Pemahaman PIP polisi insurans kereta

Pemahaman PIP polisi insurans kereta

PIP atau liputan perlindungan kecederaan peribadi adalah polisi insurans auto sesuai liabiliti yang setiap pemandu boleh membeli sebagai pilihan atau seperti yang dikehendaki oleh undang-undang negeri. Juga dikenali sebagai seorang ‘no-fault’ auto insurans di beberapa Negeri, polisi ini biasanya meliputi dalam satu had mutlak yang boleh membayar untuk perubatan, hospital, perbelanjaan pengebumian Diinsuranskan pemandu atau penumpang tanpa mengira Siapakah pada bersalah dalam kemalangan.
Di Florida tidak bersalah insurans Auto, PIP tradisional membayar 80% dari bil perubatan pesakit dan 60% dari gaji hilang pemegang polisi yang ditawarkan sama ada pada bersalah atau tidak-di-bersalah dalam kemalangan. 60% Yang mana Pemegang Insurans Kereta menerima upah hilang bebas cukai dan firma guaman akan membantu anda untuk mendapatkan yang 40% lain dari kereta lain insurans yang melibatkan dan agak pada-bersalah dalam kemalangan. Jika Pemegang Insurans Kereta mempunyai insurans kesihatan yang berasingan, ia kadang-kadang mendapat yang lain 20% daripada bil perubatan yang belum dibayar oleh PIP atau undang-undang firma kerap menulis surat perlindungan kepada pembekal penjagaan kesihatan supaya pemegang tidak akan menerima notis koleksi dari agensi kutipan. Firma undang-undang memastikan bahawa Pemegang Insurans atau pesakit akan melengkapkan rawatan perubatan yang agak mengambil masa antara enam bulan atau setahun.
Sudah tentu, perlindungan dan had berbeza-beza mengikut negeri yang jumlah maksimum yang akan dibayar setiap orang bagi apa-apa perbelanjaan yang digabungkan dan dilindungi manakala jumlah standard di seluruh negara bagi perlindungan PIP ialah kira-kira 10,000 dolar. Di kebanyakan negeri, PIP polisi perlindungan biasanya mempunyai pemegang polisi, saudara-mara yang dalam rumah yang sama, seorang cedera polisi, penumpang dan anggota keluarga semasa menunggang kenderaan lain dan laluan pejalan kaki yang tercedera oleh kenderaan lain.
Berikut adalah beberapa keadaan perlindungan PIP yang dikehendaki oleh undang-undang negeri: Arkansas, Delaware, Florida, Hawaii, Kansas, Kentucky, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, New Jersey, New York, North Dakota, Oregon, Pennsylvania, dan Utah.
PIP adalah agak satu liputan yang hebat yang anda boleh mempunyai di setiap kenderaan yang dimiliki kerana ia melindungi anda apabila anda membuat kesilapan yang dan apabila orang lain tidak. Ia juga menghalang perkara seperti akan pembetulan, penjagaan kesihatan yang tidak dibayar bil yang secara amnya bermanfaat untuk pemandu dan penumpang yang perlu. Kerana ia juga meningkatkan nilai kes kecederaan seseorang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *