Peluang pengajian kerjaya kesihatan yang diiktiraf

Peluang pengajian kerjaya kesihatan yang diiktiraf

Peluang belajar di dalam industri penjagaan kesihatan memberi pelajar pengetahuan untuk melangkah dalam keluasan pelbagai kerjaya. Pelajar boleh menentukan kawasan kajian sebaik sahaja mereka kajian kemungkinan atur cara.

Pendidikan boleh dilengkapkan di banyak Kolej-kolej di seluruh negara yang memberikan pelajar kemahiran yang mereka perlukan untuk bidang berkembang pantas ini. Bidang tumpuan merawat dan menghalang penyakit dengan menyediakan masyarakat dengan pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan oleh kemudahan jagaan kesihatan. Pelajar boleh bekerja melalui program-program dari syarikat bersekutu untuk peringkat Ijazah Kedoktoran di latihan. Kawasan kajian menentukan tahap Ijazah apa yang ditawarkan. Sesetengah kawasan pendidikan hanya boleh menawarkan latihan pra dan lain-lain boleh menawarkan semua peringkat pendidikan. Untuk menentukan apakah peluang wujud pelajar perlu menyelidik kawasan mereka menarik.

Bidang yang luas dan pelajar boleh melengkapkan program-program di dalam kawasan-kawasan tumpuan yang termasuk:

* Doktor Penolong

Peluang kajian ini menyediakan pelajar dengan betul mendiagnosis dan merawat pesakit-pesakit semasa berada di bawah penyeliaan langsung doktor. Pelajar boleh memasuki beberapa bidang seperti bidang kardiologi dan Ortopedik dengan melengkapkan program-program yang direka untuk satu kawasan bidang penjagaan kesihatan. Pusat-Pusat Pengajian pemahaman bagaimana untuk bekerja dengan pesakit-pesakit mereka memeriksa dan membuat pelan rawatan yang boleh digunakan. Pelajar juga perlu menjangkakan untuk belajar untuk melaksanakan tugas-tugas pentadbiran sehari-hari dan penyelidikan perubatan. Bidang-bidang kajian akan merangkumi farmakologi, penilaian pesakit, pembedahan, perubatan berasaskan bukti, anatomi dan imunologi.

* Kesihatan Pendidikan

Proses mengajar orang bagaimana untuk menjadi dan kekal sihat dilindungi di dalam program Ijazah pendidikan kesihatan. Bidang ini terus berkembang di populariti, sebagai orang dalam masyarakat hari ini menjadi Kesihatan lebih banyak berorientasikan. Latihan adalah tertumpu kepada mengajar pelajar-pelajar untuk memahami proses lengkap merangka, melaksana dan menilai program kesihatan seluruh komuniti yang berbeza. Program boleh mengenai pelbagai topik-topik yang berkaitan dengan kesihatan dan kesejahteraan. Sebagai contoh, golongan profesional boleh melaksanakan pemakanan, latihan atau program pemeriksaan kesihatan. Melalui kursus tumpuan pelajar mempelajari amalan menilai keperluan komuniti di mana mereka bekerja. Kursus-kursus pendidikan termasuk topik mengenai alkohol, tingkah laku, psikologi Kesihatan, komuniti, pengurusan kesihatan dan tekanan. Kebanyakan profesional bekerja di hospital dan klinik-klinik yang di mana mereka boleh diakses kepada seluruh masyarakat.

* Pembedahan membantu

Program Ijazah bersekutu mengajar pelajar untuk menjadi ahli penting kakitangan pembedahan di hospital. Pelajar meneroka prosedur-prosedur yang digunakan di dalam sebuah bilik operasi untuk belajar bagaimana untuk mewujudkan persekitaran yang steril dan membantu pakar bedah ketika pembedahan. Ini termasuk operasi alat sedut, alat-alat diagnostik, dan bekalan. Pelajar juga belajar untuk tahu apa jenis-jenis instrumen pergi dengan pembedahan berbeza, yang membantu mereka memahami bagaimana untuk menjangka pergerakan pakar bedah. Subjek yang dikaji biasanya termasuk kursus-kursus dalam Mikrobiologi, terminologi perubatan dan Anatomi Manusia.

Latihan pendidikan pilihan lain termasuklah melalui program-program teknologi kardiovaskular, pencegahan perubatan dan kesihatan awam. Latihan pendidikan dalam penjagaan kesihatan adalah penting apabila mengejar kerjaya. Pelajar boleh mendapatkan darjah penjagaan kesihatan yang bertauliah dengan mengejar kepentingan mereka dan melengkapkan program. Akreditasi penuh yang disediakan oleh agensi-agensi seperti yang mengiktiraf Biro Kesihatan pendidikan sekolah untuk program-program latihan yang memenuhi semua kriteria dan menawarkan pendidikan berkualiti tinggi.

Penafian: Di atas adalah garis besar generik dan mungkin boleh menggambarkan kaedah-kaedah yang tepat, kursus atau menumpukan berkaitan dilakukan mana-mana satu khusus yang mungkin atau mungkin tidak boleh diiklankan di laman web kami.

Notis kepada penerbit: anda boleh menggunakan artikel ini Ezine atau laman web anda; Walau bagaimanapun, Semua link harus tetap utuh dan aktif. Kegagalan untuk mengekalkan pautan itu secara tegas dilarang dan mencabuli akan didakwa secara meluas oleh undang-undang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *