Pelancongan perubatan Costa Rica – Hit?

Pelancongan perubatan Costa Rica – Hit?

Tidak hairanlah yang setiap tahun, kira-kira 35,000 individu dari bon negara-negara yang berbeza dengan perubatan di Costa Rica. Kebanyakan pengunjung di tanah lain yang juga telah menjalani Kesihatan berkaitan penjagaan dan perhatian akan sedar berapa banyak masa yang diperlukan, daripada menunggu dalam barisan untuk menunggu bulan. Selain daripada masalah ini, banyak prosedur perubatan kos banyak dan masih tidak menjamin keselamatan kemudahan dan perkhidmatan yang berkualiti tinggi 100%. Oleh sebab itu, orang sudah mencari pilihan yang lebih baik dan itu hanya begitu berlaku Costa Rica kepunyaan orang-orang biasa.

Pelancongan perubatan, pelancongan perubatan alias, sentiasa telah pasaran yang makmur di Costa Rica terutamanya akibat daripada sebab-sebab yang lima. Pertama, harga Kesihatan berkaitan terapi perubatan dalam negara adalah agak rendah berbanding di Amerika Syarikat, Kanada, serta komuniti Ekonomi Eropah. Statistik menunjukkan bahawa pelancong perubatan boleh memelihara sehingga 70% untuk prosedur perubatan di Costa Rica, bertentangan dengan apa yang mereka mungkin di tanah mereka sendiri.

Kedua, kualiti penjagaan kesihatan di Costa Rica adalah tiptop. Kebanyakan medicos, pakar-pakar perubatan dan pakar bedah yang beroperasi di negara ini telah sama ada yang telah berpendidikan atau mempunyai pengalaman di Amerika Syarikat dan Kesatuan Eropah. Literasi mereka dalam Bahasa Inggeris boleh jadi satu kelebihan yang besar bagi pelancong perubatan. Costa Rica adalah juga negara sahaja di dunia yang mana hospital swasta seperti hospital CIMA, Clinica Biblica, Hospital Metropolitano, Clinica UNIBE, Clinica Catolica, mempunyai semua JCI (Suruhanjaya bersama antarabangsa) diterima rasmi sijil. Ketika sudah malah negara telah menduduki 34th dalam sistem kesihatan dunia.

Perjalanan seterusnya, perubatan di Costa Rica adalah popular untuk rawatan perubatan yang segera. Semasa pengendalian perubatan di negara-negara lain melibatkan menunggu masa yang lama, orang-orang yang telah ke Costa Rica mengatakan bahawa pemeriksaan Hospital ada adalah contoh sempurna bagaimana pesakit-pesakit yang datang terlebih dahulu sebelum skim ini. 4, tanah adalah destinasi yang sangat mudah. Ditempatkan di Syarikat Central, ianya agak berhampiran dengan Amerika Syarikat dan Kanada berbeza dengan negara-negara dari Asia. Akibatnya, ia tidak mengambil terlalu banyak masa dan kos.

Akhirnya, Costa Rica adalah syurga yang sempurna untuk pelancong perubatan datang dari memberi perhatian yang rapi kepada keselamatan. Malah, negara sebenarnya dinamakan sebagai negara paling Aman di Amerika Latin Sungguhpun asas bahawa ia telah dimansuhkan dengan tentera sejak 1949.

Dengan campuran unsur-unsur yang lima ini, tidaklah menghairankan kemudian bahawa pelancongan perubatan di Costa Rica terus berkembang selama ini. Dipasangkan dengan pelbagai prosedur perubatan yang ia menawarkan, Costa Rica tanpa ragu-ragu akan menjadi sebuah negara utama tidak lama lagi dalam bidang pelancongan perubatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *