Pelan Kesihatan HSA California selepas reformasi Kesihatan

Pelan Kesihatan HSA California selepas reformasi Kesihatan

Kami mempunyai satu soalan yang besar setelah mendengar mengenai manfaat kesihatan diperkemas dibenarkan dengan pelan pembaharuan Kesihatan California logam terutamanya kerana mereka adalah berdasarkan Kaiser $30 sangat kaya, tidak boleh ditolak copay pelan. Apakah akan berlaku di HSA selepas pembaharuan Kesihatan terkena pasaran pada 2014 1 Jan yang bersungguh-sungguh? Kita sekarang mempunyai jawapan dengan siaran di California ringkasan manfaat pelan kesihatan yang akhir. Mari lihat pada opsyen.

Pertama, ulangkaji yang cepat di HSA di atau akaun simpanan Kesihatan

Kami telah ditulis secara meluas mengenai kelebihan di HSA dan kami sudah besar pendukung (dan bahkan ahli) Pelan HSA semenjak mereka sebab mudah bahawa mereka dengan nilai yang bagus dan manfaat cukai mereka melanjutkan penjimatan bagi orang-orang yang mampu untuk membiayai akaun. Anda boleh Dapatkan maklumat terperinci bagaimana kerja di HSA di halaman khusus untuk mereka. Mengikut definisi, HSA yang memerlukan pelan dikurangkan tinggi Kesihatan bersama-sama ke dalam akaun memeriksa yang disukai cukai dan di mana anda dana wang ke arah membayar belanja dari poket anda boleh bertemu ke arah potongan tinggi. Anda akan menjimatkan insurans bahagian dan jika perlu, gunakan simpanan ini untuk perbelanjaan yang timbul. Jika anda mempunyai satu tahun yang memuaskan, anda boleh menjimatkan perbelanjaan itu dan ia boleh berkembang bebas cukai di dalam akaun HSA. Ia adalah sangat popular untuk lebih satu dekad dan kita tidak pasti jika mereka akan terselamat landskap manfaat yang kaya yang pembaharuan kesihatan akan membawa. Tiada akan tinggi deduktibel cukup besar untuk memenuhi miminums Persekutuan.

HSA di pergi Metallic di California

Kita perlu kini memperkenalkan satu istilah baru untuk menyelidiki ke dalam masa depan di HSA di pasaran Kesihatan California. Sila bertemu pelan logam. Sebahagian daripada pembaharuan Kesihatan, undang-undang menetapkan empat tahap asas manfaat pelan Kesihatan (dan pilihan yang bencana bagi orang-orang di bawah usia 30). Mereka adalah di Platinum (terkaya), emas, Perak dan gangsa. Setiap peringkat hendaklah memenuhi satu ambang tertentu manfaat kesihatan. Sebagai contoh, rancangan Platinum perlu membayar 90% daripada kos penjagaan kesihatan kepada orang Pendaftar. Emas akan membayar 80%. Perak akan membayar 70% dan Gangsa akan membayar 60%. Jika kita telah mempunyai pelan layak HSA, ia akan di gangsa atau Perak Banjaran… yang betul-betul apa yang berlaku.

Negeri California umum baru manfaat kesihatan HSA ada 1 Jan dan selepas

Kami menerima butiran yang dibersihkan sehingga apa-apa soalan mengenai pelan HSA di pasaran California. Ringkasan manfaat Standard menyenaraikan semua rancangan logam dan terdapat dua pilihan HSA ada. Salah satu pelan Perak dan lain-lain pelan gangsa seperti yang dijangka. Kami berasa gangsa akan lebih popular kerana potongan yang lebih tinggi yang mencerminkan apa kebanyakan orang memilih di pasaran sekarang. Potongan HSA Perak adalah $1500 yang tiada siapa benar-benar membeli sekarang (kerana kos). HSA gangsa boleh ditolak $4600 yang sebenarnya lebih tinggi daripada purata sekarang (sekitar $3500) walaupun maks dari poket adalah setanding. Ada satu kedutan yang lebih banyak untuk berbincang.

Pertukaran Kesihatan berbanding HSA bebas-Pertukaran pelan

Rancangan HSA dua yang disebut di atas boleh didapati pada kedua-dua Pertukaran dalam dan luar dalam pertukaran. Satu-satunya alasan untuk membeli dalam pertukaran adalah jika anda layak untuk subsidi Kesihatan (Pelan Perak). Untuk layak, anda perlu membuat tidak lebih daripada 400% kemiskinan dan ianya sukar untuk melihat bagaimana orang-orang yang membuat kepada tahap kemiskinan juga mungkin mahu untuk membiayai akaun HSA yang berasingan dengan dana tambahan. Kemungkinan besar, individu-individu akan memilih salah satu daripada kaya Perak rancangan dalam pertukaran. Luar dalam pertukaran (tanpa subsidi), kebanyakan orang akan pergi dengan pilihan potongan yang lebih tinggi sebagai titik keseluruhan HSA ini adalah untuk menjimatkan premium bulanan kerana deduktible. Kami akan memaklumkan kepada anda hantar kerana kita akan mendapat lebih banyak maklumat (seperti di bahagian yang penting…kadar) tetapi sekarang, kami sepenuhnya dijangka mempunyai rancangan HSA layak pada tengah malam, 1 Januari 2014.

Dennis Jarvis adalah ejen yang berlesen untuk insurans kesihatan di California dengan pengetahuan yang luas pasaran kesihatan individu California. Maklumat lanjut mengenai di California HSA Kesihatan Pertukaran pelan

Dennis Jarvis adalah ejen insurans kesihatan California berlesen dengan pengetahuan yang luas pasaran insurans kesihatan individu dan California kumpulan kecil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *