilai pemakanan yang sebenar dalam makanan kami?

Saya tidak pasti bahawa pemakanan telah berjaya ditangani pada haknya sendiri. Kita mendengar pemakanan, pengambilan vitamin kami, kami berkubu bijirin dan susu dan dalam konteks bahawa kita perlu “nilai pemakanan” dari pilihan makanan kita. Tetapi benar-benar Apakah pemakanan apabila digunakan untuk fungsi-fungsi anggota badan kami setiap hari?

Hari ini, kita mesti menentukan berapa banyak khasiat kita perlukan, berapa banyak senaman fizikal yang kita perlukan, dan cara terbaik untuk mencapai hujung tersebut. Keperluan kalori, keperluan pemakanan, keperluan fizikal dan Pendidikan mengenai keperluan mereka sekarang adalah maklumat yang kita harus semua faham, sekurang-kurangnya kerana ianya boleh digunakan untuk individu kami sendiri.

Jika anda akan melawat doktor tempatan, Perpustakaan atau pusat kecergasan anda, ada besar-besaran jumlah maklumat yang ada untuk membantu mendidik dan membantu anda membuat pilihan yang sihat, tidak kira apa kumpulan umur.

Pemakanan merujuk kepada memupuk badan kita, kemampuan kita untuk menjaga ia sihat dan berfungsi seperti yang ia sepatutnya lakukan. Keupayaan kita untuk memberikan badan semua ianya perlu makanan, vitamin dan mineral supaya kita terus berkembang dalam proses kehidupan harian kami.

Jika anda mengambil rentas penduduk, dan semak untuk tahap yang mencukupi digunakan dan berkubu vitamin dan mineral, anda mungkin akan mendapati bahawa setinggi 80% atau penduduk itu tidak satu-kurangnya vitamin dan mineral.

Sekarang, yang tidak berbunyi terlalu buruk, sehingga anda berhenti untuk berfikir, bagaimana jika ia adalah kalsium? Kekurangan kalsium membawa pada osteoporosis, yang semakin merosot tulang. Penyakit ini sahaja kos berjuta-juta perbelanjaan perubatan kepada penduduk.

Anda boleh melihat bagaimana sedikit lebih banyak kerjasama dan penyertaan yang berfikiran terbuka oleh bidang perubatan kita boleh mengakibatkan masalah kesihatan yang jauh lebih sedikit? Ia akan juga telah menyediakan penduduk umum dengan cara yang berdaya maju untuk membezakan pemakanan, vitamin dan mineral keperluan, mereka dengan tepat.

Jadi Bagaimanakah kita menentukan bahawa kami akan menyediakan keperluan pemakanan penting? Ilmu itu datang dengan mendidik diri kita sendiri mengenai Apakah keperluan individu yang kami, keperluan keluarga kami, dan kemudian mengambil ilmu itu dan memohon untuk makanan yang kita beli, yang kami sediakan, dan keluarga kami mengambil.

Selalunya, kami vitamin dan mineral perlu melebihi keperluan kalori kita. Dalam kejadian tersebut, kita beralih kepada pembuatan vitamin dan mineral untuk mengisi jurang. Ini adalah sebahagian daripada keperluan pemakanan kita, juga.

Pemakanan adalah salah satu kawasan paling kompleks untuk menimba ilmu yang berguna, kerana terdapat komponen yang begitu banyak, dan kerana setiap orang mempunyai sendiri individu yang memerlukan.

Wanita perlu berbeza daripada orang-orang lelaki, dan wanita yang lebih tua perlu berbeza daripada seorang gadis muda. Semakin kita berusia, keperluan kami sentiasa berubah; oleh itu, pendidikan yang berterusan tentang pemakanan adalah kenyataan hidup. Keperluan pemakanan pesakit jantung adalah berbeza daripada orang-orang pelancong yang sihat, pertengahan umur.

Anda boleh melihat kerumitan keadaan sekarang? Apa yang kita benar-benar perlukan adalah untuk membangunkan skala yang menentukan keperluan nutrisi badan kita di peringkat selular, supaya semakin kita berusia, sebagai perubahan keadaan fizikal kami, atau perubahan kesihatan kami, kami boleh recalculate keperluan kita, berdasarkan perubahan selular dan kandungan dalam badan kita.

Gaji adalah kunci untuk memahami keperluan pemakanan setiap orang, dan kemudian bekerja untuk mendidik kita adalah kunci untuk memenuhi keperluan pemakanan mereka. Pemakanan yang baik perlu menjadi matlamat utama setiap orang yang hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *