Pelan-pelan insurans kesihatan harus menjadi keutamaan untuk anda dan keluarga anda

Pelan-pelan insurans kesihatan harus menjadi keutamaan untuk anda dan keluarga anda

Anda mungkin tidak telah mempertimbangkan pelan insurans kesihatan sebagai keutamaan apabila anda masih muda tetapi mereka akan membuktikan salah satu pelaburan terbaik yang anda boleh untuk anda dan keluarga anda. Pelan insurans kesihatan yang baik memastikan bahawa anda dan keluarga anda bersedia untuk kesihatan kecemasan dan perbelanjaan yang mahal yang datang dengan penyakit-penyakit yang tidak dijangka atau dimasukkan ke hospital. Berikut adalah beberapa sebab-sebab utama mengapa anda perlu dapatkan insurans kesihatan anda dan keluarga anda.

Hidup tanpa tekanan. Kecemasan, pemeriksaan kesihatan, penyakit yang tidak dijangka dan dimasukkan ke hospital, kemalangan yang melemahkan dan ubat-ubatan yang mahal–semua ini boleh menyebabkan tekanan yang tidak wajar dan bimbang dan seterusnya boleh menjejaskan kesihatan mental dan fizikal anda. Mempunyai pelan insurans kesihatan bunyi boleh meletakkan minda anda selesa dan membuat anda dan keluarga anda disediakan untuk kehidupan perubatan paling teruk malah memberikan anda.

Ketenangan fikiran. Banyak, jika tidak semua, pelan insurans kesihatan akan terus pada menjaga anda dan anda keluarga walaupun anda tidak lagi boleh. Manfaat Hilang Upaya, mempunyai pilihan dalam pelan insurans kesihatan, terus membayar anda sebahagian daripada gaji anda sekiranya anda menjadi penyakit yang serius atau Kurang Upaya akibat kemalangan atau kerana penyakit, membolehkan anda untuk menerima bayaran untuk menjaga makanan, perumahan, utiliti dan lain-lain keperluan keluarga.

Perbelanjaan perubatan meningkat setiap tahun. Perubatan, kemasukan hospital dan juga kerap melakukan pemeriksaan atau kerja-kerja pergigian tidak akan mendapat harga yang lebih berpatutan di masa hadapan. Anda boleh menyimpan banyak wang yang anda boleh gunakan untuk pendidikan anak-anak anda atau untuk persaraan anda, jika anda membeli insurans kesihatan. Pelan-pelan insurans kesihatan menawarkan perkhidmatan seperti perundingan dengan doktor yang terkenal dan pakar-pakar dan walaupun kerja-kerja makmal dan Hospital secara percuma atau pada harga diskaun yang besar. Manfaat ini juga boleh diperluaskan untuk isteri anda atau anak-anak anda.

Atas perubatan 24/7. Pelan-pelan insurans kesihatan yang baik menawarkan rawatan perubatan dan bantuan dari hospital yang terbaik dan doktor 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Talian hotline disediakan bila-bila masa sahaja, jadi anda tidak perlu bimbang tentang lewat malam kecemasan atau kemalangan. Talian bantuan juga disediakan untuk anda untuk meminta bantuan, nasihat kesihatan atau sebarang maklumat mengenai pelan insurans kesihatan anda.

Peribadi penjagaan khusus untuk anda. Adakah anda mempunyai bajet tertentu dalam fikiran untuk pelan insurans kesihatan? Adakah anda lebih suka beberapa Hospital ke atas orang lain? Adakah anda sudah mempunyai penyakit yang sedia ada? Tidak perlu bimbang, anda boleh memilih pelan insurans kesihatan yang merangkumi faedah, hospital-hospital yang terbaik dan pilihan-pilihan lain yang khusus untuk anda dan keluarga anda. Beberapa bilik juga menawarkan manfaat “pre-existing keadaan” yang boleh mengambil kira pertimbangan penyakit-penyakit yang sedia ada seperti kencing manis.

Hidup sudah mencabar cukup tanpa perlu bimbang tentang anda dan keluarga anda kesihatan dan kesejahteraan. Bersedia dan bersedia untuk kemalangan, penyakit-penyakit yang tidak dijangka dan kemasukan ke hospital dan melindungi diri anda daripada kenaikan kos hospital dan penjagaan kesihatan. Pelan-pelan insurans kesihatan adalah pelaburan yang baik yang boleh menjamin keluarga anda di masa hadapan. Lagipun, seperti pepatah lama pergi, kesihatan adalah kekayaan yang sesungguhnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *