Pelbagai jenis buah-buahan kering dan manfaat kesihatan mereka

Pelbagai jenis buah-buahan kering dan manfaat kesihatan mereka

Buah-buahan kering ini adalah makanan yang tinggi nilai nutrisi seperti vitamin, mineral dan enzim penghadaman yang lain. Ia adalah sangat permintaan semasa musim perayaan kerana ia dianggap Hadiah yang cantik dan menawan yang juga agak mahal.

Pelbagai jenis buah-buahan Kering

Buah-buahan kering boleh didapati dalam pelbagai jenis seperti badam, cashews, hazelnuts, aprikot, kacang tanah, tarikh, raisins, walnut, pistachio dan sebagainya. Kacang ini juga boleh didapati dalam pelbagai perisa seperti rasa masin, panggang, pudina, lada perisa, coklat dan perisa bawang putih. Selain daripada mereka rasa lazat yang menyelerakan mulut, buah-buahan kering yang sangat berfaedah untuk kesihatan kita.

Pembekal buah-buahan kering yang berminat membekalkan hygienically makan produk-produk yang berkualiti. Setiap pakej harga mengikut berat. Anda akan menemui indah makan buah-buahan kering yang dibungkus dalam wrappers Hadiah di pasaran semasa musim perayaan. Sesetengah pakej termasuk dulang, bakul, mangkuk dengan wrappers Hadiah berwarna emas atau Perak dan sebagainya. Buah-buahan ini dibungkus dalam Kerajang untuk meningkatkan hayatnya rak dan mengekalkan kesegaran yang.

Tinggi dalam nilai perubatan

-Kacang dan buah-buahan yang tinggi nilai pemakanan dan ubat-ubatan yang mana kebanyakan daripada kita masih tidak sedar. Ia membantu dalam pencernaan dan meningkatkan bekalan darah dalam badan kita. Nilai perubatan beberapa buah-buahan kering yang paling biasa digunakan dinyatakan di bawah:

* Kacang gajus: sumber protein dan serat, kacang yang baik adalah salah satu daripada produk-produk yang biasa digunakan. Ia juga kaya dengan sumber vitamin B, tembaga, kalium dan magnesium. Ia dikenali untuk mengelakkan masalah jantung.

* Badam: Badam adalah lebih berkhasiat daripada produk-produk tenusu yang biasa. Badam susu adalah minuman berkhasiat untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Ia mempunyai beberapa nilai-nilai perubatan ia dikenali untuk meningkatkan fungsi otak dan jantung. Ia juga membantu pertumbuhan rambut dan otot-otot yang kuat.

* Raisins: Raisins akan apa-apa tetapi anggur kering. Ia adalah sumber yang kaya zat besi dan bermanfaat bagi orang-orang yang mengalami anemia. Ia membantu untuk menambahkan berat badan dan kanak-kanak perlu diberi fistful raisins setiap hari kerana ia membantu untuk memperbaiki masalah penghadaman. Ia juga merupakan ubat utama untuk membantu mengubati sembelit.

* Walnut: Walnut yang kaya dengan asid lemak omega-3 dan penggunaan yang baik untuk jantung berfungsi dengan sihat.

* Tarikh: Kaya dengan serat dan besi, tarikh dianggap sebagai sebahagian daripada diet yang sihat. Tarikh bersama-sama dengan susu suam akan dimakan oleh wanita hamil dan kanak-kanak.

Pasaran dalam talian digunakan untuk membeli mereka

Terdapat beberapa pasaran dalam talian di mana anda akan menemui pelbagai jenis buah-buahan kering pengilang dan pembekal. Pembelian pelbagai jenis kacang boleh dilakukan cukup mudah. Pakej Istimewa juga boleh didapati dalam direktori ini dalam talian yang sesuai untuk hadiah semasa musim perayaan.

Pembekal makanan ini ada Max Amerika eksport, Danish eksport Corporation, pembekal MVS, perusahaan Raven dan sebagainya. Produk Syarikat ini adalah berkualiti dan boleh dipercayai. Selain daripada khasiat dan nilai perubatan, buah-buahan kering yang lazat untuk menikmati dan dianggap sebagai sebahagian daripada diet seimbang kita.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *