Pekerjaan paling berbahaya yang lima

Pekerjaan paling berbahaya yang lima

Insurans hayat merupakan satu aspek penting dalam kehidupan setiap orang dan adalah sesuatu yang semua orang akan mempunyai muka pada beberapa titik dalam masa sepanjang hayat mereka. Point ini mungkin akan lebih cepat daripada kemudian bagi sesetengah individu kerana kerja mereka melakukan secara harian.

Walaupun sesetengah individu memulakan setiap hari dengan meletakkan tindakan guaman mereka dan berlumba-lumba untuk sampai ke dalam kedai kopi mereka kopi pagi, lain-lain strapping pada but kerja mereka dan menyediakan diri untuk hari yang excruciatingly keras buruh. Yang menakutkan kerana ia mungkin berbunyi, terdapat ramai individu yang sanggup meletakkan nyawa mereka dalam bahaya setiap hari apabila mereka bangun dan pergi ke tempat kerja.

Berikut adalah senarai top 5 pekerjaan yang dianggap sebagai pekerjaan yang paling berbahaya di dunia. Individu yang melakukan pekerjaan ini amat disyorkan untuk mempunyai satu pelan insurans hayat yang membungkus (Tuhan yang melarang) apa-apa masalah pada mana-mana hari yang diberikan. Ini adalah pekerjaan 5 yang dibuat senarai:

1. Polis/Detektif – pegawai-pegawai polis menghadapi situasi yang hampir setiap hari yang mengancam nyawa. Mereka adalah sangat terlatih untuk membela diri dan dilengkapi dengan peralatan pelindung pada setiap masa. Insurans hayat dan insurans hilang upaya adalah amat penting bagi individu yang bekerja dalam bidang Kepolisan.

2. Kapal terbang juruterbang – percaya atau tidak, juruterbang kapal terbang memerlukan insurans hayat kerana mereka berurusan dengan enjin yang berkuasa seperti yang telah diketahui mempunyai masalah mekanikal. Juruterbang pesawat adalah juga sangat terlatih dalam bidang mereka untuk memastikan mereka melakukan yang terbaik untuk terbang dengan selamat.

3. Pembinaan pekerja – pekerja binaan yang agak kurang disanjungi bagi jumlah kerja keras mereka lakukan setiap hari. Mereka bukan sahaja meletakkan nyawa mereka dalam bahaya dari semua jentera yang mereka dijangka beroperasi, tetapi mereka juga menghadapi banyak faktor yang akan menjejaskan kesihatan mereka dalam jangka panjang. Overexposure untuk matahari, haba dan mengangkat berlebihan adalah hanya beberapa faktor-faktor ini.

4. Ladang pekerja – sama seperti pekerja-pekerja binaan, pekerja-pekerja ladang adalah tinggi risiko kecederaan atau kematian yang disebabkan oleh hakikat bahawa mereka sentiasa beroperasi jentera berat. Ada yang beratus-ratus ladang bekerja berkaitan kematian setiap tahun dan beribu-ribu kecederaan bagi individu-individu yang bekerja di ladang ladang. Insurans hayat dan insurans hilang upaya adalah penting untuk individu-individu dalam pekerjaan ini.

5. Kebakaran pejuang – ia adalah satu fakta yang diketahui bahawa pejuang api meletakkan kehidupan mereka di talian setiap hari untuk menyelamatkan nyawa orang lain. Mengetahui kesan-kesan yang berpotensi dan melaksanakan kerja tersebut juga menunjukkan bahawa pekerja-pekerja berhak mendapat tahap tertinggi penghormatan daripada orang lain. Individu yang memilih kerjaya di mendesak dijangka juga mempunyai polisi insurans hayat.

Adakah pekerjaan anda yang berbahaya? Adakah hidup anda pada baris sehari-hari? Mungkin tidak, tetapi tiada adalah banyak faktor-faktor lain selain daripada pekerjaan anda yang mungkin menunjukkan anda perlu insurans hayat. Insurans hayat adalah satu pelan yang akan memastikan orang yang anda sayangi yang dijaga membungkus apa-apa yang berlaku kepada anda. Bukankah anda mahu tahu keluarga anda akan terbela sekiranya jenis situasi ini berlaku?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *