Pelan makanan sihat yang boleh hancur oleh kesilapan Diet biasa ini!

Pelan makanan sihat yang boleh hancur oleh kesilapan Diet biasa ini!

Diet yang banyak perasan satu trend “rekreasi” di rancangan penurunan berat badan yang popular. Hanya ikut pelan makanan sihat untuk enam hari, kemudian gunakan hari ketujuh sebagai percutian atau ganjaran. Adakah anda suka coklat? Atau dalam hidangan pizza? Pada hari ketujuh itu, anda boleh lupa pelan makanan sihat dan gemuk untuk jantung anda kandungan anda.

Disebalik trend ini adalah untuk menghindari kebuluran isyarat badan boleh mendapatkan daripada diet ketat. Jika dieter memberi mereka kebenaran untuk menipu sekali seminggu, mereka akan lebih cenderung untuk teruskan pelan makanan sihat jangka panjang; kerana menentang untuk keluar semua bersama-sama. Diet yang tidak sedar adalah rekreasi sering sabotages semua mereka kemajuan yang dicapai dalam minggu ini! Diet yang berjaya adalah matematik yang benar-benar hanya mudah dan bahawa gemilang “percuma hari” sering membaling keluar daripada whack persamaan.

Pertama Mari kita memeriksa bahawa matematik yang mudah:

1. Mula-mula anda perlu mengetahui berapa banyak kalori yang anda perlukan setiap hari, kemudian sediakan pelan makanan sihat untuk memenuhi nombor itu. Cara terbaik untuk mengira berapa banyak kalori yang anda perlukan, menurut sesetengah diet, adalah dengan menggunakan formula ini: menambah kadar metabolisme anda berehat (perwakilan) + kadar aktiviti fizikal anda untuk keperluan harian caloric. Untuk mengira kadar metabolisme berehat anda (perwakilan): darabkan berat pilihan anda dalam paun dengan 8 dan kemudian Tambah 200. Jika anda seorang perempuan yang berat matlamat adalah 140 Ibs, persamaan sepatutnya kelihatan seperti ini. 140 X 8 = 1120 + 200 = 1320. Ini adalah jumlah kalori yang anda boleh makan tanpa melakukan apa-apa dan tidak berat. Ini adalah anggaran yang dan tidak untuk nombor yang tepat. Keperluan kalori boleh berbeza-beza bergantung kepada ketinggian anda, jantina dan faktor-faktor lain.

2. Langkah berikutnya adalah menolak cukup kalori yang berlebihan daripada diet anda bersamaan dengan jumlah pound anda mahu kehilangan yang dikehendaki. Sebagai contoh jika 3500 kalori sama paun dan anda ingin kehilangan 1 paun setiap minggu; anda mesti decease makanan anda pelan makanan sihat oleh 500 kalori (3500/7 hari) atau membakar jika off melalui senaman. Kerana diet kalori 820 (1320-500) cara terlalu ketat, pembakaran kalori melalui senaman adalah laluan yang lebih praktikal.

Sekarang bahawa anda mempunyai anggaran keperluan kalori anda dan satu set pelan makanan sihat, membuang gemilang “percuma hari itu” untuk memberi ganjaran kerja keras anda! Apa rupa hari percuma mahu anda? Bagi kebanyakan orang diberikan percuma pemerintahan untuk binge, ia akan kelihatan seperti berikut… Sarapan Pagi? Membawa pada penkek buttermilk dengan sirap dan mentega! Sisi? Tidak boleh mempunyai penkek tanpa bacon dan telur. Tidak lupa setinggi segelas susu fattening.

Makan Tengahari? Mari kita keluar kepala ke McDonald’s bagi Big Mac, super saiz kentang goreng dan minuman. Apa palang pintu memesan pai epal, mereka biasanya mempunyai dua khas, $ 1. Majlis Makan malam? Perintah piza kegemaran anda! Buangkan di sisi yang spageti dan Kera Soda untuk membuat hidangan keluarga! Perlu diingat, kami belum menambah makanan ringan di antara hidangan! Melihat senario yang diberikan, ia adalah mudah untuk melihat bagaimana hypothetical suatu “rekreasi” dengan mudah boleh jumlah sehingga 4000 kalori atau lebih!

Mari kita berpura-pura wanita itu dalam contoh awal kami ditambah hari ini percuma pelan makanan sihat dia! Dia ingin menumpahkan 3500 kalori setiap minggu, Walau bagaimanapun kalori berlebihan dari beliau hari percuma (4000-820 = 3180) membatalkan hampir 95% daripada semua kerja keras beliau! Daripada kehilangan paun seminggu, dia akan hilang hanya 320 kalori; yang sama satu paun setiap minggu 11!

Pakar-pakar penurunan berat badan sesetengah percaya Diet lebih baik tanpa menambah “hari percuma” untuk merancang hidangan sihat. Jika anda adalah keinginan makanan yang tidak berada dalam diet anda, hanya ada sebahagian kecil dan mengimbangi lebihan kalori dengan senaman tambahan. Perkataan ajaib untuk tinggal di mana-mana Diet adalah keseimbangan dan kesederhanaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *