Pemakai tumit tinggi perhatian – melindungi kaki anda daripada bonggol Bunion menyakitkan!

Pemakai tumit tinggi perhatian – melindungi kaki anda daripada bonggol Bunion menyakitkan!

Dalam masyarakat di mana fesyen ini di mana-mana, wanita sering terdapat sukan pelbagai kasut tumit tinggi. Dari tumit sky-high untuk pam kurus, wanita boleh didapati memakai kasut tumit tinggi beberapa bergaya. Walau bagaimanapun, walaupun tumit anda sangat bergaya, kaki anda tidak mungkin gembira di dalamnya. Menjaga kaki anda sihat dan gembira dengan mengelakkan tumit, atau mengambil langkah-langkah pencegahan yang sewajarnya untuk melindungi jari kaki anda suka bermain daripada lebam bunion menyakitkan.

Apakah Bunions?

Juga dirujuk sebagai hallux valgus, bunion yang sering kali digambarkan sebagai bonggol yang membentuk sebelah kaki besar. Walaupun sekadar satu bonggol yang boleh dilihat, ia sebenarnya menggambarkan perubahan dalam rangka agak bertulang bahagian Penyambut di kaki. Dengan ibu jari leans ke arah jari kaki yang kedua, dan bukannya menunjuk lurus ke depan, yang melemparkan tulang daripada penjajaran, menghasilkan, bunion bonggol.

Bunions akan gangguan yang progresif, bermula dengan yang condong dengan ibu jari dan secara beransur-ansur mengubah sudut tulang selama ini dan perlahan-lahan menghasilkan bonggol ciri-ciri, yang menjadi semakin terkenal. Gejala-gejala biasanya akan muncul pada peringkat yang seterusnya, tetapi sesetengah orang mungkin tidak pernah mempunyai apa-apa gejala. Beberapa gejala biasa bunions termasuk:
* Kesakitan atau kesakitan
* Radang dan kemerahan
* Rasa Bahang
* Mungkin kebas

Kasut tumit tinggi Jangan tidak sentiasa membawa berita buruk

Ada kalanya apabila beberapa kasut tumit tinggi mempunyai kecenderungan untuk menjadi lebih sihat untuk kaki anda daripada rumah pangsa. Jika anda mempunyai pronation yang berlebihan – iaitu keadaan yang menyebabkan kaki meleperkan – penyelesaian boleh Kasut dengan tumit yang sedikit. Apabila seseorang mengalami pronation yang berlebihan, ballet flats hanya tidak melakukan silap mata tersebut. Ballet flats boleh meningkatkan pronation seperti itu terbentang keluar otot anak lembu yang menyebabkan kaki merosot atau meratakan. Malah lebih-lebih lagi, pembinaan Menggilap flimsy membolehkan kaki runtuh dan berjaya tidak menyokong pelantar kaki.

Jika anda inginkan kasut tumit tinggi, pastikan tumit dalam perkadaran sederhana, tidak menjulang tinggi, sky-high tumit. Membeli kasut banyak kualiti; terutamanya mereka yang mempunyai kejutan yang menyerap bahan-bahan dalam bola di kaki. Juga, hanya pakai tumit tinggi untuk jangka masa yang pendek. Jika anda memilih untuk memakai kasut tumit ini setiap hari, pastikan anda mengambil satu lagi sepasang kasut yang lebih selesa untuk mendapatkan ke dan dari kerja tanpa rasa sakit. Pastikan tumit tinggi untuk duduk di meja anda.

Bagaimana jika saya mempunyai satu Bunion?

Jika anda sudah mempunyai sebuah bunion, Terdapat pilihan untuk rawatan. Untuk mengurangkan perubahan kerosakan untuk bersama, podiatrist anda boleh menjalankan penilaian berkala dan x-ray. Rawatan awal adalah bertujuan untuk meredakan kesakitan bunions, tetapi mereka tidak akan berbalik kecacatan itu sendiri. Beberapa kaedah rawatan konservatif termasuk:
* Perubahan dalam shoewear
* Pad
* Aktiviti pengubahsuaian
* Ubat-ubatan
* Aising
* Orthotic peranti

Jika rawatan bukan pembedahan gagal untuk membawa kelegaan kepada kesakitan bunion anda, dan apabila bunion yang mengganggu aktiviti harian, podiatrist anda boleh membincangkan pilihan pembedahan. Bercakap dengan anda podiatrist Frederick dan Hagerstown untuk maklumat lanjut mengenai diagnosis dan rawatan bunion anda. Walaupun anda mungkin tidak perlu untuk mengelakkan kasut tumit tinggi sama sekali, ia adalah penting untuk memilih dengan bijak dan melindungi kaki daripada kesakitan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *