Peluang persekolahan penjagaan kesihatan dan kursus

Peluang persekolahan penjagaan kesihatan dan kursus

Kesihatan dan profesional perubatan menjalankan tugas-tugas kerja yang terdiri daripada kerja-kerja pentadbiran untuk rawatan perubatan. Penjagaan kesihatan sekolah menyediakan pelajar dengan pelbagai bidang pengajian yang membawa kepada kerjaya yang memuaskan. Pelajar boleh mendapatkan peluang persekolahan di beberapa kawasan tumpuan yang menyediakan mereka dengan kerja kursus yang diperlukan untuk memasuki industri ini.

Pelajar-pelajar yang mempunyai keinginan untuk bekerja dalam penjagaan kesihatan mempunyai pelbagai peluang yang disediakan untuk mereka. Kepentingan pelajar terutamanya akan menentukan apakah atur cara untuk berusaha. Sebagai contoh, pelajar-pelajar yang ingin memasuki pendidikan kesihatan akan melengkapkan program-program latihan yang berbeza maka pelajar-pelajar yang ingin memasuki teknologi kardiovaskular. Pendidikan latihan boleh dilengkapkan di semua peringkat, tetapi sesetengah mungkin memerlukan pelajar untuk memegang Ijazah Siswazah untuk melayakkan diri untuk kerjaya. Sesetengah kawasan mungkin hanya memerlukan Ijazah Sarjana Muda untuk melangkah ke dalam kerjaya. Pelajar perlu penyelidikan medan untuk tahu apa keperluan untuk kawasan mereka menarik.

Pilihan latihan boleh didapati termasuklah:

* Kesihatan maklumat juruteknik

Profesional mengekalkan semua rekod pesakit bagi kemudahan perubatan. Peranan ini amat penting memastikan bahawa segala-galanya adalah tepat dan mutakhir. Persekolahan mengajar pelajar cara yang betul dan undang-undang untuk mengumpul, mengurus, dan meneliti data. Pelajar-pelajar belajar mengendalikan sejarah perubatan pesakit dan perniagaan Bil. Matlamatnya adalah untuk mengurangkan kertas-kerja yang tidak diperlukan dan membantu menjalankan bahagian maklumat penjagaan kesihatan dengan lancar. Kursus umum dalam bidang ini termasuk:
* Kesihatan maklumat statistik
* ICD pengkodan
Pelajar perlu mendapatkan sekurang-kurangnya sebuah syarikat bersekutu Ijazah untuk memasuki kerjaya sebagai profesional.

* Teknologi kardiovaskular

Kerja-kerja yang dilakukan di kawasan medan ini mempunyai pelajar-pelajar yang belajar bagaimana untuk mendiagnosis dan merawat penyakit-penyakit kardiovaskular. Pelbagai jenis penyakit akan diterokai untuk memberi pelajar pengetahuan sempurna tentang apa yang mempengaruhi pesakit dan bagaimana untuk merawat mereka dengan betul. Beberapa jam dalam klinikal dan makmal kursus menyediakan pelajar untuk memahami ujian diagnostik dan bagaimana untuk membantu dengan rawatan amalan. Kursus-kursus teras boleh termasuk:
* Teknologi ultrasound
* Electrocardiography
Pelajar boleh menjadi juruteknik vaskular, echocardiographers, dan banyak lagi selepas tamat program.

* Perkhidmatan Kesihatan

Pelajar-pelajar yang berminat dalam bahagian operasi penjagaan kesihatan harus mempertimbangkan pendidikan dalam perkhidmatan kesihatan. Melalui program-program pada tiap-tiap pelajar boleh Mengkaji dasar-dasar dan menggunakannya untuk pengurusan organisasi. Ijazah Pentadbiran adalah sangat biasa memberikan latar belakang pelajar dalam kesihatan awam. Bergantung kepada pelajar peringkat Ijazah akan sama ada kajian untuk menjadi Pengurus peringkat rendah atau pentadbir. Melalui program kawasan-kawasan yang berkaitan dengan kewangan, pengurusan sumber manusia, dan lebih ramai pelajar adalah layak untuk pelbagai kerjaya di dalam industri ini. Pelajar akan menyelesaikan kursus-kursus yang termasuk:
* Kesihatan kewangan
* Penuaan dan Kesihatan
Lain-lain bidang kajian boleh mempunyai pelajar-pelajar yang melengkapkan program-program pencegahan perubatan, kesihatan awam dan pendidikan kesihatan.

Industri ini luas memberikan pelajar beberapa peluang untuk menyertai latihan. Memulakan pendidikan bertauliah dalam penjagaan kesihatan dengan memilih kawasan kajian. Agensi-agensi yang berbeza seperti Biro mengiktiraf Kesihatan pendidikan sekolah boleh perakuan program yang menyediakan pendidikan berkualiti tinggi. Kerjaya yang memuaskan boleh didapati kepada pelajar apabila mereka melengkapkan program ijazah.

Penafian: Di atas adalah garis besar generik dan mungkin boleh menggambarkan kaedah-kaedah yang tepat, kursus atau menumpukan berkaitan dilakukan mana-mana satu khusus yang mungkin atau mungkin tidak boleh diiklankan di laman web kami.

Notis kepada penerbit: anda boleh menggunakan artikel ini Ezine atau laman web anda; Walau bagaimanapun, Semua link harus tetap utuh dan aktif. Kegagalan untuk mengekalkan pautan itu secara tegas dilarang dan mencabuli akan didakwa secara meluas oleh undang-undang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *