Pelaburan yang berdisiplin akan mengatasi semua keadaan pasaran

Pelaburan yang berdisiplin akan mengatasi semua keadaan pasaran

Apabila anda adalah seorang profesional, anda mestilah berdisiplin dalam usaha perniagaan anda untuk berjaya. Begitu juga saham apabila anda melabur dalam pasaran saham. Latihan dan amalan yang memerlukan pelaburan yang berdisiplin. Walaupun anda mungkin mampu menguruskan stok anda, bahagian disiplin akan menjadi lebih baik dengan amalan.

Kerugian pelaburan individu disebabkan oleh beberapa faktor yang berbeza. Antara faktor-faktor ini termasuklah pasaran bear, kekurangan pengetahuan, pilihan pelaburan yang lemah, nasihat buruk, syarikat itu pergi muflis, menjual emosi anda, dan membeli pada masa yang salah. Walaupun semua ini adalah faktor-faktor yang memainkan peranan dalam Kesihatan portfolio pelaburan anda, dengan strategi pelaburan anda boleh mengatasi semua faktor-faktor yang memainkan peranan dalam kegagalan.

Mana-mana pakar pelaburan akan memberitahu anda bahawa kekurangan disiplin adalah sebab utama mengapa pelabur kehilangan simpanan hidup mereka dalam pasaran. Manakala pelabur yang paling berpengalaman tahu ini, agak menghairankan mengapa hampir separuh daripada semua pelabur yang baru gagal. Adakah ia bahawa pelabur-pelabur tidak mempunyai pemacu nak berdisiplin atau bahawa mereka tidak tahu bagaimana untuk berdisiplin dari segi wang dan stok? Lagipun, disiplin adalah sifat watak yang wujud dalam kebanyakan spesies kami. Manakala kanak-kanak tahu bagaimana untuk menggunakan disiplin yang awal dalam kehidupan, semakin kita berusia, kita memilih apabila kita lakukan dan tidak mahu untuk berdisiplin. Apabila anda terlibat dalam sukan atau hobi, kemungkinannya adalah amalan anda untuk menjadi lebih baik. Disiplin ini adalah jenis kemahiran yang perlu memberi tumpuan portfolio pelaburan anda yang sama.

Pelaburan yang berdisiplin tidak bermakna terdapat satu formula khas untuk melabur untuk menjadi jutawan dalam sekelip mata. Ini bermakna bahawa anda perlu mendekati pasaran seperti anda menghampiri sukan kegemaran anda. Salah satu sebab utama para pelabur mempunyai kesukaran melabur dengan cara yang berdisiplin adalah kerana mereka tidak mengikut peraturan-peraturan yang khusus tentang jenis yang sesuai untuk melabur. Oleh terbukti kaedah-kaedah berikut, anda boleh berjaya.

Mempunyai strategi berjaya yang akan menjurus ke arah pendapatan jangka panjang harus dipertimbangkan peraturan dalam melabur. Ia adalah penting untuk mengetahui strategi yang bekerja dan kemudian ikuti mereka untuk “A.” Seperti Bilakah anda bermain sukan, anda tidak boleh memilih untuk mengabaikan bendera pada Main jika anda tidak berasa seperti kehilangan 10 meter di bawah kedua. Begitu juga dengan melabur. Anda hanya tidak boleh mengabaikan pelopor kerana emosi anda akan memberitahu anda untuk mengabaikannya. Ini akan membawa kepada kegagalan dengan cepat.

Kejayaan sesuatu pelaburan boleh menjadi mudah, analitis dan logik. Kaedah-kaedah yang anda harus mengikuti apabila anda belajar bagaimana untuk melabur adalah tidak rumit. Dengan set kaedah-kaedah yang anda akan dapat bertindak tegas di bawah semua keadaan pasaran yang betul, elakkan kerugian besar, dan menguruskan portfolio anda sendiri. Berdiri di atas dua kaki anda sendiri dan menentukan masa depan kewangan anda sendiri dengan pelaburan yang berdisiplin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *