Pelan insurans kesihatan PCIP di California

Pelan insurans kesihatan PCIP di California

PCIP insurans kesihatan untuk Californians

Salah satu program interim untuk pembaharuan Kesihatan sehingga perubahan besar ke atas Jan 1 2014 jaringan keselamatan cukup berguna dan penting bagi Californian dan yang tidak layak untuk insurans kesihatan kerana masalah kesihatan. Ia adalah panggilan PCIP program atau yang sedia ada keadaan pelan insurans dan ia beroperasi sebagai sebuah program Persekutuan di bawah Negeri perkongsian di California. Terdapat beberapa kelayakan yang utama tetapi benar-benar dua yang menonjol sebagai penting. Mari kita lihat pada rancangan Kesihatan PCIP di California

Apakah rancangan Kesihatan PCIP

Insurans kesihatan 1 Januari 2014, datang di California akan dijamin isu yang bermaksud bahawa seseorang yang tidak dapat ditolak kerana kesihatan. Pada hari ini, pembawa insurans kesihatan masih boleh menolak perlindungan bagi pemohon individu atau keluarga berdasarkan status kesihatan mereka. PCIP tertakluk kepada direka untuk merapatkan jurang untuk individu-individu sehingga suis ke atas Jan 1 2014. Bersama-sama dengan MRMIP, Kolam berisiko tinggi California, dua program menawarkan jaringan keselamatan yang cukup lengkap bagi mereka yang tidak dapat melayakkan diri berdasarkan kesihatan. Pertama, mari kita lihat syarat-syarat utama untuk layak untuk mendapatkan pelan PCIP ini.

Dua keperluan utama bagi kelayakan PCIP

Terdapat keperluan umum California PCIP seperti California yang pemastautin dan warganegara Amerika Syarikat tetapi pra besar yang dua berurusan dengan liputan terlebih dahulu dan ketidakupayaan untuk melayakkan untuk perlindungan yang baru. Mari kita memecahkan kedua-dua ini secara terperinci.

1. Tiada terlebih dahulu Kesihatan insurans untuk tempoh 6 bulan. Ini termasuklah perlindungan individu Keluarga, Kumpulan perlindungan (majikan, Cobra atau Leader) dan insurans lain. PCIP benar-benar telah dibangunkan untuk membantu orang dengan tiada pilihan lain jadi pastikan tidak kehilangan Cobra atau Leader jika ada sejak Rancangan PCIP memerlukan bahawa anda mempunyai tiada liputan selama 6 bulan terlebih dahulu.

2. Dapat layak untuk insurans kesihatan. Rancangan PCIP memerlukan bahawa anda akan ditolak liputan dari sebuah pesawat insurans kesihatan dalam tempoh 12 bulan atau surat dari practioner yang berlesen bahawa anda mempunyai masalah kesihatan yang serius.

Faedah dan kos PCIP tertakluk kepada pelan

Jika anda memenuhi syarat kelayakan di atas, PCIP pelan faedah dan kos yang sebenarnya amat berpatutan berbanding dengan pelan-pelan kesihatan individu dan keluarga lain di pasaran. Faedah-faedah adalah di sebelah yang kaya apa kebanyakan rancangan tawaran di pasaran individu dengan kos kurang daripada rancangan yang kaya di pasaran kesihatan. Ia pasti tidak akan rancangan yang termurah di pasaran tetapi ia akan menawarkan faedah-faedah yang sangat kaya pada kadar yang kompetitif yang sesuai untuk seseorang yang tidak dapat melayakkan diri untuk liputan lain. Secara tradisinya, MRMIP telah jauh lebih mahal. MRMIP secara amnya kami jatuh kembali opsyen jika seseorang tidak dapat mendapatkan PCIP (biasanya kerana 6 bulan tiada keperluan perlindungan terlebih dahulu).

Mengetahui kadar PCIP anda dalam talian

Anda sebenarnya boleh melihat apa dan kadar faedah adalah melalui Keluarga individu kita sebut harga enjin kerana kami merasakan ia adalah penting untuk memberikan maklumat ini walaupun kita langsung tidak mengambil bahagian dalam program tersebut. Jika ada peluang yang layak untuk Insurans Kesihatan, kami mengesyorkan untuk memohon pelan anda ideal dalam pasaran standard kerana kita perlu penolakan yang juga. Sekali lagi, kami kini sedang mencari pada kurang daripada setahun di mana rancangan PCIP (dan pelbagai pilihan lain) tidak lagi akan diperlukan dan/atau berkaitan.

Dennis Jarvis adalah ejen yang berlesen untuk insurans kesihatan di California dengan pengetahuan yang luas pasaran kesihatan individu California. Maklumat lanjut mengenai rancangan Kesihatan The California PCIP

Dennis Jarvis adalah ejen insurans kesihatan California berlesen dengan pengetahuan yang luas pasaran insurans kesihatan individu dan California kumpulan kecil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *