Pelabur malaikat: Pelan perniagaan

Pelabur malaikat: Pelan perniagaan

Carta ekonomi India menunjukkan peningkatan curam dengan setiap hari berlalu, dan ia bukanlah suatu fakta yang tersembunyi yang India industri dan sektor pelaburan akan berkembang cepat kadar. Terdapat tiada kekurangan bakat-bakat muda di India yang mempunyai idea-idea baru yang inovatif dan penuh pengetahuan tentang Teknologi MARA. Walaupun semua positif faktor ini, ramai memulakan usaha baru mengalami satu anjakan pada peringkat awal atau tidak walaupun tidak dapat dimulakan kerana kekurangan dana. Modal permulaan adalah satu halangan yang besar di mana industri India bimbang kerana kita tidak mempunyai cukup perniagaan malaikat atau malaikat India pelabur yang boleh memberi wang awal permulaan bagi satu usaha baru.

Berbanding dengan rakan-rakan kami Barat yang mempunyai perniagaan yang tidak terkira banyaknya malaikat yang menawarkan bantuan kewangan baru kecil-kecilan dan besar-besaran organisasi; pelaburan malaikat di India masih belum mencapai kematangan. Selain daripada beberapa rangkaian pelabur malaikat seperti IAN atau India malaikat rangkaian dan sebagainya, terdapat hampir tidak banyak perniagaan malaikat di sini yang boleh mengambil tanggungjawab penuh perniagaan baru. IAN dalam dan lain-lain rangkaian tersebut di India telah menunjukkan laluan yang baru kepada industri India. Disebabkan galakan pelabur malaikat itu bakat tersembunyi yang ramai datang yang boleh membantu dalam kemajuan negara kita dengan pendekatan inovatif mereka.

Walaupun wang adalah kriteria pertama untuk memulakan apa-apa usaha baru, India malaikat pelabur ini adalah satu langkah ke hadapan di mana ia datang untuk menawarkan bantuan untuk bakat-bakat baru. Selain daripada wang perniagaan malaikat juga percaya bahawa apa-apa perniagaan yang baru juga memerlukan nasihat profesional dan kualiti pemantauan, rangkaian luas dan input, perancangan yang betul dan pelaksanaan yang teratur dan pemeriksaan dan semakan. Ahli-ahli pasukan rangkaian pelabur malaikat adalah diri orang berpengalaman dan berkelayakan tinggi dalam industri yang mereka sendiri telah Ketua Pegawai Eksekutif atau Pedaging. Gunakanlah masa yang berharga, maklum balas dan nasihat profesional mereka kerap.

Kebanyakan pelabur malaikat ini mengikuti beberapa garis panduan dan peraturan sebelum menawarkan bantuan dan perkhidmatan mereka. Paling biasa yang sama ada Syarikat mempunyai pasukan pengurusan yang baik dan bertanggungjawab, sama ada organisasi yang mempunyai halangan, sama ada ia mempunyai rancangan untuk berkembang lebih besar, keberanian, kesabaran dan semangat untuk kekal dalam perlumbaan dan lain-lain. Malaikat pelaburan di India telah membuka pintu baru bagi usahawan cantuman dan telah mengambil pelbagai cabaran. Ia boleh menawarkan bantuan dalam pelbagai bidang seperti IT, BPO, penjagaan kesihatan, media dan hiburan, runcit, pertanian, pemprosesan makanan, pendidikan, Perkhidmatan kewangan, perjalanan dan pelancongan, Hospitaliti, biotech, pharma dan Sains hayat dan banyak itu menarik dan inovatif bidang.

Banyak industri-industri baru telah timbul dengan bantuan malaikat perniagaan ini yang telah memberi sayap kepada pemikiran dan idea-idea, dan telah bertukar impian menjadi realiti untuk peniaga-peniaga ramai yang bercita-cita.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *