Pelembab muka percuma Paraben – mengapa harus anda menggunakannya?

Pelembab muka percuma Paraben – mengapa harus anda menggunakannya?

Pelembab muka percuma Paraben dan krim tangan bebas paraben masa depan industri penjagaan kulit. At-kurangnya yang akan menjadi kes dengan pengeluar yang bertanggungjawab.

Anda mungkin berfikir: “Apa yang membuatkan perbezaan sama ada produk penjagaan kulit saya paraben percuma?” (Lihat artikel saya: “Bahaya Parabens – Adakah anda tahu apa yang mereka ada?”)

Izinkan saya bertanya kepada anda, Berapa kerapkah anda menggunakan pelembap muka? Bagi kebanyakan wanita, jawapannya adalah setiap hari.

Anda akan menggunakan kimia yang anda fikir boleh dapat kanser menyebabkan di muka anda setiap hari? Kerana jika anda menggunakan wajah krim dikilangkan dengan parabens itulah sebenarnya risiko anda mengambil.

Parabens akan pengawet tiruan “murah”

Parabens akan pengawet tiruan yang paling biasa digunakan untuk produk penjagaan kulit. Mereka memastikan jangka hayat yang panjang dengan menghalang pertumbuhan bakteria berbahaya, yis dan kulat dalam produk kecantikan.

Kami mungkin menggunakan pelembap muka yang sama setiap hari, beberapa hari seminggu, bulan atau tahun. Di samping itu, kami menggunakan berpuluh-puluh produk penjagaan diri setiap hari, bukan hanya satu.

Satu lagi contoh sesuatu yang digunakan secara tetap setiap hari adalah krim tangan. Berapa kali Adakah anda menggunakan krim tangan dalam sehari. Adakah anda menggunakan krim tangan bebas paraben?

Pendedahan dari satu produk satu hari mungkin kecil, hakikatnya kami menggunakan produk-produk yang banyak dalam sehari untuk suatu tempoh masa. Hasilnya, para saintis akan mencari bahan-bahan kimia seperti parabens ketidakhadiran dalam badan kita. Terdapat sambungan mencurigakan parabens dengan kanser payudara. Lebih banyak penyelidikan sedang dijalankan. Jadi berhati-hati.

Alternatif yang selamat disediakan

Kita tahu wujud alternatif yang selamat dan telah digunakan oleh beberapa syarikat-syarikat kosmetik. Konsep “selamat” atau “diterima” tahap bahan kimia merbahaya dalam produk kosmetik perlu hanya diterima apabila kita tidak dapat mencari alternatif.

Bahan-bahan yang selamat menggantikan Parabens

Banyak paraben percuma muka pelembab mengandungi ekstrak biji limau gedang dan Vitamin E untuk menggantikan bahan-bahan kimia. Dalam banyak minyak pati kosmetik seperti pokok kayu manis, eucalyptus, lavender, lemon dan teh adalah suling dan bertukar menjadi pengawet semulajadi.

Produk-produk percuma Paraben akan masa depan kosmetik. Syarikat akan dipaksa oleh kesihatan para pengguna untuk mengambil pendekatan semulajadi dan sihat dalam pembuatan produk mereka.

Ia adalah satu trend yang hanya mula dan akan perubahan kosmetik cara dan produk-produk lain akan dikeluarkan. Jika anda tidak menggunakan paraben pelembab muka percuma sekarang… anda mungkin akan jadi di masa hadapan. Tetapi “masa depan” perlu sekarang. Mula hari menggunakan pelembab muka percuma paraben dan krim tangan bebas paraben.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *