Pelancongan kesihatan yang semakin meningkat: Adakah Amerika Syarikat memberi penjagaan terbaik?

Pelancongan kesihatan yang semakin meningkat: Adakah Amerika Syarikat memberi penjagaan terbaik?

Balik sebelum hari pilihan raya, telah banyak perdebatan yang pembaharuan penjagaan kesihatan akan bekerja terbaik di negara ini. Kerajaan akan lebih baik memberikan penjagaan berkualiti, atau menginap pertandingan incentivize penjagaan yang lebih baik?
Penghakiman oleh aliran pelancongan kesihatan semakin meningkat, ia mungkin tidak sama ada. Pelancongan kesihatan adalah apabila seseorang yang mengembara ke sebuah negara yang berbeza mempunyai satu prosedur perubatan yang dilakukan kurang expensively. Sebab salah satu mungkin melakukannya, ini kerana penjagaan yang lebih murah di negara lain.
Laporan Businessweek dinyatakan bahawa pembedahan yang bernilai $50,000 di sini boleh menyebabkan kos hanya $10,000 di India. Syarikat insurans kesihatan dibayar kurang daripada separuh untuk penjagaan perubatan utama di sebuah negara asing termasuk membayar untuk tiket kapal terbang. Yang mungkin dapat petunjuk pada premium yang lebih rendah serta liputan yang lebih banyak untuk pesakit.
Jelas sekali, Terdapat juga isu sesuatu buruk berlaku. Pesakit tidak mempunyai hak yang sama seperti di Amerika Syarikat, dan mereka tidak boleh menjadi positif daripada penjagaan yang berkualiti. Tetapi, tiada berlaku untuk menjadi sebuah organisasi yang accredits daripada negara kemudahan kesihatan untuk penjagaan kesihatan berkualiti mereka.
Syarikat-syarikat insurans kesihatan adalah juga berhati-hati daripada penjagaan kesihatan susulan daripada prosedur-prosedur di luar negara. Adakah mereka menghantar pesakit kembali ke luar negara? Adakah mereka melindungi terapi fizikal atau lain-lain rawatan susulan di Amerika Syarikat? Artikel BusinessWeek menulis bahawa banyak syarikat insurans mula untuk mengatasi kebimbangan awal mereka.
Soalnya sekarang ialah jika pelancongan kesihatan akan menjadi norma? Jika jawapannya adalah ya, Adakah ini bermakna penjagaan kesihatan kami adalah tidak cukup baik? Akhir sekali, kami telah berkurangan untuk perjalanan dunia untuk penjagaan yang lebih murah?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *