Pelan-pelan insurans kesihatan adalah lebih mampu daripada apa yang anda fikirkan

Pelan-pelan insurans kesihatan adalah lebih mampu daripada apa yang anda fikirkan

Pelan-pelan insurans kesihatan adalah sesuatu yang ramai orang tidak mempunyai. Apa yang lebih buruk ialah bahawa mereka adalah sesuatu yang ramai orang tidak cuba untuk mendapatkan. Terdapat isu dengan orang-orang yang menganggap bahawa mereka tidak mampu pelan insurans kesihatan. Realitinya adalah bahawa terdapat beberapa pilihan yang benar-benar dilaksanakan di sana bagi orang-orang yang sanggup mengambil masa untuk melihat. Pastikan bahawa anda memberikan diri anda peluang untuk meneroka dunia pelan insurans kesihatan dan melihat apa yang anda boleh dapati. Berikut adalah beberapa petua untuk membantu anda menjimatkan wang.

-Pastikan bahawa anda hanya mendapat perlindungan yang anda perlukan. Jika anda tidak memerlukan pelan insurans yang penuh keluarga yang meliputi tiap-tiap lepas terperinci, tidak mendapatkannya. Kesihatan asas dan kecemasan pelan insurans adalah benar-benar mampu untuk kebanyakan orang.

-Lihatlah syarikat-syarikat yang berbeza. Perbandingan kedai kadar dan dasar-dasar mereka. Selalunya, anda boleh mencari perlindungan sama kurang dengan pembekal yang lain. Ia mungkin tidak, tetapi anda perlu sekurang-kurangnya melihat untuk melihat apa yang anda boleh dapati.

-Sentiasa pastikan anda menyemak deduktibel yang. Tidak kira betapa murah insurans adalah bulanan jika ia masih akan menambahkan kos anda untuk memenuhi deduktible daripada apa yang anda mampu. Jika anda hanya pergi ke doktor beberapa kali dalam setahun, potongan $1000 akan menjadi hampir mustahil untuk bertemu.

-Bercakap dengan ejen insurans. Itulah yang apa mereka berada untuk. Ejen insurans menyediakan perkhidmatan percuma kepada anda supaya anda boleh mendapatkan untuk mengetahui pilihan anda pelan insurans kesihatan, bercakap tentang perlindungan, dan belajar segala-galanya yang anda perlu tahu. Anda boleh menemui mereka dalam talian, melalui telefon, atau walaupun dalam komuniti tempatan anda.

-Lihatlah pelan diskaun kesihatan. Ini adalah berbeza daripada pelan-pelan insurans kesihatan. Bilik-bilik ini menawarkan diskaun untuk perkhidmatan penjagaan kesihatan dan prosedur bukan meliputi mereka seperti insurans tidak. Terdapat beberapa syarikat lain yang menawarkan pelan ini, dan mereka tidak bernilai menyemak ke dalam kerana mereka adalah jauh lebih berpatutan berbanding insurans bagi seseorang yang tidak melawat doktor sering.

-Berhenti merokok dan menendang tabiat buruk yang lain. Yang sihat, rendah premium insurans anda akan. Jika anda mendapat kadar yang lebih tinggi sekarang, anda boleh memohon semula selepas anda telah mengubah gaya hidup anda dan lihat apa jenis simpanan yang anda boleh mendapatkan. Sesetengah syarikat juga menawarkan kesihatan program insentif untuk membantu orang menjadi sihat.

Terdapat begitu banyak cara yang berbeza yang anda boleh mencari pelan insurans kesihatan dengan harga yang berpatutan. Ia adalah semua tentang mengambil masa untuk melihat pilihan anda. Bukan panjang perlindungan ini hanya kerana anda berfikir bahawa anda tidak mampu, anda perlu melihat-lihat dan lihat apa yang ia boleh menawarkan sebelum anda memerintah ia. Anda mungkin akan terkejut dengan betapa banyak perlindungan yang anda boleh. Ingat Tip-Tip dan anda harus mempunyai sebarang masalah untuk mendapatkan pelan insurans kesihatan yang anda mampu. Ia adalah lebih baik untuk dilindungi dengan insurans daripada kepada risiko kos yang uninsured, selepas semua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *