Pelajar mempunyai risiko yang tinggi untuk mengekalkan kecederaan di sekolah

Pelajar mempunyai risiko yang tinggi untuk mengekalkan kecederaan di sekolah

Satu pagi awal bulan ini, dua kenderaan melanda seorang budak lelaki berusia 13 tahun Orange County sambil berjalan ke sekolah. Kemalangan pejalan kaki itu berlaku pada suatu ketika sekitar 7:30 am blok 18900 Spring jalan berhampiran sekolah menengah Santiago, sekolah di mana anak itu dihadiri. 4Runner Toyota westbound yang melanda lelaki pertama, kesan membuang dia ke lorong bertentangan lalu lintas. Land Rover Discovery untuk eastbound adalah kenderaan kedua menyerang lelaki.

“Dia mengalami kecederaan yang sederhana dan dibawa ke hospital berdekatan”, menjelaskan Jim Ballidis, seorang peguam kecederaan California.

Malangnya, kemalangan yang berlaku di sekitar sekolah yang semuanya terlalu biasa. Pemandu lazak, Basikal, skateboarders, dan pejalan kaki boleh menjadi kombinasi yang berbahaya. Selain itu, aktiviti pelajar-pelajar yang terlibat dalam di sekolah boleh menjadi bahaya tanpa arahan yang betul dan penyeliaan.

Antara 10% hingga 25% daripada kecederaan tidak disengajakan lebih daripada 14 juta kanak-kanak setiap tahun berlaku di premis sekolah. Yang tidak terlalu menghairankan kerana lebih daripada 53 juta kanak-kanak di Amerika menghabiskan hampir satu perempat jam waking mereka pada harta benda sekolah.

Tempahan keputusan di sini di Orange County Mahkamah atasan didokumenkan pertembungan antara daerah bandar sekolah Huntington Beach dan keluarga Camm. Sut yang mendakwa bahawa Samuel Camm telah memotong ibu jari beliau ketika menggunakan saw band sekolah dalam kelas woodshop. Di samping itu, Terdapat laporan bahawa saw adalah “rosak dan merbahaya. Sekolah tersebut diselesaikan secara peribadi dan perkampungan yang didedahkan akan membayar pelbagai pembedahan dan bil-bil perubatan yang terakru.

November lalu, pelajar berusia 15 tahun sekolah tinggi Utara Zachary Kimura dan ibu bapanya, Daud dan Wanda, difailkan kecuaian dalam tuntutan terhadap Torrance disatukan Sekolah Daerah selepas beliau mengalami pertama dan degree second melecur pada muka, leher, lengan dan tangan beliau semasa kemalangan di salah satu bilik darjah.

Pada Jumaat, 22 Oktober, pelajar dan kakitangan telah memasak barbeku Korea pada tiga butane dapur apabila salah satu dapur yang berfungsi, igniting ke dalam a fireball 6 kaki lebar dan 12 kaki tinggi, dilaporkan Breeze harian. Kimura, yang telah membeli pinggan makanan dan menunggu dalam barisan, dan beberapa pelajar lain cedera akibat letupan tersebut. Tuntutan itu mendakwa bahawa daerah sekolah terabai untuk mengambil langkah berjaga-jaga untuk melindungi pelajar-pelajar, menyediakan penyeliaan yang baik, dan untuk mendapatkan permit untuk menggunakan dapur di dalam bilik darjah.

Oleh kerana risiko agak tinggi pelajar telah mengalami kecederaan, Pusat kawalan penyakit dan pencegahan, CDC, telah mencipta risalah Kesihatan sekolah baru. Kakitangan sekolah dan pelajar akan mencari Tip-Tip Keselamatan dan garis panduan untuk mencegah kecederaan yang tidak disengajakan dalam objektif Kesihatan Kebangsaan 2010.

Versi percuma, muat turun brosur boleh didapati di laman web CDC tersebut

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *