Pelan insurans kesihatan Alabama Kumpulan

Pelan insurans kesihatan Alabama Kumpulan

Terdapat beberapa jenis perlindungan yang anda dapat menikmati apabila berterusan untuk pelan insurans kesihatan Kumpulan di Alabama. Pelan insurans kesihatan Kumpulan Alabama seperti biasa ditawarkan oleh Kesatuan lobar atau majikan kepada pekerja-pekerja mereka. Walau bagaimanapun, tahap perlindungan yang mungkin berbeza-beza berdasarkan fakta mengenai sama ada pelan anda pelan kesihatan Kumpulan yang benar-benar Diinsuranskan atau diri yang Diinsuranskan Alabama pelan insurans kesihatan.

Secara umum, sebagai pemastautin Alabama, jika anda mahu untuk dilindungi di bawah pelan kesihatan Kumpulan yang akan anda perlu berdiri untuk setiap kriteria yang diperlukan untuk memenuhi. Sebagai contoh, ia mungkin supaya majikan anda tidak akan memberi manfaat kesihatan kepada setiap orang, bermakna semua kakitangan di firma beliau. Atau kalau ia juga mungkin bahawa majikan menawarkan pelan HMO untuk semua anda yang bekerja dengannya. Tetapi ia mungkin supaya anda tidak dapat menyertai rancangan HMO seperti anda tinggal di kawasan yang jatuh di luar kawasan perkhidmatan pelan.

Tetapi kemudian satu perkara yang anda perlu ingat bahawa sebagai pekerja anda boleh pada bila masa tidak akan dikenakan bayaran tambahan atau hanya berpaling hanya kerana anda tidak mempunyai kesihatan yang mutlak yang pelan. Taraf kesihatan adalah termasuk semua genetik butiran, Kurang Upaya yang anda mungkin telah bersama-sama dengan penuh fledged sejarah perubatan sistem kesihatan anda. Ini adalah perlindungan yang tertentu yang meliputi semua kakitangan dan sesuai diistilahkan sebagai perlindungan bebas-diskriminasi.

Selalunya majikan mungkin cuba menyekat had perlindungan atau bahkan enggan membayar atas sebab-sebab yang pelbagai. Di antara yang paling common Taman di mana dia boleh enggan untuk insurans kesihatan Alabama anda adalah seperti berikut

Dalam kes anda bekerja kurang daripada 30 jam setiap minggu
Jika anda hanya seorang pekerja sementara

Taman tersebut, majikan boleh enggan memberikan liputan penjagaan kesihatan walaupun mereka tidak berkaitan secara langsung kepada status kesihatan anda.

Berita baik adalah bahawa apa-apa jenis diskriminasi berdasarkan taraf kesihatan sekiranya kumpulan insurans penjagaan kesihatan adalah tidak dibenarkan di Alabama. Ia mungkin bahawa pekerja sepenuh masa yang tetap disediakan pelan pilihan yang tinggi. Tetapi itu tidak bermakna bahawa pekerja yang lain benar-benar akan terlepas pandang. Syarikat-syarikat yang sepatutnya bertindak sewajarnya sebagai iaitu bagaimana ia ditentukan oleh undang-undang Alabama.

Semua kakitangan berhak berpeluang mendaftar untuk mendapatkan dilindungi oleh pelan Kumpulan kesihatan jika mereka ingin pergi dengan cara yang khas. Mereka berhak mendapat peluang yang 30 hari untuk mendapatkan diri mereka yang mendaftar dalam rancangan Kesihatan Kumpulan sekiranya mereka memerlukan sedikit masa untuk menjaga keadaan yang tidak dapat dielakkan yang mungkin berlaku. Akhir sekali, jika anda mendapati bahawa Kumpulan penjagaan kesihatan rancangan anda daftarkan untuk juga menawarkan untuk melindungi keluarga anda, Semua orang-orang ahli keluarga yang bergantung kepada anda mungkin juga pergi untuk rancangan juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *