Pelbagai jawatan kosong yang Hallmarking pengambilan 2013 di Ssb, Ssc dan Bank Negara

Pelbagai jawatan kosong yang Hallmarking pengambilan 2013 di Ssb, Ssc dan Bank Negara

Pekerjaan kerajaan ini boleh berada dalam Keretapi tersebut, sektor Kesihatan, Jabatan pos, pentadbiran am dan banyak tempat lain, yang bekerja di konsert untuk menjalankan kerajaan. Walaupun pekerjaan perbankan juga dianggap agak stabil dengan skala gaji baik, sepadan ke Jabatan-Jabatan Kerajaan. Angkatan Tentera merupakan satu pembekal penting kerja lain untuk teman senegeri yang di India. ini adalah satu sektor yang besar bagi penjanaan pekerjaan kerana cawangan-cawangan berbilang yang berkaitan dengan Jabatan Pertahanan.

SSC pengisian jawatan kerajaan

Untuk mengisi jawatan kosong di pelbagai Jabatan Kerajaan dalam jawatan Kumpulan C dan D, SSC dan kakitangan Suruhanjaya pilihan diberikan tugas menjalankan proses pengambilan. Dengan pengambilan SSC 2013, besar bilangan jawatan akan diisi di Kerajaan India. Ini adalah semua kerja kerajaan pusat, dengan skala gaji mengikut skala Pusat. Seperti tahun-tahun sebelumnya, akan ada banyak jawatan ditawarkan untuk calon-calon, dan jika mereka memenuhi kriteria kelayakan, maka mereka boleh memohon jawatan-jawatan tersebut. Melalui pengambilan SSC, terdapat jawatan paramedik, jurutrengkas, kerani, operator kemasukan data, Pembantu teknikal dan lain-lain lagi, bagi graduan serta untuk mahasiswa. Calon-calon yang ramai akan mengintai iklan pengambilan kekosongan ini kerana jumlah jawatan dalam Jabatan-Jabatan Kerajaan yang berbeza. Kekosongan besar tersebut telah datang kerana usaha-usaha kerajaan untuk mengisi semua jawatan dan juga kerana fasa berterusan persaraan daripada Jabatan yang berlainan. Apabila pemacu pengambilan itu dilakukan melalui SSC, bilangan kekosongan jawatan yang disiarkan pada satu-satu pergi, seperti yang dilakukan sekarang untuk III gred Penolong di FCI, yang berjumlah kira-kira 6545 posting.

Pengukuhan SSB melalui pengambilan pemacu

Pengrekrutan SSB atau Bal Seema Sashastra, yang merupakan sebuah unit Angkatan Tentera di negara ini, juga dilakukan dalam bilangan yang besar. Ini adalah sebuah unit yang bertanggungjawab mempertahankan sempadan negara, dan juga terlibat dalam misi menyelamat semasa bencana. Untuk memastikan tentera yang kuat dan bekerja, ada pengambilan rekrut baru, di antara pegawai-pegawai seperti komander hingga konstabel kepala atau sub ordinate kakitangan jawatan tetap. Dalam SSB pengambilan 2013, banyak calon-calon akan dibawa ke Bal Seema Sashastra bagi mengukuhkan lagi tenaga kerja dari bahagian Angkatan Tentera.

SBI sebagai bakal majikan

SBI atau State Bank of India adalah bank nationalised terbesar di negara ini, dengan cawangan-cawangan hampir di kesemua bandar di negara ini. Dalam pengambilan Bank Negara 2013, akan ada lebih daripada 20,000 rekrut yang diangkat ke SBI cawangan serta Bank-bank lain yang berkaitan. Pengambilan besar calon-calon yang boleh dilakukan untuk mengisi kekosongan jawatan tersebut sebagai kewajipan yang timbul daripada penubuhan cawangan baru kira-kira 1200 dan kerana kira-kira 30 peratus daripada pekerja akan bersara dalam tempoh 3 tahun akan datang.

Tahun 2013 akan menjadi peluang besar bagi calon-calon yang bercita-cita untuk menyertai Perkhidmatan Kerajaan serta pekerjaan perbankan. Di Bank-Bank nationalised dan melalui peperiksaan SSC, jawatan ini boleh diisi, syarat calon-calon yang berminat dan berjaga-jaga tentang penerbitan ini iklan pengambilan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *