Pelan Diet yang sihat

Pelan Diet yang sihat

Semua orang telah cuba atau sekurang-kurangnya mendengar tentang pelan diet yang sihat untuk kesihatan yang baik. Terdapat mitos bahawa makanan yang sihat adalah membosankan! Pelan diet yang sihat tidak perlu menjadi membosankan, atau Adakah ia perlu overrun percuma lemak, rendah kalori makanan perisian dan tawar. Malah, anda boleh mengikuti pelan diet yang sihat dan masih menikmati menu yang dipenuhi dengan makanan ringan yang lazat, rasa makanan dan pelbagai cukup untuk mencuba resipi baru setiap hari untuk minggu pada satu masa.

Di mana untuk bermula dengan pelan diet yang sihat…

Mulakan dengan piramid makanan asas kemudian mencari nasihat dan idea-idea membina pelan diet sihat anda sekelilingnya. Internet adalah alat yang hebat ini, kerana ada bekalan yang hampir tidak berkesudahan tapak yang akan berasa gembira untuk mengesyorkan resipi dan menu, dan mereka biasanya mempunyai pautan kepada sumber maklumat serta lain. Doktor keluarga anda sendiri walaupun adalah taruhan terbaik untuk mendapatkan nasihat dari! Pelan diet yang sihat adalah jauh lebih baik makan, mengelakkan berat atau menggalakkan penurunan berat badan. Ia adalah corak hidup yang merangkumi senaman dan memberi perhatian kepada bagaimana anda akan apabila anda seimbang dan melakukan perkara-perkara yang menyokong.

Ingat mengekalkan kesihatan bukanlah suatu aktiviti sambilan; Ia adalah satu konsep yang 24/7. Ia adalah mengenai pilihan anda membuat sepanjang hari dalam makanan anda, aktiviti-aktiviti proses pemikiran. Pelan pemakanan sihat menjadikan ia lebih mudah bagi anda untuk menumpukan perhatian kepada kawasan-kawasan kesihatan yang perlu ditangani terutamanya.

Ia boleh mencabar untuk menubuhkan dan melekat dengan pelan diet yang sihat, terutamanya dalam masyarakat yang hidup subur mengikut fesyen semasa seperti diet rendah-karbohidrat dan janji kawalan berat badan yang mudah dengan mengambil pil atau makan hidangan yang contohnya. Cabaran ini boleh menjadi lebih besar apabila ia datang untuk mengajar anak anda tentang makan pilihan sihat atau ketagihan makanan ringan yang sengit daripada remaja yang bertindak balas. Mengikuti pelan diet yang sihat adalah berbaloi, walaupun, kerana ganjaran yang datang dalam bentuk kesihatan peribadi yang lebih baik dan meningkatkan tahap tenaga. Sihat adalah ketagihan seperti semua perkara-perkara baik dalam hidup!

Berhati-hati dengan mesej-mesej media yang mendistorsi fakta-fakta yang berkaitan dengan pelan diet yang sihat. Industri kehilangan berat badan adalah sentiasa mengubah fakta-fakta tentang pemakanan yang sihat untuk mempromosikan apa jua produk atau makanan pelan mereka cuba untuk menjual. Dan mesej-mesej halus yang lebih banyak, terlalu, dalam bentuk iklan yang menawarkan model luar biasa nipis dan implikasi yang kebuluran diri sendiri untuk mendapatkan kurus cara sihat untuk berurusan dengan berat badan anda!!! Anda perlu belajar untuk memisahkan gandum dari sekam!

Pelan pemakanan sihat manfaat kawasan-kawasan lain dalam hidup anda. Pemakanan yang baik menghasilkan tubuh yang sihat, yang lebih jelas fungsi minda dan semangat damai – semua petunjuk yang hidup anda baki – dan ini adalah tanda-tanda yang benar daripada kesihatan yang baik. Lebih cepat anda mendapat bahawa tidak terdapat perbezaan antara fikiran dan badan anda lebih cepat anda akan menyedari bagaimana mengambil tindakan seperti ini yang menyokong baki keseluruhan dalam kehidupan akan mempengaruhi anda dalam semua bidang kehidupan anda.

Peraturan No.: 1 untuk diet yang sihat rancangan kesederhanaan dalam semua perkara

Hanya kerana anda makan makanan yang sihat tidak bermakna anda tidak boleh Manjakan diri anda sering kali. Ada satu keinginan untuk pizza? Pergi ke depan dan mempunyai beberapa, tetapi bukan Makan tiga hirisan yang memilih untuk memiliki hanya satu. Mahu satu Bar coklat orang-orang yang duduk di sebelah juruwang? Manjakan diri anda tetapi menikmati satu bahagian sekarang dan simpan dua buah untuk kemudian hari.

Pelan diet yang sihat bukanlah yang straightjacket dan hendaklah tidak digunakan seperti itu. Tiada apa dalam melampau yang sihat. Lagi lama anda makan betul-betul, lebih sensitif badan anda akan membiarkan anda tahu apa yang tepat untuk itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *