Pelancongan perubatan dan di mana untuk melawat

Pelancongan perubatan dan di mana untuk melawat

Kadar kejayaan di hospital-hospital utama di India untuk pembedahan jantung adalah purata 98,50% – yang setanding dengan pusat-pusat jantung yang terkemuka di dunia. Pakar bedah jantung di India telah melihat trend hari ‘pelancongan perubatan’ yang semakin meningkat, dan jadi telah melanjutkan usaha mereka dalam menyediakan untuknya.

Pelancongan kesihatan adalah melancong ke negara (biasanya di luar negara) oleh pesakit-pesakit Antarabangsa meninjau untuk mendapatkan prosedur-prosedur tertentu yang dijaga lebih murah dan cepat. Pesakit perjalanan ke Singapura, Thailand, India, dan negara-negara Asia yang lain untuk lebih berpatutan perkhidmatan perubatan, untuk penjagaan kesihatan, dan untuk mengelakkan waitlists yang panjang yang mereka meletakkan prosedur tertentu.

Kardiologi Hospital di India, dan pakar bedah jantung di sini telah menyaksikan pertumbuhan yang Tahunan kira-kira 30%. Manakala negara-negara ini dengan kemudahan perubatan yang sangat maju dan pilihan pelancongan perubatan mereka telah menarik trafik penjagaan kesihatan luar negara, adalah India dan nampaknya sudah bersedia untuk, berkembang pada kadar yang lebih cepat.

Institut Stroke dan kardiologi Institut di India menawarkan pesakit rawatan kelas dunia kemudahan bertaraf dunia pada kira-kira satu pertiga daripada harga. Hospital-hospital di India menawarkan kemudahan penjagaan kesihatan yang bertaraf dunia dan akan setanding dengan hospital-hospital di mana-mana di dunia.

Sekolah-sekolah perubatan di India menghasilkan sejumlah besar profesional mahir setiap tahun. Terdapat lebih daripada 35,000 doktor pakar berbangsa India di Amerika Syarikat sahaja, dan UK memiliki sejumlah besar kakitangan perubatan India juga. Hospital-hospital swasta India kini berada pada tahap teknologi yang sama seperti Hospital di Eropah dan Amerika. Doktor India lebih daripada yang pernah yang akan berlatih di luar negara kini pulang rumah untuk memenuhi permintaan yang kian bertambah.

Faktor utama yang memastikan pakar bedah jantung di India akan terus menyaksikan peningkatan eksponen ini dalam perniagaan ialah hakikat bahawa prosedur-prosedur yang mahal jadi lebih kurang dan belum cover pernah area mereka sepatutnya, pembedahan kosmetik dan pembedahan yang besar, untuk pemeriksaan walaupun pencegahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *