Pelan kandang ayam mudah alih: Ayam-ayam gembira betina – rumput yang sihat

Pelan kandang ayam mudah alih: Ayam-ayam gembira betina – rumput yang sihat

Banyak keluarga di seluruh negara mempunyai reban-reban ayam peribadi sendiri dan berjalan, dan ayam membuat tambahan yang baik untuk hanya kira-kira mana-mana rumah atas sebab-sebab yang banyak. Bukan sahaja adalah ayam yang menghairankan mudah untuk menjaga, tetapi mereka boleh memberikan keluarga anda dengan bekalan boleh dipercayai sihat telur dan juga daging. Walaupun mempunyai ayam pasti berfaedah, melakukan ini memerlukan beberapa usaha di pihak anda. Pelan kandang ayam mudah alih DIY akan mula anda dengan satu kaedah yang mudah untuk menyimpan sejumlah kecil ayam di kawasan anda.

Pemangsa seperti rakun, hawks, Musang, nama sedikit sahaja, pasti akan pergi ke panjang yang masing-masing untuk mendapatkan Kumpulan ayam sendiri. Tidak kira berapa banyak ayam yang anda merancang untuk mempunyai, anda perlu mengambil langkah-langkah keselamatan yang sesuai yang banyak perlu yakin reban-reban ayam anda dan berjalan adalah secara amnya cukup selamat untuk menyimpan pemangsa.

Di alam berbulu ayam-ayam betina, reban-reban dan berjalan rumah untuk burung anda, dan sebagai pelbagai Kumpulan pemilik telah sedar, membina reban ayam, tetapi bebas bergerak dan berjalan adalah sebenarnya satu tugas yang mudah, walaupun tanpa mempunyai pengalaman terdahulu. Dikesali ia Walau bagaimanapun, reban-reban yang tidak bergerak dan berjalan biasanya tidak sentiasa jawapan yang sempurna kerana beberapa sebab, seperti titik ayam akan membasmi sebarang rumput di rantau ini, melainkan jika kandang dan dikendalikan oleh mereka boleh dipindahkan ke bahagian yang berbeza daripada kawasan itu kadang-kadang.

Setakat ayam coops dan berjalan bimbang, anda akan melakukan sendiri nikmat jika anda merangka beberapa reban ayam mudah alih yang merancang, semata-mata kerana hasil akan kandang yang boleh diangkut dengan mudah sekitar Taman anda. Terdapat banyak manfaat untuk mencipta jenis ayam mudah alih pelan kandang untuk membuat reban ayam yang anda akan dapat bergerak:

1) Anda mampu dengan pengangkutan ayam coops dan berjalan sekeliling untuk pastikan bahawa pemangsa mungkin mempunyai masa yang jauh lebih sukar mendapatkan memegang ayam-ayam betina anda.

2) Sekiranya anda membina reban ayam dan beroperasi berdasarkan pelan kandang ayam mudah alih yang baik, anda bergerak kandang anda semasa seluruh Taman anda adalah jumlah angin. Dalam kes anda tidak sedar, ayam boleh menyediakan rumput yang jiran-jiran anda boleh iri-hati, kerana bermula dengan, mereka makan berpuluh-puluh sial perosak, dan kedua, najis mereka adalah salah satu daripada baja yang terbaik sekitar. Jika anda boleh beralih ayam coops dan bergerak ke kawasan-kawasan yang berbeza daripada rumput anda, anda boleh menyimpan halaman anda keseluruhan dalam keadaan cemerlang tanpa menghabiskan sepicis.

3) Kelebihan tambahan adalah fakta bahawa apabila tiba cuaca yang seksa yang amat besar, anda akan mempunyai keupayaan untuk bergerak kandang anda. Sebagai contoh, anda boleh memindahkan burung untuk di bawah pokok sebagai cara yang mampu mereka sedikit naungan pada hari-hari yang sangat terang, atau mungkin di bawah tempat perlindungan sekali hujan besar berlaku.

Sebab-sebab yang dibincangkan lebih awal atas adalah semata-mata hanya sebilangan sebab-sebab Tempahan jelas mengapa ianya biasanya ide yang bagus untuk menyemak arahan-arahan pelan-pelan kandang ayam mudah alih yang mengenai bangunan ayam coops dan bergerak. Pelan reban ayam diy dan berjalan pasti akan menjaga kawanan anda keseronokan dalam persekitaran yang selamat dan sihat.

Jelas sekali, berasaskan pada ayam-ayam betina yang tepat berapa banyak anda bercadang menyimpan, anda sentiasa boleh membina beberapa reban-reban ayam kecil dan anda boleh tolak sekitar Taman dalam banyak cara yang sama seperti yang anda akan menolak kereta sorong anda berjalan. Jika anda hanya mempunyai sebilangan kecil ayam, maka anda boleh sama ada membuat bersaiz sederhana dan sedikit ayam coops untuk pengangkutan dengan kereta sorong, atau lain anda juga boleh membuat reban-reban individu yang anda dapat membawa diri sendiri. Jika ini benar-benar bunyi seperti terlalu banyak bekerja, hanya pergi dan termasuk satu set roda untuk setiap kandang supaya mereka boleh beroda, kerana anda boleh tertentu satu perkara, dan yang pasti bahawa Kumpulan anda tidak akan ragu-ragu yang mengucapkan terima kasih kepada anda, dan begitu juga rumput anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *